آنچه لازم است والدین بدانند
این داستان حول محور ماجرای ارتباط و اشتباهات سهراب و مریم میگردد. سهراب و مریم در گذشته با یکدیگر دوست بودند و احتمالا به هم علاقهمند هم بودند. پانزده سال پیش طی یک اشتباه فایلهای صوتی خصوصی مریم که دست سهراب بوده، بین دیگران پخش میشود و زندگی مریم تقریبا نابود میشود. حالا سهراب برای جبران و عذرخواهی تلاش میکند با مریم مجددا ارتباط بگیرد.
آنچه ضرورت دارد والدین بدانند این است که این فیلم ممکن است در برخورد اولیه، دارای ناهنجاری یا خشونت بالایی نباشد، اما در خلال داستان، با آن مواجه میشویم و شدت ناهنجاری را بالا میبینیم. جنس خشونت در «جنگل پرتقال» از جنس خشونت روانی است و ناهنجاریهای نمایشدادهشده، چیزی معمول و عادی نشان داده میشود. مستی سهراب و شرکت در آن مهمانی یکی از پررنگترین مصادیق آن است. ضمن اینکه سهراب با اتفاقات آن شب ورق زندگیاش برمیگردد و کمکم جایگاهی که شایستهاش بوده را پیدا میکند. دیگران به او احترام میگذارند و موفقیتهایش شروع میشود.
توصیه میشود اگر این فیلم را به همراه فرزندان خود تماشا کردید، یا آنها این فیلم را دیده بودند، با فرزندان خود دربارۀ پیامها و موضوعات فیلم گفتگو کنید. برای فرزندتان این موضوع را پررنگ کنید که مستی سهراب باعث موفقیتش نشد، بلکه کنارگذاشتن ترسهایش برای ارائۀ نمایشنامهاش آن را برای دیگران قابل احترام کرد. دربارۀ عذرخواهی سهراب و تلاشش برای جبران اشتباهات، با فرزند خود گفتگو کنید.
یکی از نکات بسیار مهم این فیلم جایی بود که سهراب به مریم میگوید در گذشته دانش و اطلاعات الان را نداشته و هیجاناتش در آن دوره باعث شده بود تا اشتباهی را مرتکب شود که زندگی مریم را تباه کند و ادامهدادن زندگی را برایش غیرممکن کند. این موضوع را برای فرزندتان شرح دهید که هیجانات انسان هم لازم هستند، هم بسیار مفید و انسانها با هیجانات مختلفشان زندگی میکنند، اما مهم این است که کنترل هیجان داشته باشیم و در کنار آن سعی کنیم تا منطقی هم فکر کنیم. علاوه بر این موضوع، برای فرزندتان این موضوع را روشنتر کنید که مریم با وجود آسیب روحی و آبرویی که دیده بود، زندگیاش را تمامشده نمیدید. او با وجود سختیها، راهکاری برای ادامۀ زندگی و رسیدن به موفقیتهایش پیدا کرده بود و الان بعد از پانزده سال، موفق بود.
خلاصه: آنچه ضرورت دارد والدین بدانند این است که این فیلم ممکن است در برخورد اولیه، دارای ناهنجاری یا خشونت بالایی نباشد، اما در خلال داستان، با آن مواجه میشویم و شدت ناهنجاری را بالا میبینیم. جنس خشونت در «جنگل پرتقال» از جنس خشونت روانی است و ناهنجاریهای نمایشدادهشده، چیزی معمول و عادی نشان داده میشود.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : مریم احمدپورمبارکه
۸ فروردین ۱۴۰۳
بعد از مدت ها یه فیلم قشنگ دیدم؛ یک آدم معمولی، در یک فیلم واقعی. در نقد فیلم درباره شخصیت سهراب تعابیر و تفاسیر مختلفی دیدم. [جاه طلب، روشنفکر، کمالگرا، عقده ای، حسود...] اما من میگویم: سهراب فقط به موقع نرسید، همین.
بزرگسال
توسط : خانم معلم
۲۳ بهمن ۱۴۰۱
از لحاظ فنی (تصویربرداری،صداپردازی،موسیقی ها، چهره پردازی و طراحی لباس و خط داستانی) در سطح خوبی بود. از لحاظ کیفیت داستان به نوعی اشاره به بی اخلاقی و ناهنجاری داشت که مانند شمشیر دولبه در برابر نگاه تماشاگر ممکن است تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. از نظر پیام های ضمنی و پنهان موجود در داستان ،باید به عادی سازی روابط دختر و پسر خارج از چارچوب ازدواج، شرکت در مهمانی های آنچنانی برای نوجوانان و جوانان با در اختیار داشتن همه انواع وسایل خوش گذرانی(مواد مخدر،مشروبات الکلی و...) و بی بندو باری ، اشاره کرد که تاثیر مثبتی نداشته و صرفا هنجار شکنی هایی برای جوامع مقیدتر و بسته تر هستند. از نظر پیام مثبت ، اینکه شخصیت اصلی داستان علی بهاریان با گذشته خود به ناچار روبرو شد و در این کشمکش داستان متوجه شدیم که دچاراعتیاد به مشروبات الکلی به عنوان تقاص گناه نابخشونی خود نیز شده است، به ما نشان می دهد که ممکن است نتیجه طبیعی اعمال نیک و بد خود را نه در آخرت ، بلکه در همین دنیا بگیری؛که البته همین معتاد شدن نیز به نوعی جنبه منفی ماجرا نیز می تواند باشد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد جنگل پرتقال