• امروز : 17 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم بچه کارآگاه (The Kid Detective)

author-img

توسط : صدیقه کاتب ارزیاب کدومو

4 سال پیش

مدت زمان مطالعه: دقیقه

4876 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

فیلم سینمایی «بچه کارآگاه» در ژانر درام و رازآلود، کارآگاه جوانی را به تصویر می‌کشد که اولین پرونده‌ی رسمی‌اش پیداکردن قاتل یک پسر نوجوان است. او در مسیر کشف آن می‌فهمد قاتل همان رباینده‌ی دختر موردعلاقه‌اش در چندین سال پیش است. اثر حاوی صحنه‌های متعدد مصرف مواد مخدر و قرص‌های روانگردان و نوشیدن مشروب، مسئله‌ی تجاوز و سوءاستفاده‌ی جنسی و زندانی‌کردن دختران نوجوان است.

ژانر : درام رازآلود کمدی

سال 2020 99 دقیقه جزئیات کامل اثر
2 مناسب خانواده 1 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

«بچه کارآگاه» داستانی رازآلود و کارآگاهی دارد که با قدری چاشنی طنز کوشیده پرده از حقایق پشت ابر بردارد و چهره‌ی فرهنگی مدیر مدرسه‌ای که باید منشا اثر تربیتی روی نوجوان‌ها باشد را برمی‌دارد و او را قاتل بی‌رحم و تجاوزگری معرفی می‌کند که دختر نوجوانی را می‌رباید و بعد از تجاوز و صاحب فرزندشدن از او محبوسش می‌کند و ممکن بود با عدم ورود کارآگاه فیلم مجدد چنین کاری را با دختر خود انجام دهد.

اثر صحنه‌های مکرر استفاده از قرص‌های روانگردان دارد و شخصیت اصلی نیز معتاد به قرص است قرص‌هایی که در بین نوجوان‌ها به بهانه‌ی افزایش اعتمادبه‌نفس و ارتقای روحیه خورده می‌شود و همچنین به‌طورکامل نحوه‌ی مصرف نیز نمایش داده می‌شود.

شاید چنین مواردی در سبک زندگی غربی به‌وفور دیده شود ولی ارائه‌ی نمایشی صریح و بی‌پرده تنها باعث می‌شود قبح و زشتی آن بریزد و برای مخاطب نوجوان، زشتی استفاده از قرص مشخص نشود چراکه اشاره‌ای هم به بدی مصرف قرص روانگردان نشد و با ارائه‌ی توجیه‌هایی که حتی ممکن است بچه‌های درسخوان بیشتر به چنین قرص‌هایی احتیاج داشته باشند تشویق هم شده بود.

 فیلم بااینکه نمایشی از شهری آرام و سرسبز و زیبا ارائه می‌دهد به ناگاه پرده را بالا می‌زند و صحنه‌هایی منزجرکننده از قتل، خودکشی، تجاوز و بهره‌کشی اجباری و فحشا و حتی مدرسه‌ای که شب‌ها محل آمدورفت نوجوان‌هایی با وضع نامعلوم است رومی‌کند. همچنین دختری که ممکن است بار دیگر اسیر زیاده‌خواهی‌های جنسی مدیر مدرسه شود و سرنوشتی بدتر از مادرش نصیبش شود همه‌ی این‌ها برای مخاطب ایجاد نگرانی و عدم امنیت می‌کند که ممکن است او نیز هر لحظه مورد آزار جنسی، دزدیده‌شدن، کشته‌شدن، دعوا و... قرار گیرد.

ازطرف‌دیگر، فیلم درکنار نمایشی سرد و خنثی از روابط پدر و مادر با بچه‌ها، تلنگری هم به والدین می‌زند. بارها صحنه‌هایی از مخفی‌کاری بچه‌ها و نفهمیدنشان توسط والدین نشان داده می‌شود و زمانی هم که والدین می‌خواهند مراقب فرزند خود باشند چنان ناشیانه و غیرحرفه‌ای عمل می‌کنند که بیشتر باعث خجالت و آبروریزی فرزند می‌شوند.

والدین حتی از دوستی‌ها و انحرافات فرزند خود مطّلع نیستند و گاهی بعد از مرگ فرزندشان متوجه می‌شوند. لذا والدین را تذکر می‌دهد که حواسشان به این نکته باشد که می‌توانند با دقت و مراقبت صحیح از فرزندشان جلوی بسیاری از انحرافات را بگیرند و آنان را صحیح و سلامت از نظر روح و جسم، به سرمنزل مقصود برسانند. همچنین با فرزندان خود دوست باشند و همواره این نکته را در باور فرزند خود تثبیت کرده باشند که هر اتفاقی برای آن‌ها بیفتد والدین کنارشان هستند و مراقب‌اند کسی فرزندشان را مورد اذیت و آزار قرار ندهد و بچه‌ها نیز بهتر است همه‌چیز را با والدین در میان بگذارند.

