آنچه لازم است والدین بدانند
«بچه کارآگاه» داستانی رازآلود و کارآگاهی دارد که با قدری چاشنی طنز کوشیده پرده از حقایق پشت ابر بردارد و چهرهی فرهنگی مدیر مدرسهای که باید منشا اثر تربیتی روی نوجوانها باشد را برمیدارد و او را قاتل بیرحم و تجاوزگری معرفی میکند که دختر نوجوانی را میرباید و بعد از تجاوز و صاحب فرزندشدن از او محبوسش میکند و ممکن بود با عدم ورود کارآگاه فیلم مجدد چنین کاری را با دختر خود انجام دهد.
اثر صحنههای مکرر استفاده از قرصهای روانگردان دارد و شخصیت اصلی نیز معتاد به قرص است قرصهایی که در بین نوجوانها به بهانهی افزایش اعتمادبهنفس و ارتقای روحیه خورده میشود و همچنین بهطورکامل نحوهی مصرف نیز نمایش داده میشود.
شاید چنین مواردی در سبک زندگی غربی بهوفور دیده شود ولی ارائهی نمایشی صریح و بیپرده تنها باعث میشود قبح و زشتی آن بریزد و برای مخاطب نوجوان، زشتی استفاده از قرص مشخص نشود چراکه اشارهای هم به بدی مصرف قرص روانگردان نشد و با ارائهی توجیههایی که حتی ممکن است بچههای درسخوان بیشتر به چنین قرصهایی احتیاج داشته باشند تشویق هم شده بود.
فیلم بااینکه نمایشی از شهری آرام و سرسبز و زیبا ارائه میدهد به ناگاه پرده را بالا میزند و صحنههایی منزجرکننده از قتل، خودکشی، تجاوز و بهرهکشی اجباری و فحشا و حتی مدرسهای که شبها محل آمدورفت نوجوانهایی با وضع نامعلوم است رومیکند. همچنین دختری که ممکن است بار دیگر اسیر زیادهخواهیهای جنسی مدیر مدرسه شود و سرنوشتی بدتر از مادرش نصیبش شود همهی اینها برای مخاطب ایجاد نگرانی و عدم امنیت میکند که ممکن است او نیز هر لحظه مورد آزار جنسی، دزدیدهشدن، کشتهشدن، دعوا و... قرار گیرد.
ازطرفدیگر، فیلم درکنار نمایشی سرد و خنثی از روابط پدر و مادر با بچهها، تلنگری هم به والدین میزند. بارها صحنههایی از مخفیکاری بچهها و نفهمیدنشان توسط والدین نشان داده میشود و زمانی هم که والدین میخواهند مراقب فرزند خود باشند چنان ناشیانه و غیرحرفهای عمل میکنند که بیشتر باعث خجالت و آبروریزی فرزند میشوند.
والدین حتی از دوستیها و انحرافات فرزند خود مطّلع نیستند و گاهی بعد از مرگ فرزندشان متوجه میشوند. لذا والدین را تذکر میدهد که حواسشان به این نکته باشد که میتوانند با دقت و مراقبت صحیح از فرزندشان جلوی بسیاری از انحرافات را بگیرند و آنان را صحیح و سلامت از نظر روح و جسم، به سرمنزل مقصود برسانند. همچنین با فرزندان خود دوست باشند و همواره این نکته را در باور فرزند خود تثبیت کرده باشند که هر اتفاقی برای آنها بیفتد والدین کنارشان هستند و مراقباند کسی فرزندشان را مورد اذیت و آزار قرار ندهد و بچهها نیز بهتر است همهچیز را با والدین در میان بگذارند.
همچنین بهتر است والدین این نکته را هم در نظر داشته باشند که فرزندشان ممکن است در زمینهای قوی باشد ولی مثلاً بعد از مدتی نتواند همانطور موفق باشد. لذا نباید با سرزنش و تحمیل فشار، نوجوان را آزار داد. روحیهی سرکوب و سرزنش تنها باعث میشود فرد در خود منزویتر شود و چهبسا به مواد و قرصهای روانگردان روی آورد. لذا با درک شرایط و روحیهی فرزند، بههیچوجه او را تحت فشار قرار ندهند حتی اگر مردم از فامیل و دوست او را تحت فشار قرار میدهند والدین مانع شوند.
لذا با توجه به چنین مواردی به نظر میرسد دیدن فیلم برای مخاطب زیر 17 سال مناسب نباشد و آرامش روان او را خدشهدار میکند و بیشتر میتواند برای والدین مناسب باشد که بیشتر و بیشتر با فرزندشان دوست باشند.
خلاصه: با توجه به سطح خشونت و ترس و رفتارهای ناهنجار گفتهشده که شاخصترین آن تجاوز و بهرهکشی جنسی از دختران است فیلم برای سنین کمتر از 17 سال مناسب نیست.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد بچه کارآگاه