هرچند جهان بازی «نیر اتوماتا» به مانند جهان بازی «نیر» در یک دنیای پسا آخرالزمانی شکل گرفته است اما داستان بازی اتوماتا مربوط به سال 11945 و چهاردهمین جنگ بین ماشینهای جنگی مهاجم از دنیای دیگر و انسانها در قالب ارتش رباتی اندرویدی یورها(YorHa) است. جایی که انسانها به کره ماه رفتند و تمدن آنها به روی کره زمین از بین رفته است. رباتهای انساننمای اندروید نام واقعی ندارند و دارای احساس نیز نمیباشند (هرچند گویا این شرط در بازی خیلی ماندگاری ندارد) و اتفاقاً یکی از همین اندرویدها در داستان بازی نقشآفرینی میکند. سازندگان نیر اتوماتا در کشاکش گیمپلی و داستان بازی گویی به دنبال بیان وجوه تمایز بین انسان و ربات هستند تا فرصتی برای بحث پیرامون مرگ و زندگی، انسان، وجدان، رباتها در مقابل ماشینها، جنگ نیابتی انسانها و ... را به بازیکنان بدهند. بدین ترتیب مسائل فلسفی پای خود را به دنیای بازی باز میکنند و انگار بشریت با وام گرفتن از ماشینها و رباتها حیات چندهزار ساله خود در زمین را نقد کرده است و با نگاهی به عقب میخواهد تا نظرات فلاسفه و مکاتب فکری مشهور را بوسیله ماشینهای جنگی و باسها و اندرویدها بیان کند (مانند یکی از کهنترین بحثهای فلسفه غرب با نام کشتی تسئوس و مأموریتهای آغازین بازی یا بررسی نظریه پاسکال یا سیمون دوبووار یا ژان پل سارتر). بازی nier automata دارای بیش از 20 پایانبندی مختلف است که به نظر کارگردان بازی تنها یکی از آنها پایان خوب و خوش بازی است.
طبیعتاً با توجه به ژانر بازی یعنی اکشن هک اند اسلش تعداد زیادی از دشمنان در مقابل بازیکن قرار میگیرند که بازیکن باید آنها را از میان بردارد. بر این اساس باید گفت که ریتم بازی نیر اتوماتا سریع و هیجان انگیز بوده و مبارزات نفسگیر میباشد. حملات مورد استفاده برای بازیکن هم به دو دسته حملات سبک (سریع ولی ضعیف) و حملات سنگین (کُند ولی قوی) تقسیم میشوند. شمشیرهای کوتاه و بلند، نیزه، ربات تیرانداز و ... از جمله سلاحهای سرد و گرم موجود در بازی هستند که با نامهایی نظیر دیو کُش، ارباب باستانی، پیمان مقدس، شمشیر ماشینی و ... معرفی میشوند و البته هر کدام از این سلاحها دارای داستان مخصوص به خود میباشند. جالب است که برخی از شمشیرها به قدری بزرگ هستند که وقتی از زاویه سوم شخصی به کاراکتر بازی نگاه میکنیم متوجه نامتناسب بودن اندازه سلاح با قد و هیکل کاراکتر میشویم که این موضوع را هم باید یکی از ویژگیهای بازیهای رایانهای یا به طور خاصتر بازیهای ژاپنی بدانیم. گرافیک بازی به مانند انیمههای ژاپنی بوده که اتفاقاً از رنگهای نسبتاً سرد و تیره در آن استفاده شده است تا روایت کننده همان فضای آخرالزمانی و غمآلود و پر التهاب درگیری بین نیروهای مهاجم به بشریت و حتی به چالش کشیدن تمام آنچه بشر در دوران خود مفروض داشته است، باشد. در خصوص موسیقی بازی هم باید گفت که ریتم سریع موسیقی در زمان انجام مبارزات بر هیجان بازی اضافه نموده است و البته در سایر بخشهای بازی نظیر گشت و گذار در محیط آخرالزمانی بازی شاهد نوع متفاوت و آرامتری از موسیقی هستیم.
همانطور که بیان شد شخصیت اصلی و پروتاگونیست بازی nier automata رباتهای انساننمای اندروید از اسکادران یورهاست. یکی از این رباتها با نام 2B (یورها مدل B شماره 2) شناخته میشود که در نبردهای خط مقدم تخصص دارد و دارای ویژگیهای شخصیتی و حتی احساسی و لباس مشکی رنگ به خصوصی میباشد. البته رباتهای اندرویدی دیگری با نامهای 9S و A2 نیز در بازی وجود دارند. در طول بازی و افزایش تجربه بازیکن قدرت و سلامتی و ویژگیهای این ربات ارتقا پیدا میکند. پیشرفت شخصیت بازی هم با استفاده از تراشههای الکترونیکی که به روی آن نصب میشوند انجام میپذیرد. بنابراین با نصب هر مدار الکترونیکی (IC) به روی بدن این ربات یک ویژگی نظیر قدرت حمله بیشتر، کنترل سلاح و ... برای آن فعال میشود. در حقیقت این تراشههای الکترونیکی همان لول آپ شدنهای بازی هستند که با شکست خوردن و مردن شخصیت بازی این تراشهها نیز از بین میروند. البته بازیکن میتواند بلافاصله پس از زنده شدن و برگشتن به بازی به محل مرگ و بدن سابق خود بازگشته و این مدارهای الکترونیکی را مجدداً بازیابی نماید. همین مسئله دستمایهای برای بازی شده است تا از آن به عنوان یک چالش مبارزاتی استفاده کند، بدین ترتیب که اگر بازیکن موفق به تعمیر بدن سابق خود نشود باید با آن مبارزه نماید.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد nier automata