• امروز : 25 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم اِما (۱۲۴ دقیقه)

author-img

توسط : ریحانه یافتیان ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: دقیقه

1196 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

فیلم «اِما» ساخته‌ی 2020، اقتباسی از کتاب «اما» اثر «جین آستین» و اثری در ژانر درام و کمدی است. «اما» که اشراف‌زاده‌ای زیبا و محبوب است برای انتخاب همسر آینده‌ی خود مردّد است. او متوجه نکات زیادی درمورد باطن اطرافیانش می‌شود.

در این فیلم با ناهنجاری‌های اجتماعی و دینی فراوان و خشونت و ترس کم مواجه هستیم. همچنین با توجه به گفتار و رفتار شخصیت‌های فیلم و سیر تحوّل شخصیتیِ آن‌ها، پیام‌ها و الگوهای مثبت فراوانی را به‌ویژه از سمت خود «اما» شاهد هستیم. قبول اشتباه و پشیمانی از کار غلط (حسادت و غرور) و عذرخواهی و تلاش برای جبران پیام‌های بارز این فیلم است.

ژانر : درام عاشقانه

سال 2020 124 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این فیلم که اقتباسی از رمان «اما» اثر «جین آستین» است می‌تواند مروری بر آثار کلاسیک بوده و از این لحاظ تماشای آن ارزشمند باشد.

خشونت در این فیلم کم است و در رفتارهایی مثل تحقیر، تمسخر، سرزنش، فریادزدن، مشاجره‌کردن، بی‌توجهی، پرتاب اشیا و امثالهم نمود پیدا می‌کند. بیشترین سهم خشونت در این فیلم متعلّق به «تحقیر و تمسخر» است که از سوی «اما» نسبت به «نایتلی»، «التون»، «چرچیل»، «هریت»، خانم «بیتز» و... و گاهی از سمت اطرافیان نسبت به «اما» رخ می‌دهد.

معیار ترس نیز در کم‌ترین میزان وجود داشته و در مواردی مثل معذّب‌بودن، اضطراب‌داشتن، اتفاق و صدای ناگهانی، جیغ‌زدن، غم و نگرانی، دلتنگی، سرخوردگی و... وجود دارد. شاخص‌های ترس در این فیلم بیشتر برای کاراکترهای زن یعنی «اما»، «هریت»، «ایزابلا»، «فرفیکس» و... صورت می‌گیرد.

ناهنجاری اجتماعی در این فیلم به نسبت ترس و خشونت بیشتر بوده و صحنه‌هایی از نمایش ظروف مشروب، پوشش نامناسب یا برهنه‌شدن، حسادت «اما»، پنهان‌کاری و دروغ‌گویی «چرچیل» و... را شاهد هستیم. بیشترین سهم ناهنجاری‌ها مربوط به ناهنجاری‌های دینی است که در پوشش نامناسب خانم‌ها و برهنه‌شدن «نایتلی»، تجمّلات و اشرافی‌گری، روابط محرم و نامحرم ازجمله بوسیدن و لمس‌کردن، رقصیدن و آوازخواندن و نوازندگی «اما» و «فیرفکس» نمایان شده‌ است.

این فیلم فاقد ارزش آموزشی خاصی می‌باشد، اما با توجه به نمایش درگیری‌های عاطفی و چالش‌های اخلاقی، می‌تواند پیام‌های مثبت فراوانی به نوجوانان القا کند.

والدین باید توجه داشته باشند که صحنه‌های جنسی و همچنین مسائلی مثل پوشش نامناسب، نمایش ظروف مشروب و موارد این چنینی نیز توسط فرزند آن‌ها تماشا نشود. والدین می‌توانند با تقبیح رفتارهای «اما»، مانند غرورش و مشکلات فراوانی که برای خود و اطرافیانش به بار می‌آورد و با اشاره به عاقبت رفتارهای او، الگوی رفتاری مثبتی برای فرزند خود معرفی کنند.

