• امروز : 6 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم تک تیرانداز (Sniper)

author-img

توسط : نفیسه عبداللهی ارزیاب کدومو

4 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

8722 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 12 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

این فیلم اکشن داستان تک‌تیرانداز ایرانی به نام «عبدالرسول زرّین» است که در دوران دفاع مقدس با مهارت و توانایی بالای خود توانسته است تعداد زیادی از افسران و فرماندهان ارتش بعثی را با ضرب یک گلوله بکشد و به یک قهرمان تبدیل شود. به همین خاطر صدام برای سر او جایزه‌ی بزرگی در نظر می‌گیرد و یک جاسوس برای یافتن او به اردوگاه ایران می‌فرستد. «تک‌تیرانداز» در سال 1399 ساخته شده است و در سی‌ونهمین دوره‌ی جشنواره فیلم فجر نامزد بهترین جلوه‌­های ویژه‌ی میدانی، بهترین صدابرداری و بهترین صداگذاری شده است.

ژانر : اکشن

سال 1399 101 دقیقه جزئیات کامل اثر
44 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 8 +
بر اساس 4 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «تک تیرانداز» داستان یکی از قهرمانان دوران دفاع مقدس به نام شهید عبدالرسول زرین است که یکی از بهترین تک تیرانداز­های ایرانی است که توانسته است با مهارت بالایش فرماندهان بعثی زیادی را بکشد اما این تمام موفقیت او نیست بلکه انسانیت و معرفت او از مهارتش در تیراندازی بسیار بیشتر است همین اتفاق باعث شده است که سربازان بسیاری او را الگو خود قرار بدهند. مهم­ترین اتفاق برای نوجوانان در این سن تشکیل هویت و پیدا کردن الگو­های مناسب در این مسیر است. خوب است که نوجوانان با تماشای فیلم­های دفاع مقدسی با قهرمانان سرزمینشان آشنا بشوند و از آن­ها درس بگیرند اما باید به میزان خشونت و هیجانی که در فیلم نمایش داده می­شود هم توجه کرد و فیلم را متناسب با روحیات نوجوان انتخاب کرد. به جهت نمایش دفاع از وطن، و بی‌دلیل نبودن صحنه‌های خشن، تماشای آن برای نوجوان بالای ۱۲ سال موردی ندارد.

خلاصه: با فرزندتان درباره شخصیت قهرمان فیلم، عبدالرسول زرین، گفتگو کنید و به همراه هم به جستجو درباره این قهرمان ملی در منابع معتبر بپردازید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

چرا همه رسول را دوست داشتند؟ دلیل موفقیت رسول چه بود؟ چرا علی نمی­توانست تک تیرانداز خوبی بشود؟ دلیل شکست­های سرهنگ راشد چه بود؟ از این فیلم چه درسی گرفتی؟

خلاصه: رسول چه ویژگی­های مثبتی داشت؟

داستان اثر

رسول تک تیرانداز ماهری است که با کمین کردن و نشانه­‌گیری­های درست خود توانسته است جان تعداد زیادی از فرماندهان ارتش بعثی را بگیرد. او در یکی از شب­ها که در کمینش بود متوجه می­شود که یک کامیون بعثی تعدادی اسیر را به اردوگاه می­برد و در بین راه یکی از نوجوان ایرانی به نام قاسم را شهید می­کنند؛ رسول هم برای نجات آن­ها شروع به تیراندازی می­کند و موفق می­شود علی، برادر قاسم را فراری دهد. بعد از آن اتفاق علی برای گرفتن انتقام قاسم و کشتن فرماندهان بعثی از رسول خواهش می­کند تا به او آموزش بدهد اما رسول که متوجه کینه و نیت انتقام­‌جویی علی می­شود به او می­گوید که با این شرایط او تک تیرانداز خوبی نمی­‌شود. صدام که از وجود چنین تک تیراندازی به تنگ آمده است برای سر او یک جایزه بزرگ تعیین می­کند و فرمانده­ای به نام سرهنگ قیوم راشد برای این کار داوطلب می­شود زیرا دو سال پیش در عملیاتی در کردستان توسط رسول مجروح شده است و حالا برای انتقام از او فرماندهی این عملیات را قبول کرده است. راشد بعد از به کارگیری راه­‌های مختلف و از دست دادن نیرو­هایش تصمیم می­گیرد که معاونش را به عنوان فراری به اردوگاه ایرانی­‌ها بفرستد و رسول را به بهانه آزادسازی اسرا به اردوگاه بعثی­ها بکشاند اما رسول با انتخاب روشی دیگر برای ورورد به اردوگاه موفق می‌­شود نقشه راشد را بهم بزند و بعد از آزادی اسرا و کشتن راشد توسط تیر یک تک تیراندازی عراقی به شهادت برسد.

