ویستلند 3 در ادامه نسخههای پیشین خود و به عنوان دنبالهای برای مجموعه ویستلند (1988) ساخته شده است. این بازی روایت خود را در اتمسفری پساآخرالزمانی شکل داده است و از همین بابت دور انتظار نبوده است که این بازی مقدمهای برای ساخت مجموعه بازی فالاوت بوده باشد. در مجموعه بازی ویستلند شاهد فروپاشی جهان به دلیل انفجارهای هستهای هستیم و شرایطی پیش آمده است که گروههای متفاوتی از افراد در نقش مهاجم و مدافع برای تصاحب و در اختیار گرفتن بخشهای مختلف، در رویارویی با یکدیگر قرار گرفتهاند. داستان بازی ویستلند 3 در ادامه بازی ویستلند 2 به سراغ گروهی از کماندوها رفته است که برای پیدا کردن سرپناه از منطقه آریزونا راهی منطقه سرد و برفی کلرادو میشوند. گروه رنجرها در این مسیر با گروه دیگری به نام Dorsey درگیر میشوند و در این درگیری سخت، تعداد زیادی از افراد تیم رنجرها کشته میشوند. البته اتفاقات غیرمنتظره دیگری نیز در ادامه بازی انتظار گروه رنجرها را میکشد که این پیشامدها به انتخابهای بازیکن نیز وابسته هستند. داستان ویستلند 3 با کمک شخصیتپردازی مناسب و همچنین دیالوگ گویی بین شخصیتها روایت خود را برای بازیکن به مرور آشکار میکند که البته آشنایی بازیکن با زبان انگلیسی به فهم بهتر داستان و انتخابهای با معناتر کمک میکند.
در بازی ویستلند 3 ، بازیکن کنترل گروهی از کوماندوها را در اختیار دارد که باید جان انسانهای باقی مانده در برهوت آخرالزمانی را نجات دهند. به طور خاص بازیکن میتواند ظاهر دو نفر از رنجرها را در ابتدای بازی تغییر داده و کنترل مستقیم آنها را در طول بازی به دست بگیرد. این دو نفر همان رنجرهایی هستند که در تهاجم ابتدای بازی جان سالم به در بردهاند. البته در ادامه بازی شخصیتهای دیگری نیز به تیم رنجرها اضافه میشوند و بازیکن میتواند مهارتهای آنها را ارتقا دهد. در مقابل رنجرها، عدهای آشوب طلب و گروههای متفاوت دیگری نیز حضور دارند که به عنوان چالشی برای رنجرها به حساب میآیند. در خصوص گیمپلی بازی باید گفت طبیعتاً مبارزه و درگیری بخشی مهمی از این بازی را شامل میشود البته نه به مانند مبارزات اول و یا سوم شخص در سایر بازیهای رایانهای. بدین ترتیب که سیستم مبارزه در بازی به مانند بازیهای استراتژی نوبتی به صورت دورهای تعریف شده است و در رویارویی با دشمنان و مهاجمان یک دور نوبت به کارگیری تیم رنجرها توسط بازیکن برای مبارزه است و سپس نوبت تهاجم دشمنان. همچنین در بازی ویستلند 3 به جز بخش مبارزات، از مکانیکهای اکتشاف و جستجوگری در محیط نیز استفاده شده است. در قسمت مهارتها و توانمندیهای شخصیت بازی شاهد بخشهای مختلفی نظیر به کار بردن سلاحهای متفاوت برای مبارزه، مهارت اکتشاف، توانایی ارتباطی با دیگر افراد حاضر در جغرافیای بازی (مانند قلدری یا چاپلوسی کردن) و مهارت به کارگیری ابزار مختلف نظیر وسایل درمانی هستیم که طبیعتاً حضور افراد مختلف با مهارتهای متنوع باعث کارآمدتر شدن تیم رنجرها خواهد شد. در خصوص سلاحهای مرود استفاده در بازی هم علاوه بر اسلحههای مرسوم از تجهیزات پیشرفته و الکتریکی نیز استفاده شده است. ضمناً پیدا کردن حیوانات و استفاده از آنها در مبارزات نیز یکی دیگر از راهکارهای کمکی بازی به تیم رنجرها میباشد.
همانطور که مطرح شد به جز بخش مبارزه در بازی، جستجو و اکتشاف در محیط بازی نیز در نوع خود جذاب است. به عنوان نمونه وقتی تیم رنجرها در محیطی با یک درِ یخ زده مواجه میشود بازیکن میتواند از یکی از اعضای تیم که دارای سلاح شعله افکن میباشد استفاده کرده و یخ را آب نموده تا در، باز شود. البته باید در نظر داشت که این محیط با کیفیت و جذاب به دلیل باقی ماندن تشعشات رادیواکتیو همچنان خطرناک بوده و حضور بیش از اندازه در برخی محیطها میتواند آسیب زننده باشد.
موسیقی بازی به صورت نسبتاً مشخصی یادآور اتمسفر غرب وحشی بوده که دوران آخرالزمانی خود را سپری میکند. گرافیک بازی هم به صورت فانتزی و با زاویه دوربین ایزومتریک (نمای گوشه و بالا به پایین) برای بازیکنان نمایش داده میشود. البته در برخی از بخشها و دیالوگ گوییها، نمای کاملاً واضح و نزدیکی از شخصیتهای بازی مشاهده میشود. فضای آخرالزمانی بازی و انتخابهایی که بازیکن در طی بازی باید انجام دهد تا در آستانه یک درگیری قرار بگیرد یا از یک درگیری نجات پیدا کند مفاهیم اخلاقی مانند بیگناهی و خوبی و بدی و ... را به چالش میکشد. بنابراین باید گفت که در بازی ویستلند 3 انتظار یک شوتر اول شخص یا سوم شخص یا یک بازی تاکتیکی نوبتی که فقط قرار است شاهد گیمپلی اکشن و پر زد و خورد باشیم را نخواهیم داشت و بخش انتخابهای پیش رو نیز جزئی مهم از بازی به حساب میآیند.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد Wasteland 3