• امروز : 13 تیر 1404
logo

نقد و بررسی فیلم بازی را بکش (Kill The Game)

author-img

توسط : سحر صادق ارزیاب کدومو

5 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

2624 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 16+

بازی را بکش؛ یکی از فیلم‌های چهل و سومین جشنواره فجر که براساس داستانی واقعی ساخته شده است. این اثر به عنوان اولین سینمایی محمد ابراهیم عزیزی به دست‌های پشت پرده فوتبال می‌پردازد. موسی؛ فوتبالیست پیشکسوت بعد از مرگ مشکوک برادرش؛ مسعود، در حادثه‌ای ورزشی، تصمیم می‌‌گیرد این موضوع را از ریشه پیگیری کند. موسی درحالی‌که رفته رفته سرنخ‌های جدیدی پیدا می‌کند، متوجه واقعیت‌های تلخی در دنیای فوتبالی می‌شود که عمرش را در آن گذرانده است. این اثر علی‌رغم اشاره به مساله فساد و بی‌قانونی‌هایی که درحال نابودی زندگی انسان‌ها می‌شود، به دلیل حس ناخوشایند، حس ناامیدی و بی‌اعتمادی علاوه بر پیچیدگی‌هایی که در درک رفتار شخصیت‌های داستان وجود دارد، به تماشاگران زیر16 سال توصیه نمی‌گردد.

ژانر : درام ورزشی

سال 1403 100 دقیقه جزئیات کامل اثر
8 مناسب خانواده 1 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

12
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

هر کجا پول زیاد باشد، فساد نیز وجود دارد! گزاره‌ای که کارگردان در بین مساله اصلی؛ یعنی فساد، به تماشاگران منتقل می‌کند. پول، یکی از عناصری است که آن را با فساد پیوند می‌زنند و امکان دارد منجر به سوق دادن افراد به سوی این معضل اجتماعی باشد اما آیا مقصر اصلی، پول؛ به عنوان عامل بیرونی که تنها ابزاری برای پیشبردن در حوزه کاری است یا عوامل دیگری همچون نظام فکری، عملکرد افراد و محدودیت‌هایی  که در زندگی تجربه می‌شود؟  آیا مساله اساسی پول است یا رویکرد نادرستی که با پوشش پول پنهان می‌شود؟ نوجوان باید آگاه باشد که زمانی‌که همین پول از مسیر درست و قانونی کسب شود، نه تنها موجب فساد نمی‌شود بلکه می‌تواند وسیله‌ای برای پیشرفت انسان نیز باشد. بنابراین دغدغه بنیادی، مساله چگونگی کسب این ابزار است و نه ارائه ماهیتی کثیف از پول و  ضرورت دارد تا والدین این فرضیه را به عنوان یکی از موضوعات مهم فیلم، محور گفت‌وگوی خود با نوجوانشان قرار دهند.

حفظ آبرو نیز یکی از دغدغه‌های فیلم؛ به عنوان عاملی برای جلوگیری از رفتار صحیح محسوب می‌شود. این مفهوم، پدیده اجتماعی است که به طور اکتسابی توسط افراد کسب می‌شود و  به مرور زمان در شکل‌دهی رفتار و روابط اجتماعی نوجوان نیز تاثیر می‌گذارد. آبرویی که غالب شخصیت‌ها از آن سخن می‌گویند، صرفا به معنای رعایت هنجارهای اجتماعی و تعیین مرز قابل قبول و غیر قابل قبول جامعه در نظر گرفته می‌شود و این موضوع نیز زمانی زیر سوال می‌رود که علی‌رغم رفتار ناهنجار، تلاش می‌شود تا با پوششی از هنجار، این معنا از آبرو حفظ گردد. نوجوان باید آگاه باشد در مفهوم آبرو، آبرومندی؛ یعنی داشتن اصول اخلاقی محکم و پایبندی به آن (عامل درونی )و  نیاز است تا آن‌ها از طریق این چارچوب فکری مطلوب در این زمینه به حفظ آبرو و رعایت این مرزبندی (سطح جامعه) به معنای واقعی برسند.

داستان اثر

شخصیت‌ها: موسی: یکی از پیشکسوتان فوتبال است. مسعود: برادر کوچک‌تر موسی که او نیز در مسیر برادرش، به فوتبالیستی ماهر تبدیل شده است. مونا: همسر مسعود است. امین رضوانی : یکی از دوستان مسعود که در زمین بازی خطایی انجام می‌دهد و منجر به مرگ او می‌شود. فرزاد: برادر مونا است. داستان اثر:

"موسی بعد از، از دست دادن برادرش؛ خواهان مجازات امین می‌شود و به دنبال مدرکی برای ارائه به پلیس می‌رود اما با اطلاعاتی که فرزاد به او می‌دهد، متوجه می‌شود این مساله با شرط‌بندی‌هایی که روی بازی‌های فوتبال انجام می‌شود، مرتبط است. او سعی می‌کند از حقیقت ماجرا مطمئن شود که از سوی قماربازان زخمی می‌شود. اما این شرایط موسی را مصمم‌تر از قبل می‌کند. او بالاخره از طریق امین و مونا درباره‌ی شرط‌بندی‌های مسعود می‌فهمد. درحالی‌که موسی باور نمی‌کند که مسعود مسبب مرگ خودش باشد و درگیر این فساد شده باشد، متوجه می‌شود کل محله همراه با او درگیر این فساد شدند. حال،آن‌ها برای حفظ آبروی مسعود، به موسی پیشنهاد سکوت و همکاری با محله را می‌کنند. او این پیشنهاد را با نقشه قبلی قبول و سعی می‌کند از داخلِ خودشان مدرک جمع کند و  باعث جلوگیری از گسترش این فساد شود که در نهایت کشته می‌شود!"

جزئیات اثر

کارگردان: محمد ابراهیم عزیزی نویسنده: لادن شیر مرد/محمد ابراهیم عزیزی تهیه کننده: مصطفی کیایی/ محسن کیایی بازیگران: محسن کیایی/ هدی زین العابدین/محمد بحرانی/متین حیدری نیا کشور سازنده: ایران مخاطب اثر: نوجوان/جوان/بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : آیدا محمدی

۳ تیر ۱۴۰۴

مناسب سن 18 +

فیلم تاثیرگذار بود، برای من خیلی جذاب بود بخصوص بازی آقای کیایی، کمی بهم ریخته و تیکه تیکه بود داستان و صحنه های مهمی مثل مرگ مسعود،واکنش های مادر،واکنش های همسر و مرگ موسی کمرنگ شده بود باوجودی که میتونست این اثر رو بینظیر کنه، اما در کل پایانش اونقدری زیبا و غیر قابل پیش بینی بود که هنوز شوکه ام و باورش برای من سخته که چیزی به اسم قمار و شرطبندی روی فوتبال که خیلی ها به جنبه ی سرگرمی به اون نگاه میکنند یا تا حدی مادی، بتونه اونقدر خطرناک باشه و زندگی و جون ادمارو بگیره، و چقدر زیبا نشون داد شریف بودن و وجدان داشتن توی این مملکت تهش پوچ و تهیِ ...

بزرگسال

توسط : حدیث کریمی ف

۲۲ بهمن ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

یکی از فیلم خوش ساخت جشنواره امسال با بازی باورپذیر مصطفی کیایی

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد بازی را بکش

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!

پس از عضویت در سایت ، استفاده از تمام خدمات رایگان می باشد.