• امروز : 7 اردیبهشت 1404
logo

نقد و بررسی کتاب واقعا جدی جدی (Rai de vrai papl)

author-img

توسط : سعیده رفیعی ارزیاب کدومو

2 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: ۴ دقیقه

71 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 7+

داستان، درباره پسری به نام شارلی است که ارتباط بسیار صمیمانه‌ای با پدربزرگ خود دارد. پدربزرگ همیشه برای او داستان‌های خیالی جالبی می‌گوید. پس از گذشت سالیانی، پدربزرگ، دچار بیماری آلزایمر می‌شود. حالا نوبت شارلی است که با تعریف کردن داستان‌های تخیلی، پدربزرگ را سر ذوق بیاورد. این کتاب به موضوع قدردانی و توجه به سالمندان می‌پردازد و چالش اصلی آن بیماری آلزایمر است. این داستان برای رده‌سنی ۷+ مناسب است‌.

سال ۱۳۹۸ ۲۴ صفحه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

کتاب با ایجاد بستر حل مسئله، به موضوع قدردانی و توجه به سالمندان می‌پردازد و چالش اصلی آن بیماری آلزایمر است. خیال‌پردازی از عناصر موثر در این داستان است اما تمام داستان بر پایه تخیل نیست. اینکه پدربزرگ مبتلا به آلزایمر شده است تا جایی که حتی شارلی را به یاد نمی‌آورد بسیار غم‌انگیز است اما مواجهه خلاقانه شارلی با این مسئله و ایجاد لحظات شاد و بامزه توسط او لطافتی به فضا می‌دهد که غم را کم می‌کند. با این وجود باید توجه داشت، همچنان اندوه در متن وجود دارد و کودکان حساس را می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد. به‌طورکل خواندن این داستان برای کودکانی که در اطراف خود با بیماری آلزایمر رو‌به‌رو هستند مناسب است و باعث میشود از طرفی نقش خودشان را در همدلی و توجه به افراد مبتلا پیدا کنند و از طرف دیگر درصورتی که نسبت به این اتفاق به پذیرش نرسیدند و همچنان این بیماری برایشان عجیب است، گشودگی بیشتری تجربه کنند. به‌طورکل خواندن این کتاب برای کودکانی که روابط عاطفی با پدربزرگ و مادربزرگ خود دارند (ولو اینکه مبتلا به آلزایمر هم نباشند) تجربه شیرین و دلچسبی است. این کتاب نامزد جایزه صنوبر آبی در سال 2013 بوده است.

داستان اثر

داستان، درباره پسری به نام شارلی است که ارتباط بسیار صمیمانه‌ای با پدربزرگ خود دارد. پدربزرگ همیشه برای او داستان‌های خیالی جالبی می‌گوید. پس از گذشت سالیانی، پدربزرگ، دچار بیماری آلزایمر می‌شود. بیماری پدربزرگ در این حد است که خیره به پنجره می‌نشیند، کسی را نمی‌شناسد، لبخند نمی‌زند و غذا نمی‌خورد. شارلی همراه‌ پدر و مادرش هر هفته به دیدن پدربزرگ می‌روند. او تلاش می‌کند با تعریف کردن داستان‌های خیالی که از خود ساخته و داستان‌های قدیمی که قبلا پدربزرگ برایش تعریف کرده بود دوباره روحیه پدربزرگ را زنده کند. با وجود آن‌که پدربزرگ در دیدار بعدی شارلی را به‌خاطر نمی‌آورد، شارلی باز هم در هر دیدار یک داستان تخیلی پیدا می‌کند تا با تعریف کردن آن پدربزرگ لبخند بزند و یا غذایش را بخورد. در انتهای داستان شارلی می‌گوید که شاید دفعه بعدی هم که به دیدن پدربزرگ می‌رود او را نشناسد، اما قطعا قدرت جادویی داستان باعث می‌شود پدربزرگ لبخند بزند.

جزئیات اثر

نویسنده: امیلی ریوار مترجم: پرناز نیری تصویرگر: آن_کلردولیسل ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان موضوع: آلزایمر، خانواده، حمایت‌گری، ارتباط با پدربزرگ، تخیل، حل‌مسئله نام شخصیت‌ها:

شارلی: شخصیت اصلی داستان است که با پدربزرگش رابطه عاطفی عمیقی دارد. شارلی بعد از مبتلا شدن پدربزرگ به آلزایمر، تمام تلاشش را برای بهبود حال روحی او می‌کند. بنابراین شخصیتی همدل، مهربان و قدردان است.

پدربزرگ: پدربزرگ شارلی است که در ابتدای داستان، رابطه عاطفی عمیقی با نوه خود دارد و برای او داستان می‌گوید اما در اواسط کتاب به‌دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر دیگر نمی‌تواند مثل قبل به شارلی رسیدگی کند. توجه، مهربانی و وقت‌گذاری باکیفیت از ویژگی‌های مثبت این شخصیت است.

رده‌سنی درج‌ شده در شناسنامه کتاب: ۷+ سال انتشار: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۲۴ صفحه

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد واقعا جدی جدی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!