• امروز : 19 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم خورشید

author-img

توسط : عاطفه تاریها ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4617 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«خورشید» فیلمی در ژانر درام به کارگردانی «مجید مجیدی» است. این فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و فیلمنامه در سی و هشتمین جشنواره فیلم «فجر» و برنده شیر طلایی و فانوس جادویی هفتاد و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» شد. همچنین این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۱ معرفی شده است. خورشید داستان پسری ۱۲ ساله به نام «علی» است که وظیفه امرار معاش مادرش بر عهده اوست؛ علی از طرف شخصی خلافکار به نام «هاشم»، مأموریت می‌یابد تا گنج مدفون شده در زمین «مدرسه خورشید» را پیدا کند. این فیلمِ تحسین‌شده درپی به تصویر کشیدن بحران‌های اجتماعی کودکان کار است.

ژانر : خانوادگی درام

سال 1399 99دقیقه جزئیات کامل اثر
12 مناسب خانواده 2 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

خورشید داستان پسر ۱۲ ساله به نام علی است که برای تأمین معاش زندگی‌اش مجبور به کارکردن است. این فیلم زندگی کودکان را نشان می‌دهد که از طرفی مجبور به کار کردن در جامعه هستند و از طرف دیگر همان جامعه آنها را از کارکردن منع و در متروها و معابر آنها را دستگیر می‌‌کند. تصویری که از علی و دوستانش در ابتدای فیلم وجود دارد، نوجوانانی هستند که در حال دزدی‌اند. اما آیا تمام کودکان کار دزد و بزهکار هستند؟ بهتر است در خصوص ایده فیلم با فرزندتان گفتگو کنید. از فرزندتان بپرسید اگر او مسئول جامعه بود چه برنامه‌ای برای کودکان کار می‌ریخت؟ «ابوالفضل»، دوست علی از بچه‌های افغانستانی است که در ایران کار می‌کند؛ آنها یک تفاوت با کودکان کار ایرانی دارند و آن ترس از دستگیر شدن است. با توجه به وضعیت افغانستان و حضور پناهندگان افغان در ایران، چاره کار چیست؟ با فرزندتان در مورد اصول پناهندگی در کشور‌های دیگر صحبت کنید و سعی کنید به راهکاری در این خصوص برسید. نظر آنها را در مورد پناهندگان افغان جویا شوید. آیا فرزند شما نگاه نژادپرستانه را تأیید می‌کند؟ نوجوانان در سنین ۱۴-۱۵ سالگی در معرض توسعه رفتارهای ضد اجتماعی قرار دارند. آنها علاقه‌مند به مصرف سیگار، مشروبات الکلی و... هستند. به طور کلی تمایل به استقلال دارند و مایل‌اند خود را قوی و توانا نشان دهند. در این فیلم علی با کشیدن سیگار خود را از مهلکه نجات می‌دهد و با چاقو کشیدن و دعوا کردن می‌خواهد خود را قوی نشان بدهد. علی کله زدن را نیز به ناظم مدرسه آقای رفیعی آموزش می‌دهد و آقای رفیعی نیز با همان روش دماغ آقای رمضانی را می‌شکند. نوع رفتار علی  را مورد کنکاش قرار دهید با فرزندانتان در موردش صحبت کنید این رفتار مناسبی است یا اقتضای شرایط زندگی علی است؟در خصوص رفتار آقای رفیعی نیز با فرزندان خود گفتگو کنید آیا ضربه زدن به دماغ آقای رمضانی رفتار درستی بود؟ زهرا دختری افغان است که به صورت غیرقانونی در ایران زندگی می‌کند زمانی که او را در مترو م دستگیر می‌کنند تمام موهای او را می تراشند. تراشیدن موهای زهرا در صحنه نمایش وجود ندارد و زمانی که آقای رفیعی برای آزاد کردن زهرا می‌رود، متوجه موهای تراشیده شده‌اش می‌شود. این صحنه غم و اندوه زیادی به همراه دارد و روی مخاطب به خصوص کودکان تاثیر می‌گذارد. خلاصه: تصویری که از کودکان کار در فیلم نمایش داده‌می‌شود کودکانی بزهکار هستند که برای درآمد بیشتر دست به دزدی می‌زنند. آیا این نظر را می‌شود به تمام کودکان کار تعمیم داد؟

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

آیا دستگیر کردن کودکان کار در متروها و خیابان‌ها راه حل مناسبی است؟ به نظرت دزدی و بزهکاری با کودکان کار عجین شده؟آنها مجبور به دزدی هستند؟ در مورد کار آقای رفیعی که دماغ آقای رمضانی را شکست چه نظری دارید؟ با دیدن این فیلم، نظرت درمورد مهاجران افغانستانی چیست؟ در مورد نحوه درس خواندن افغان ها در ایران چه اطلاعاتی دارید؟ مشکلات تحصیلات آنها چیست؟ در مورد پناهندگان افغان چه تصمیمی باید گرفت؟ باید آنها را رها کرد تا خودشان گلیمشان را از آب بیرون بکشند یا از توانایی آنها بهره برد؟ به نظرت ایجاد مدرسه های خاص برای کودکان کار، کار درستی است؟ یا بهتر است در مدارس معمولی درس بخوانند؟ خلاصه: آیا فیلم خورشید توانست بحران‌های اجتماعی و اقتصادی کودکان کار را به نمایش بگذارد؟

داستان اثر

«خورشید» داستان پسری ۱۲ ساله به نام «علی» (با بازی زیبای روح الله زمانی) را روایت می‌کند که بعد از فوت پدرش وظیفه امرار معاش خانواده بر عهده اوست. علی از طرف یک خلافکار به نام «هاشم» (با بازی علی نصیریان) به او مأموریت داده می‌شود تا گنج پیدا کند! گنجی که راهش زیرزمین مدرسه که منتهی به قبرستان است می‌گذرد. علی با ثبت نام در آن مدرسه شروع به حفاری برای یافتن گنج می‌کند، پس از تلاش و کوشش فراوان، به آن دست می‌یابد اما گنج نه طلا بود و نه عتیقه؛ علی چیزی جز مواد نیافته بود...

جزئیات اثر

کارگردان: مجید مجیدی

نویسنده: مجید مجیدی-نیما جاویدی

نام تهیه کننده: امیر بنان- مجید مجیدی

نام بازیگران: علی نصیریان- جواد عزتی- طناز طباطبایی- روح‌الله زمانی

نام شخصیت ها:

علی: پسری ۱۲ ساله که بعد از فوت پدرش وظیفه امرار معاش مادرش با اوست.او برای پیدا کردن گنج به مدرسه خورشید می‌رود.

آقای رفیعی: آقای رفیعی (با بازی جواد عزتی) ناظم مدرسه خورشید است که برای آزادی زهرا، دوست علی به آنها کمک می‌کند.

محمد: محمد دوست علی است. او همراه علی به مدرسه خورشید می‌رود اما در میانه راه به اجبار پدرش برای کار به بندر فرستاده می‌شود.

کشور سازنده: ایران

جوایز و افتخارات: برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده‌است. به عنوان نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی (رقابتی) شیر طلایی در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز انتخاب و برنده جایزه فانوس جادویی این جشنواره شد. همچنین با انتخاب منتقدان هالیوود ریپورتر، خورشید در شمار بیست فیلم برتر دو جشنواره ونیز و تورنتو در سال ۲۰۲۰ قرار گرفت.

مخاطب اثر:بزرگسالان

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد خورشید

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!