همچنین بهتر است والدین این نکته را هم در نظر داشته باشند که فرزندشان ممکن است در زمینه‌ای قوی باشد ولی مثلاً بعد از مدتی نتواند همان‌طور موفق باشد. لذا نباید با سرزنش و تحمیل فشار، نوجوان را آزار داد. روحیه‌ی سرکوب و سرزنش تنها باعث می‌شود فرد در خود منزوی‌تر شود و چه‌بسا به مواد و قرص‌های روانگردان روی آورد. لذا با درک شرایط و روحیه‌ی فرزند، به‌هیچ‌وجه او را تحت فشار قرار ندهند حتی اگر مردم از فامیل و دوست او را تحت فشار قرار می‌دهند والدین مانع شوند.

لذا با توجه به چنین مواردی به نظر می‌رسد دیدن فیلم برای مخاطب زیر 17 سال مناسب نباشد و آرامش روان او را خدشه‌دار می‌کند و بیشتر می‌تواند برای والدین مناسب باشد که بیشتر و بیشتر با فرزندشان دوست باشند.

خلاصه:  با توجه به سطح خشونت و ترس و رفتارهای ناهنجار گفته‌شده که شاخص‌ترین آن تجاوز و بهره‌کشی جنسی از دختران است فیلم برای سنین کمتر از 17 سال مناسب نیست.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

به نظر شما اگر دختر نوجوان، گریسی، موارد زیاده‌خواهی‌های مدیر را به اطلاع خانواده‌اش می‌رساند آیا ممکن بود باز به چنین سرنوشتی گرفتار شود؟

به نظرتان اگر ایب بعد از عدم توانایی در کشف راز گریسی روحیه‌ی خود را نمی‌باخت و با تلاش و پیگیری کار خود را ادامه می‌داد باز درگیر مواد و قرص می‌شد؟

به نظرتان تلاش ایب در پیداکردن قاتل درست بود؟ راه دیگری برای کشف مسئله داشت؟ آیا می‌توانست از دیگران مثلاً پلیس کمک بگیرد؟

به نظرتان نوجوانان چه موانعی با پدر و مادر خود داشتند که با آن‌ها مشکلات خود را در میان نمی‌گذاشتند؟

چه وقت‌هایی و در چه صورت نوجوان‌ها اقدام به مخفی‌کاری می‌کردند؟

چرا نوجوان‌ها درصورت دریافت نامه یا هدیه‌هایی از طرف افراد ناشناس موضوع را با فرد مطمئن یا خانواده در میان نمی‌گذاشتند؟

دربرابر پیشنهاد مصرف قرص هایی ناشناخته به امید ارتقای اعتمادبه‌نفس یا قبولی در آزمون چه باید کرد؟

چقدر درمورد تجاوز می‌دانی؟ حدود آن در ذهنت چیست؟

چطور می‌توان تشخیص داد فردی قابل‌اعتماد نیست حتی اگر ظاهری موجه داشته باشد؟ آیا بهتر نبود دختر نوجوان به دیگران اعتماد صددرصدی نمی‌کرد؟

به نظر شما درصورت موردتجاوز قرارگرفتن بهتر است سکوت کرد یا فردی را مطّلع کرد؟ بهتر است چه کسی را مطّلع کنیم؟ اگر ترتیب اثر نداد چه؟

درصورت قرارگرفتن در محیطی که انحراف در مسائل جنسی یا مواد مخدر دیده می‌شود چه باید کرد؟ سکوت کنیم و مراقب باشیم مبتلا نشویم؟ چگونه می‌توانیم خود را از آن محیط نجات دهیم؟

چگونه نه گفتن را تمرین کنیم؟

خلاصه: درصورتی‌که بنا به دلایلی فرزندمان چنین فیلمی را دید بهتر است بعد از تماشای آن، با او درمورد سوال‌های بالا صحبت کنیم تا مواردی هم که در فیلم به درستی پرداخته نشده برای نوجوانمان اصلاح شود.

داستان اثر

«ایب» کارآگاه جوانی است که از دوران نوجوانی توانایی پیداکردن مجرمان را داشت اما وقتی نتوانست راز ناپدیدشدن دختر شهردار که مورد علاقه‌اش بود را کشف کند مردم مثل قبل او را باور نداشتند و او نیز اعتمادبه‌نفسش را از دست می‌دهد و با گذشت زمان، درگیر قرص‌های روانگردان و مشروبات الکلی می‌شود و در خانه‌ای مجردی زندگی می‌کند، تااینکه اولین کار رسمی او شروع می‌شود.

