• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم چرا گریه نمی‌کنی؟

author-img

توسط : نفیسه عبداللهی ارزیاب کدومو

12 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

5227 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«چرا گریه‌نمی‌کنی؟» ماجرای علی، مردی است که بعد از فوت برادرش به پوچی رسیده و نمی‌تواند برای غم از دست دادن برادرش، گریه کند. همسر و دوستان علی به او راهکارهای مختلفی مانند سفر کردن، مستی، استعمال مواد مخدر، کار کردن و … را پیشنهاد می‌دهند و علی هم تمام این راه‌ها تجربه می‌کند تا به نتیجه برسد. این اثر با توجه به ناهنجاری‌های بالایی که در روند داستانش وجود دارد، برای مخاطب کمتر از ۱۵ سال نامناسب است.

ژانر : درام

سال 1401 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 5 +
بر اساس 1 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» درباره مردی است که بعد از فوت برادرش نمی‌تواند گریه کند. او برای حل کردن این مشکل هر کاری را تجربه می‌کند و از جمله آن‌ها استعمال مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی و... است. در این اثر اعمال ناهنجار تقبیح نشده و کاملا عادی جلوه داده می‌شود. حتی در صحنه‌ای به‌شوخی درباره انواع مواد مخدر و تاثیرات آن صحبت می‌شود. شخصیت‌ها روابط خارج از عرف با هم دارند و با توهین و استفاده از الفاظ رکیک با هم گفتگو می‌کنند. حس پوچی و ناامیدی نسبت به زندگی و آینده در روح اثر جاری است و مخاطب گاهی با علی، شخصیت اصلی داستان هم‌ذات‌پنداری و همدردی می‌کند. در صورتی که فرزند شما این فیلم را تماشا کرد، توجه داشتید که درباره پیام اثر با او گفتگو کنید و نظر فرزندتان را درباره آن بپرسید.  همچنین درباره انتخاب‌های اشتباه علی برای حل مشکل و عواقب آن با فرزندتان صحبت کنید. خلاصه: فیلمی درام که نمایش بی‌پرده‌ای از ناهنجاری‌ها از جمله؛ استعمال مواد مخدر، مشروبات الکلی، سیگار، روابط خارج از عرف و... است.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

تا حالا احساس پوچی کردی؟ این حس کی بهت دست داده؟ چجوری برطرفش کردی؟ به‌نظرت چه چیزهایی باعث امید به زندگی می‌شود؟ نظرت درباره پیشنهادات دوستان علی برای گریه کردن چی بود؟ خلاصه: به‌نظرت چه چیزهایی باعث امید به زندگی می‌شود؟  

داستان اثر

علی بعد از فوت برادرش دچار افسردگی شده است و هیچ‌چیز حالش را خوب نمی‌کند. او که به پوچی رسیده است، هر از گاهی کار و زندگی‌اش را رها می‌کند و به سفر و قدم زدن در جاده‌ها و بیابان‌ها می‌رود. علی و همسرش که 17 سال زندگی مشترک داشته‌اند، جدا از هم زندگی می‌‌کنند و علی به تازگی با دختری به نام صبا آشنا شده است و قصد ازدواج با او را دارد. اقوام و دوستان علی پیشنهادات مختلفی به او می‌دهند تا شاید بتوانند حال او را کمی خوب کنند. دوست و همکار علی به او پیشنهاد می‌دهد که مواد مخدر بکشد یا مشروب بخورد و شاید با این کار بتواند با غم از دست دادن برادرش کنار بیاید و بتواند گریه کند. علی همه پیشنهادات دوستش را تجربه می‌کند اما هیچ‌کدام از آن‌ها روی او اثر نمی‌گذارند. عمه علی او را به روضه می‌برد و همسر علی هم او را به سفر می‌برد تا همزادش را که در کویر زندگی می‌کند، را ببیند. اما روضه و سفر هم جواب نمی‌دهد. در نهایت دوست علی یک قبر برای او درست می‌کند و او را مجبور می‌کند که در آن بخوابد. او با این کار سعی می‌کند حس مرگ و تولد دیگری را در علی زنده کند. علی هم بعد از تجربه خوابیدن در قبر متحول می‌شود و حس پوچی و ناامیدی که نسبت به زندگی‌ داشت هم از بین می‌رود.

 

جزئیات اثر

کارگردان: علیرضا معتمدی نویسنده:  علیرضا معتمدی تهیه کننده: رضا محقق بازیگران: علیرضا معتمدی، هانیه توسلی، مانی حقیقی، فرشته حسینی، باران کوثری شخصیت‌ها: علی شهناز: علی بعد از فوت پدر و مادرش خود را مسئول مراقبت از برادر کوچکترش می‌داند و تمام امید و انگیزه‌اش برای ادامه زندگی، عشق به برادرش می‌شود. اما فوت ناگهانی برادر علی، او را از درون فرو می‌پاشد و دچار افسردگی و حس پوچی مطلق می‌کند. کشور سازنده: ایران سال تولید: 1401 جوایز و افتخارات: برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر مخاطب اثر: نوجوان، بزرگسال  

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : Parisa Mahmoudi

۹ مهر ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

هر چی فیلم چرت تر جایزه دار تر

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد چرا گریه نمی‌کنی؟

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!