آنچه لازم است والدین بدانند
این فیلم که اقتباسی از رمان «اما» اثر «جین آستین» است میتواند مروری بر آثار کلاسیک بوده و از این لحاظ تماشای آن ارزشمند باشد.
خشونت در این فیلم کم است و در رفتارهایی مثل تحقیر، تمسخر، سرزنش، فریادزدن، مشاجرهکردن، بیتوجهی، پرتاب اشیا و امثالهم نمود پیدا میکند. بیشترین سهم خشونت در این فیلم متعلّق به «تحقیر و تمسخر» است که از سوی «اما» نسبت به «نایتلی»، «التون»، «چرچیل»، «هریت»، خانم «بیتز» و... و گاهی از سمت اطرافیان نسبت به «اما» رخ میدهد.
معیار ترس نیز در کمترین میزان وجود داشته و در مواردی مثل معذّببودن، اضطرابداشتن، اتفاق و صدای ناگهانی، جیغزدن، غم و نگرانی، دلتنگی، سرخوردگی و... وجود دارد. شاخصهای ترس در این فیلم بیشتر برای کاراکترهای زن یعنی «اما»، «هریت»، «ایزابلا»، «فرفیکس» و... صورت میگیرد.
ناهنجاری اجتماعی در این فیلم به نسبت ترس و خشونت بیشتر بوده و صحنههایی از نمایش ظروف مشروب، پوشش نامناسب یا برهنهشدن، حسادت «اما»، پنهانکاری و دروغگویی «چرچیل» و... را شاهد هستیم. بیشترین سهم ناهنجاریها مربوط به ناهنجاریهای دینی است که در پوشش نامناسب خانمها و برهنهشدن «نایتلی»، تجمّلات و اشرافیگری، روابط محرم و نامحرم ازجمله بوسیدن و لمسکردن، رقصیدن و آوازخواندن و نوازندگی «اما» و «فیرفکس» نمایان شده است.
این فیلم فاقد ارزش آموزشی خاصی میباشد، اما با توجه به نمایش درگیریهای عاطفی و چالشهای اخلاقی، میتواند پیامهای مثبت فراوانی به نوجوانان القا کند.
والدین باید توجه داشته باشند که صحنههای جنسی و همچنین مسائلی مثل پوشش نامناسب، نمایش ظروف مشروب و موارد این چنینی نیز توسط فرزند آنها تماشا نشود. والدین میتوانند با تقبیح رفتارهای «اما»، مانند غرورش و مشکلات فراوانی که برای خود و اطرافیانش به بار میآورد و با اشاره به عاقبت رفتارهای او، الگوی رفتاری مثبتی برای فرزند خود معرفی کنند.
همچنین با توجه به درگیری ذهن نوجوانان با مسائل جنسی و عاطفی، لزوم نظارت و بیان توضیحاتی از طرف والدین و همچنین حمایت کامل آنها و رفع شبهات برای کودک لازم است. والدین میتوانند با اشاره به سرخوردگی «اما» و «هریت» از روابط متعدّدشان، مسئلهی «شکست عشقی» و «روابط آزاد و چارچوبمند» و «کنترل عاطفی و جنسی» را با زبانی ساده و در حد لزوم بیان کرده و رفتار ناصحیح و بدونچارچوب افراد در این فیلم (بهویژه اما) را تقبیح کرده و نتایج این اعمال را به کودک خود گوشزد کنند.
ضمناً با مقایسهی رفتار و گفتار «چرچیل» و «نایتلی» و برخورد آنها با خانمها (اما، هریت و...)، وجهههای مختلفِ شخصیتیِ افراد را برای کودک خود بیان کرده و تفاوت ظاهر و باطن افراد را به او گوشزد کنند.
با توجه به بیان مسائل عاطفی و جنسی مربوط به بزرگسالان و همچنین با مطرحشدن برخی پیچیدگیهای رفتاری و اخلاقی، تماشای این فیلم برای کودکان مناسب نیست.
این فیلم با معرفی الگوهای رفتاری مناسبی مثل توصیههای «اما» به «هریت»، رفتار درست و محترمانهی «نایتلی» با خانمها، پشیمانی و عذرخواهی «اما» از رفتار و گفتار ناصحیحش با اطرافیان، تقبیح حسادت و غرور «اما» توسط اطرافیان و... نمونهی مؤثر و مفیدی برای نوجوانان است.
همچنین ازطرفی نیز با نمایش برخی رذالتهای اخلاقی همچون حسادت «اما» نسبت به «آگوستین» و «فیرفکس»، غرور «اما»، پنهانکاری و دروغگویی «چرچیل»، توهین و تحقیر از سمت «اما» و «التون» و «چرچیل» و «نایتلی»، سادگی «هریت»، عصبیبودن «ایزابلا» و بیصبری شوهرش و... میتواند معرفیکنندهی الگوها و پیامهایی منفی برای نوجوان باشد و اگر با نظارت و توضیح و تقبیح والدین همراه نباشد، میتواند تأثیرات بدی داشته باشد.
خلاصه: خشونت و ترس در این فیلم اندک بوده، اما لازم است والدین متوجه ناهنجاریهای اجتماعی و دینی موجود در این فیلم باشند و همراهی فعالانهای با فرزند خود در تماشای این فیلم داشته باشند.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد اِما