دختری پرونده‌‌ی قتل دوست‌پسر درسخوان خود را که با 17 ضربه‌ی چاقو به قتل رسیده است به ایب می‌سپرد. ایب بعد از بررسی و صحبت با دوستان و خانواده پاتریک متوجه نقش مدیر مدرسه می‌شود و برای به‌دست‌آوردن شواهد بیشتر به خانه‌ی او می رود و در آنجا با رو‌به‌رو شدن با مدیر مدرسه، که مدیر دوران نوجوانی خودش هم بوده اعتراف می‌گیرد که او 19 سال پیش، دختر شهردار را ربوده و بعد از تجاوز به او، از او صاحب دختری می‌شود که برای حفظ آبرویش نوزاد را به خانواده‌ای می‌سپرد و گریسی نیز تاب نمی آورد و می‌میرد. آن نوزاد همان کارولین است که آقای مدیر دورادور مراقب او بوده‌است و وقتی می‌فهمد دوست پسرش پاتریک، اقدام به رابطه‌ی جنسی با او کرده‌است، او را به قتل می‌رساند. در حالی که پاتریک به طور مخفیانه‌ای با دختر دیگری در ارتباط بوده‌است. آقای مدیر بعد از اعترافات، خودش را با چاقو می‌کشد تا قتلش گردن ایب بیفتد و کسی حرف‌های او را باور نکند. اما ناگهان ایب با مشاهده نوشابه‌های فراوان در یخچال خانه متوجه می‌شود که گریسی حتما هنوز زنده است و با گشتن خانه و اطراف آن، متوجه اتاقکی می‌شود که گریسی 19 سال در آن محبوس بوده است. و این چنین راز پرونده فاش می‌شود. از ایب در رسانه‌ها تقدیر و تشکر می‌شود و دوباره محبوبیت خود را بدست می‌آورد.

جزئیات اثر

کارگردان: Evan Morgan / ایوان مورگان

نویسنده: Evan Morgan / ایوان مورگان

نام تهیه کننده: William Woods و Jonathan Bronfman  

نام بازیگران: Adam Brody, Sophie Nelisse, Wendy Crewson, Kaitlyn Chalmers-Rizzato

نام شخصیت ها:

ایب: مرد 32 ساله‌ای که از دوران نوجوانی شغل کاراگاهی را برای خود انتخاب کرده‌بود و در بسیاری پرونده‌های عمومی درگیر بچه‌های هم سن خود نیز موفق بوده ولی به دلیل عدم موفقیت در پرونده گم‌شدن دختر شهردار، دیگر رشدی نداشته و درگیر قرص روانگردان می‌شود تا اینکه جدی‌ترین پرونده که مربوط به قتل یک پسر نوجوان است را می‌پذیرد و می‌تواند هم قاتل او و هم راز پرونده گم‌شدن دختر شهردار را پیدا کند.

کارولین: دوست دختر پسری که با 17 ضربه چاقو به قتل رسیده‌بود و می خواست قاتل شناسایی شود. همچنین او بدون اینکه خود بداند دختر گریسی هم بود.

پاتریک: پسری درسخوانی که به قتل رسیده‌بود و دوست پسر کارولین بود و روابط مخفیانه‌ای هم با دختری با ماسک ببری داشت.

گریسی: دختر شهردار که در سن 13 سالگی به طرز عجیبی ناپدید می‌شود و منشی ایب بود و ایب به او علاقه داشت. در نهایت معلوم می‎شود او نمرده است و این سال‎ها به طرز وحشتناکی توسط مدیر مدرسه، زندانی و مورد سو استفاده جنسی قرار می‎گرفته است.

مدیر اروین(مدیر مدرسه): پیرمرد به ظاهر فرهنگی که مدیر مدرسه است و دیگر توان کنترل مدرسه‎اش را ندارد. او گریسی را می‎رباید و بعد از 19 سال سواستفاده جنسی از او در‌حالی که از او صاحب دختری زیبا به نام کارولین شده است. با بزرگ شدن دخترش یک پسر نوجوان را با فکر این که با دخترش رابطه داشته می‌کشد و زمانی که رازش برای ایب فاش می‌شود اقدام به خودکشی می‌کند.

کشور سازنده: کانادا

کمپانی سازنده:  Woods Entertainment, JoBro Productions & Film Finance

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد بچه کارآگاه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!