همچنین با توجه به درگیری ذهن نوجوانان با مسائل جنسی و عاطفی، لزوم نظارت و بیان توضیحاتی از طرف والدین و همچنین حمایت کامل آن‌ها و رفع شبهات برای کودک لازم است. والدین می‌توانند با اشاره به سرخوردگی «اما» و «هریت» از روابط متعدّدشان، مسئله‌ی «شکست عشقی» و «روابط آزاد و چارچوب‌مند» و «کنترل عاطفی و جنسی» را با زبانی ساده و در حد لزوم بیان کرده و رفتار ناصحیح و بدون‌چارچوب افراد در این فیلم (به‌ویژه اما) را تقبیح کرده و نتایج این اعمال را به کودک خود گوشزد کنند.

ضمناً با مقایسه‌ی رفتار و گفتار «چرچیل» و «نایتلی» و برخورد آن‌ها با خانم‌ها (اما، هریت و...)، وجهه‌های مختلفِ شخصیتیِ افراد را برای کودک خود بیان کرده و تفاوت ظاهر و باطن افراد را به او گوشزد کنند.

با توجه به بیان مسائل عاطفی و جنسی مربوط به بزرگسالان و همچنین با مطرح‌شدن برخی پیچیدگی‌های رفتاری و اخلاقی، تماشای این فیلم برای کودکان مناسب نیست.

این فیلم با معرفی الگوهای رفتاری مناسبی مثل توصیه‌های «اما» به «هریت»، رفتار درست و محترمانه‌ی «نایتلی» با خانم‌ها، پشیمانی و عذرخواهی «اما» از رفتار و گفتار ناصحیحش با اطرافیان، تقبیح حسادت و غرور «اما» توسط اطرافیان و... نمونه‌ی مؤثر و مفیدی برای نوجوانان است.

همچنین ازطرفی نیز با نمایش برخی رذالت‌های اخلاقی همچون حسادت «اما» نسبت به «آگوستین» و «فیرفکس»، غرور «اما»، پنهان‌کاری و دروغ‌گویی «چرچیل»، توهین‌ و تحقیر از سمت «اما» و «التون» و «چرچیل» و «نایتلی»، سادگی «هریت»، عصبی‌بودن «ایزابلا» و بی‌صبری شوهرش و... می‌تواند معرفی‌کننده‌ی الگوها و پیام‌هایی منفی برای نوجوان باشد و اگر با نظارت و توضیح و تقبیح والدین همراه نباشد، می‌تواند تأثیرات بدی داشته باشد.

خلاصه: خشونت و ترس در این فیلم اندک بوده، اما لازم است والدین متوجه ناهنجاری‌های اجتماعی و دینی موجود در این فیلم باشند و همراهی فعالانه‌ای با فرزند خود در تماشای این فیلم داشته باشند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

با توجه به سوالات و ابهامات اخلاقی و جنسی فراوانی که در سنین کودکی وجود دارد و همچنین چالش‌های اخلاقی و عاطفی کودکان، والدین می‌توانند با اضافه‌کردن توضیحات و نکات مختلف به محتوای فیلم، خصوصاً رفتارهای «اِما»، به فرزند خود به‌عنوان مخاطب این اثر کمک کنند.

اشاره به حسادت، غرور، پنهان‌کاری و خودخواهی‌های «اما» و تقبیح آن‌ها توسط والدین و لزوم اشاره به عاقبت بدِ این رفتارها، بسیار برای کودک لازم و مفید است.

همچنین والدین می‌توانند با مقایسه‌ی کاراکترهای «نایتلی» و «چرچیل»، نکات مثبتی از رابطه‌ی صحیح و همچنین تفاوت ظاهر و باطن انسان‌ها برای فرزند خود بیان کنند.

با پرسش سوالات چالشی هم می‌توان از احساسات فرزند خود آگاه شده و با برخوردی صمیمانه و با بیان اینکه می‌توانند با شما راحت باشند و به شما اعتماد کنند، بیشتر به آن‌ها نزدیک شد و تصمیماتِ فرزند را در مسیری صحیح هدایت کرد.

