• امروز : 3 بهمن 1403
logo

نقد و بررسی کتاب مدرسه ی زرافه های جورواجور

author-img

توسط : دبیر بخش کتاب ارزیاب کدومو

4 روز پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

2278 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 7 +

امروز روز برآورده شدن آرزوهاست و هرکدام از زرافه‌ها آرزو می‌کنند طرح روی پوستشان به شکل و رنگ‌های متفاوتی باشد. اولین جلد از سه‌گانه "یک جور دیگر" با موضوع پذیرش تفاوت و تقویت حس ارزشمندی برای 7+ سال می‌تواند مناسب باشد

0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

"لازم نیست همه شبیه هم باشند و این چیزی است که معلم زرافه‌ها فراموش کرده بود." جمله‌ای که در توصیف این کتاب آمده است!

اما کودک چطور می‌تواند برداشت درستی داشته باشد، وقتی زرافه‌ها که به طور طبیعی همه شکل هم هستند، با ایجاد تغییر در ظاهرشان با یکدیگر متفاوت می‌شوند. یعنی کودک می‌تواند اینطور برداشت کند که اشکالی ندارد هر تغییری که دوست دارم در ظاهرم ایجاد کنم! آیا بذر این تفکر در ذهن کودک نمی‌نشیند که من اگر در آینده از هر چیزی در ظاهر خودم راضی نبودم می‌توانم تغییرش بدهم و به شکلی که دوست دارم درش بیاورم، چون همه انسان‌ها قرار نیست شبیه هم باشند؟

در این داستان همه زرافه‌‌ها دوست دارند شکل متفاوتی از آنچه هستند، باشند و چون روز برآورده شدن آرزوهاست به آرزویشان می‌رسند؛ این موضوع چگونه می‌تواند به پذیرش تفاوت‌ها بینجامد. و آیا با مفهوم پذیرش خود در تناقض نیست؟ پیامی که نویسنده به دنبال رساندن آن بوده است، پیام ارزشمند و درستی است اما نحوه ارائه آن ممکن است در انتقال صحیح پیام مشکل ایجاد کند.

از سوی دیگر زرافه‌ها معلمی دارند که در برخورد با آن‌ها از بدترین روش، یعنی عصبانیت و طرد و اخراج آن‌ها استفاده می‌کند؛ اما در نهایت اعتراف می‌کند خودش هم در کودکی آرزو داشته خال‌هایش رنگی‌رنگی باشد اما خال‌های زرافه همیشه قهوه‌ایست. این موضوع بیشتر یادآور روزگاران دهه 60 و 70 است که اگر دانش‌آموزان دستی در صورت می‌بردند معلمین و ناظم‌ها برخورد جدی می‌کردند درحالیکه شاید خودشان هم آرزوی سرکوب‌شده چنین کاری را داشتند. نمود این مضمون در دنیای کودک امروز چگونه خواهد بود؟

از خلاقیت‌های جالب توجه "سه‌گانه یک جور دیگر" این است که تصاویر پابه‌پای متن در انتقال جریان اتفاقات نقش دارند؛ به این معنی که بخش هایی از متن عامدانه ناتمام می‌ماند تا کودک در تصویر به دنبال پایانش بگردد. این موضوع به تقویت مهارت مشاهده در کودک کمک می‌کند.

داستان اثر

امروز روز آرزوهاست و زرافه اول آرزو می‌کند که رنگ پوستش سفید بدون خال باشد؛ پس برآورده می‌شود. زرافه دوم با دیدن او آرزو می‌کند کاش خال‌هایش بیشتر بود؛ پس برآورده می‌شود. زرافه سوم با دیدن آن دو آرزو می‌کند به جای این همه خال یک خال گنده روی گردنش داشت؛ پس برآورده می‌شود. به همین ترتیب زرافه‌های بعدی هم آرزوی تغییراتی در ظاهرشان می‌کنند که برآورده می‌شود. اما معلم با دیدن آن‌ها عصبانی می‌گردد و از کلاس اخراجشان می‌کند تا زمانی که به شکل اولیه برگردند. فقط آخرین زرافه که تغییری نکرده بود در کلاس می‌ماند. هر درسی که معلم شروع می‌کند برای تدریس، زرافه آخر را یاد طرح جدید یکی از زرافه‌ها می‌اندازد و کم کم باعث می‌شود معلم کوتاه آمده و اعتراف کند خودش هم که بچه بود دلش می‌خواست خال‌های رنگی رنگی داشته باشد. همان لحظه همه زرافه‌ها با شکل‌های جدیدیشان سر درون کلاس می‌کنند و می‌گویند: "اما ما هنوز زرافه‌ایم. زرافه‌های جورواجور."

جزئیات اثر

نویسنده: فاطمه سرمشقی تصویرگر: یگانه یعقوب‌نژاد ناشر: مهرک موضوع: درک تفاوت / تقویت حس ارزشمندی / خودباوری نام شخصیت‌ها: زرافه‌ها: هیچ کدام از ظاهرشان راضی نیستند و دلشان می‌خواهد طرح و رنگ دیگری داشته باشند رده‌سنی شناسنامه: ب (پشت جلد 5+) سال انتشار: 1403 تعداد صفحات: 24 صفحه

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد مدرسه ی زرافه های جورواجور

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!