آنچه لازم است والدین بدانند
سینمایی"خانهی دیگری" روایت خانوادهای نیازمند است که برای آزادی فرزندشان از حبس به پول نیاز دارند. دایی خانواده که قرار است این هزینه را تقبل کند، روز تحویل پولها فوت میکند.
داستان فیلم که تازه میتواند در ده دقیقهی پایانی با فوت دایی و گرفتاری خانوادهی مذکور برای تأمین هزینهی دیه شروع شود، تمام میشود. لذا، با قصهای خام مواجهیم که تلاش دارد به عاطفهی بدون چشم داشت و نقش پدر بپردازد.
عاطفهی پدری در تنها شخصیت پدر داستان نسبت به همهی اطرافیان وی مشهود است. او برای خوشبختی فرزندانش حاضر است دوری هجرت آنها را تحمل کرده، نیازهای مادی آنها را تأمین و زحمت پرستاری کردن از خود را به جای فرزندان، به دیگران بدهد.
پرستاران پدر، افرادیاند که با وی نسبت خونی دارند. این افراد، به اصطلاح خواهرزادههای وی، افرادی از طبقه اجتماعی فقیر هستند. این افراد و هممحلهایهای آنها به گونهای بازنمایی شدهاند که گویی، اشخاصی که در محلات فقیرنشین و پایینشهر ساکناند، افرادی هستند که خرده شیشه داشته و هر لحظه میخواهند با دوز و کلک از دیگران باج بگیرند. در واقع، مهربانی آنها نسبت به دایی در قبال دریافت پول و خانهی مجانی است. تأمین زندگی بدین شیوه به خودی خود بد نیست منتهی مولفههایی مذهبی در این خانواده وجود دارد که با رفتارهای غیراخلاقی آنها ناسازگار است.
مادر خانوادهی یاد شده تنها فرد چادری داستان است. بُعد مذهبی او صرفا هنگام فوت دایی که مشغول تلاوت قرآن است بروز دارد. لیکن، قرائت وی نیز برای توجیه و تطهیر رفتار اشتباهی است که در قبال دایی انجام میدهد. خانوادههای محله فقر نشین در مقایسه با داماد دایی که فردی ثروتمند است، راحتطلب بوده، رفتار نمایش داشته و میخواهند با حیله صاحب پول شوند.
دختر و داماد دایی در کنار نقشی که در روایت اصلی داستان دارند، در روایت فرعی خودشان به مسئله همسطح شدن، اعتماد و همدلی یک زوج برای ساخت زندگی مشترک میپردازند. این خرده روایت همانند روایت اصلی اثر، چندان شکل نمیگیرد. زیرا اساسا برای ارزشهای خانواده اهیمتی نمیدهند. رفتارهای ناپسند آنها همچون دعوای لفظی، قهر و دوری از خانه، استعمال سیگار و نهایتا، لمس کردن محدود بازیگر زن توسط بازیگر مرد در زندگی ایشان بیشتر جلوه دارد. لذا، خانوادههایی که به این قبیل نکات حساساند، به این مسئله دقت کنند.
به طور خلاصه؛ سینمایی خانهی دیگری اثری اجتماعی است که سعی میکند انسانیت و نقش و تاثیر پدر در زندگی اطرافیان را نشان دهد. منتهی داستان اثر شکل نمیگیرد و به نوعی به طبقه اجتماعی نیازمند اهانت میشود. تماشای این فیلم برای افراد بالای ۱5 سال مناسب است. موضوع داستان که حول عاطفهی بدون چشمداشت و بدبینی نسبت به محبت دیگران است، مسئلهای اخلاقی و قابل درک برای نوجوان است منتهی به خاطر نحوهی بازنمایی طبقه اجتماعی فقیر و احتمال جهت دادن به نگاه مخاطب نوجوان، برای بالای ۱5 سال مناسب است.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد خانه ی دیگری