با بیان برخی چالش‌های ذهنی حول محور اخلاقیات (مثل عدم قاطعیت «اما» در برخورد با پسرها و همچنین دوستش، «هریت»، خودخواهی‌اش در رابطه‌های عاطفی و...) می‌توانید فرزند خود را آماده‌ی تصمیم‌گیری و قضاوت صحیح کرده و وجهه‌های مختلف شخصیت انسان‌ها را برای آن‌ها به نمایش بگذارید.

سؤالاتی که می‌توانید از فرزند خود بپرسید:

چرا «اما» از علاقه‌‌اش نسبت به «چرچیل» منصرف شد؟

چرا «اما» متوجه علاقه و توجه «نایتلی» نسبت به خود نبود؟

آیا معذرت‌خواهی «اما» از خانم «بیتز» لازم بود؟

به نظرت پاسخ رد «هریت» به «مارتین» در ابتدای فیلم کار مناسب و عاقلانه‌ای بود؟

خلاصه: بیان سوالات چالشی حول محور اخلاقیات و گفت‌وگو درمورد احساسات و درگیری‌های عاطفی بسیار لازم و مفید است.

داستان اثر

«اما وودهاوس» دختری اشراف‌زاده است که بسیار زیبا و باهوش و محبوب است. مردان بسیاری برای به‌دست‌آوردن علاقه و توجه او تلاش می‌کنند. «اما» که علاقه و محبت بسیاری به اطرافیان خود دارد، سعی در واسطه‌گری و آشناکردنِ دختران و پسرانِ اطرافش با یکدیگر دارد و در این بین «هریت»، دختری با اصالت روستایی و فقیر که همراه اما زندگی می‌کند را نیز با افرادی ازجمله «التون» آشنا می‌کند.

«اما» که از پسری به نام «فرانک چرچیل» بسیار تعریف شنیده است سعی در ملاقات و جلب توجه وی دارد. اما رفته‌رفته احساسات خود را نسبت به او از دست داده و متوجه رفتارهای ناپسند و دروغ‌گویی‌های «فرانک چرچیل» می‌شود.

«اما» که به نزدیک‌ترین افراد خود بی‌توجه بوده، متوجه جریحه‌دارشدن احساسات «هریت» و همچنین علاقه‌ی «نایتلی» نسبت به خود می‌شود. در انتها نیز از اطرافیانش، به‌ویژه «هریت» که آن‌ها را با غرور خود آزار داده است عذرخواهی می‌کند و با ابراز علاقه‌ی متقابل به «نایتلی»، با او ازدواج می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان: آتمن دا وایلد / Autumn de Wilde

نویسنده: اقتباسی از کتاب اِما اثر جین آستین / Jane Austen

تهیه‌کننده: تیم بوان، اریک فلنر، گراهام بردبنت، پیت سرنین / Tim Bevan، Eric Fellner، Graham Broadbent، Pete Czernin

بازیگران: آنیا تیلور-جوی، میا گاث، کلوم ترنر، جانی فلاین / Anya Taylor-Joy، Mia Goth، Callum Turner، Johnny Flynn

شخصیت‌ها:

اِما وودهاوس: دختری از خانواده‌ای اشرافی که بسیار زیبا، باهوش و محبوب است.

جورج نایتلی: پسری از خانواده‌ای محترم و اشرافی که با خانواده‌ی اِما صمیمی است.

هریت اسمیت: دختری جوان با اصالتی روستایی و فقیر که در کنار اِما زندگی می‌کند.

فرانک چرچیل: پسر ثروتمند و محبوبی که اِما به او علاقه‌مند است.

کشور سازنده: بریتانیا، آمریکا

کمپانی سازنده: Perfect World Pictures, Working Title, Blueprint Pictures

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد اِما

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!