• امروز : 6 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم خورشید آن ماه (The Sun Of That Moon)

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

3 هفته پیش

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

835 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +

فیلم سینمایی «خورشید آن ماه»، نخستین ساخته ستاره اسکندری، در خدمت آشنایی بیشتر با مردم و فرهنگ بلوچ و اشاره به سنت‌های اشتباه، قرار گرفته است. در این فیلم، سنت‌هایی که هیچ پایه و اساسی ندارند، در غالب ازدواج مجدد زنی بیوه، بازنمایی شده و می‌تواند شروعی بر پایان گمراهی‌ها باشد. نمایش متفاوتی از بلوچستان با آنچه که همیشه در رسانه دیده شده، به دور از اغراق‌های جنسیتی و سیاه‌نمایی، در این فیلم به چشم می‌خورد و تماشای صحنه‌های زیبا از طبیعت بکر چابهار و شنیدن موسیقی‌های فولکور محلی، بیننده را به وجد می‌آورد. به دلیل موضوع اثر، دیدن این فیلم به افراد زیر 15 سال توصیه نمی‌شود.

ژانر : اجتماعی

سال 1399 75 دقیقه جزئیات کامل اثر
1 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

خورشید آن ماه، یک فیلم جامعه‌شناسانه و مردم‌شناسانه کامل است که به خوبی، درباره قوم بلوچ، به مخاطب اطلاعات می‌دهد. قومی که اکثرا در رسانه، با فقر، محرومیت و تندروی‌ها، بازنمایی شده‌اند و در چشم مخاطب جایگاه بالایی ندارند؛ اما کارگردان این فیلم، تلاش کرده تا بدون سیاه‌نمایی، یک خانواده متوسط بلوچی را به تصویر بکشد و سنت غلطی که ممکن است در هر قومیتی جریان داشته باشد را بازنمایی کند. برخی از سنت‌ها، بدون داشتن هیچ دلیل خاصی، بر فرهنگ برخی از قوم‌ها جاری هستند و وجود آن، بار روانی زیادی را بر افراد (چه زن و چه مرد) تحمیل می‌کند. این فیلم تلاش کرده تا بدون جنسیت‌زدگی، از آسیب‌ سنت‌های اشتباه صحبت کند. بالاچ، که نماینده افراد متعصب بر سنت است، با اطاعت کورکورانه از آن، حق طبیعی و انسانی طرف دیگر ماجرا را نادیده می‌گیرد و حاضر می‌شود به قیمت از دست‌رفتن زندگی خود، سنت را جاری کند. ازجانب دیگر، بی‌بان، نماینده افراد قربانی سنت‌هاست؛ صحبت‌نکردن او در طول فیلم، نمادی از بی‌اختیاری او نسبت به زندگی شخصی‌اش بوده و به شکلی هوشمندانه پی‌گیری می‌شود. فیلم خورشید آن ماه، به طور کلی، چهره متفاوتی از قوم بلوچ را به مخاطب نشان می‌دهد و با دوری از تعصب و سیاه‌نمایی، به نمایش اشتباه‌بودن برخی از سنت‌ها و مذمت کورکورانه از آن می‌پردازد، این اثر، با توجه به موضوع ملتهبی که دارد، برای گروه سنی کمتر از 15 سال توصیه نمی‌شود. بهتر است پس از تماشای اثر، درباره سنت‌های دست‌وپاگیری که جز سخت‌کردن زندگی، آورده دیگری ندارند، گفت‌وگو کنید و ببینید چطور می‌توان حضور این سنت‌های اشتباه را در زندگ کم‌رنگ کرد.

داستان اثر

شخصیت‌ها:

نی‌بان: زنی بیوه که قادر به صحبت‌کردن نیست. او قربانی سنت‌های اشتباه در مورد ازدواج دوم می‌شود. همراز: پسری که سال‌ها عشق نی‌بان را در خود خاموش کرده، اما حالا که چندین سال از مرگ همسر او می‌گذرد، این آتش شعله‌ور می‌شود. بالاچ: برادر همسر نی‌بان. او مخالف ازدواج مجدد نی‌بان با غریبه‌هاست و پیشنهاد ازدواج با خودش را به نی‌بان می‌دهد.

داستان اثر

روزهای منتهی به عروسی «مه‌گنج» و برادر «همراز» به اتفاقاتی تلخ پیوند می‌خورد. «نی‌بان» که سال‌هاست همسرش را از دست داده، در کنار خانواده همسرش، در یک خانه زندگی می‌کند. او زن مدبری است و مسئولیت مهمانی خواهرشوهرش، مه‌گنج، بر عهده اوست. همراز که از گذشته علاقه زیادی به نی‌بان داشته و در عشق نافرجام مانده، حالا از شهر برگشته تا او را از پدر همسرش خواستگاری کند. غافل از اینکه «بالاچ»، برادرشوهر نی‌بان، بدون در نظر گرفتن شرایط و خواسته‌های نی‌بان، مخالف این وصلت است و نمی‌خواهد بیوه برادرش ازدواج کند.

جزئیات اثر

کارگردان:ستاره اسکندری نویسنده: سمیه تاجیک تهیه کننده:منوچهر محمدی بازیگران:نازنین فراهانی-پژمان بازغی-مریم بوبانی کشور سازنده:ایران مخاطب اثر:بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد خورشید آن ماه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!