جزئیات اثر

کارگردان: علی غفاری

نویسنده: بهنام علیزاده- رضا خمسه

نام تهیه کننده: ابراهیم اصغری

نام بازیگران: کامبیز دیرباز- علیرضا کمالی- امیررضا دلاوری- عبدالرضا نصاری

نام شخصیت ها: رسول: تک تیرانداری که در دوران دفاع مقدس توانسته است تعداد زیادی از فرماندهان بعثی را به ضرب یک گلوله بکشد. سرهنگ قیوم راشد: از فرماندهان بعثی که به خاطر کینه­ای که از رسول دارد فرماندهی عملیات دستگیری او را بر عهده می­گیرد. علی: جوانی شجاع که تلاش می­کند از رسول مهارت تک تیراندازی را آموزش ببنید و انتقام برادرش، قاسم، را از بعثی­ها بگیرد.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : معصومه دارا

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

مناسب سن 12 +

خیلی عالیه که جوانانمان با روحیات دلاوران دفاع مقدس آشنا و همراه شوند.

بزرگسال

توسط : داوود زارع

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

مناسب سن 5 +

عالی

بزرگسال

توسط : محبوبه عاشوری

۲ اسفند ۱۴۰۰

مناسب سن 5 +

جمعه این هفته هم مثل همه جمعه ها داشت کسالت بار میگذشت که یک فیلم خوب حال همه خانواده را خوب کرد. دقایق اول فیلم به زبان عربی و بازیرنویس های ریز خیلی روی اعصاب بود.. تا اینکه نقش اول فیلم خودی نشان داد: تک تیرانداز. فیلم که واقعی بود. به مدد یک جستجوی کوتاه خیلی زود غهمیدیم که تک تیر انداز کسی نیست جز عبدالرسول زرین، پدر هفت فرزند و همشهری حاج حسین خرازی. کسی که حاج حسین به او لقب گردان تک نفره را داده است. گردان تک نفره میدانی یعنی چه؟ یعنی خودت فرمان میدهی. خودت اموزش میدهی. خودت اموزش میبینی خودت اجرا میکنی.. خدا بده برکت! هر لحظه ی فیلم یک حس درونی به ادم می گفت خدایا یعنی میشه منم اینقدر مفید و موثر باشم؟؟ انجایی که فرمانده عراقی دست به کار میشود تا تک تیر انداز ایرانی را از بین ببرد. انجایی که محمدجعفر میگوید رسول هفتصد درجه دار عراقی را به درک واصل کرده.. انجایی که یک تنه حریف تانک های دشمن میشود. انجایی که ده ها تک تیر انداز خارجی برای از پا دراوردن رسول به عراق دعوت میشوند و انجا که هیچ کدامشان حریف رسول نمیشوند و حتی،بیشتر انجایی که به عراقی در حال نماز خواندن تیراندازی نمیکند.. با وجود عبدالرسول ها چه نیازی به افسانه داریم؟ ما ادم هایی داریم که داشتن یکی از انها، ارزوی هر ملتی ست. میگویید نه؟ نشانه اش همه این فیلم های هندی و کره ای ست که دارند خودشان را به اب و اتش میزنند که یک منجی، ابر قهرمانی چیزی در بیاورند و الگوی خیالی برای مردمشان بسازند. با وجود عبد الرسول هایی که با چند دانه خرما چند شبانه روز در سرما و گرما کمین میکنند، واقعا مرتاض ها چه امتیازی نسبت به دیگران دارند. روی میخ راه میروند؟ خب بروند! عبدالرسول های ما هم بدون بال پرواز کردند، سبک بار شدند و سپس ملحق شدند... میشود خودمان را جای رسول یا حتی داداش قاسم بگذاریم. به شرط صدق، اخلاص و تلاش خستگی ناپذیر #تک تیرانداز #عبدالرسول_زرین #جومونگ_کیلویی_چند #قهرمان پی نوشت: محمدجواد هفت ساله بعد از تماشای فیلم خود جوش دو نقاشی از دو صحنه ی فیلم کشید. یکی از نبرد دو نفره ی رسول و راشد و دیگری از نبرد تن به تانک رسول و عراقی ها.

بزرگسال

توسط : محمدحسین طاهری

۳۰ دی ۱۴۰۰

مناسب سن 10 +

ما این اثر را حانوادگی و با پسر های ۵ و ۱۲ ساله ام دیدیم. اگرچه برخی شلیک ها کمی خشن و ترسناک بود، اما برای بچه هایی که دنبال قهرمان میگردند، خیلی جذاب بود و بعدش کلی تفنگ بازی کردند!

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد تک تیرانداز

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!