آنچه لازم است والدین بدانند
کتاب با موضوع تلاش، امیدواری و صبوری در انجام کارها به کودک یادآوری میکند که با پشتکار میتوان به موفقیت دست یافت. دخترک یک خط ممتد تلاش تا موفقیت را طی نمیکند بلکه گاهی شکست میخورد. این ترسیم واقع بینانه تا رسیدن به نتیجه، نقطهقوت داستان است. در قسمتی از داستان، دختر از اینکه نتوانسته است وسیله مدنظر خود را بسازد عصبانی و ناامید میشود و گربه خانگیاش به او پیشنهاد پیادهروی میدهد. بعد از پیادهروی، دختر با دقت به وسایل نگاه میکند و راهکار جدیدی برای ساخت وسیله به ذهنش میرسد. این بخش از کتاب چندین نکته برای کودک دربردارد از جمله اینکه در هنگام عصبانیت گاهی تغییر موقعیت و استراحت و فراغت میتواند فرصتی بدهد تا ذهن انسان مجدد آماده فعالیت شود. دیگر اینکه هنگامی که افراد به جای عجله، صبوری و دقت داشته باشند نتیجه کار بهتر میشود.
از دیگر نکات مثبت کتاب، اشاره به خلاقیت کودکان در ساخت وسایل متنوع است. یکی از ظریف ترین نکات کتاب این است که در ابتدای داستان تمرکز بر ساختن یک "وسیله فوق العاده" است، اما در انتهای کتاب با پذیرش نواقص موجود، دخترک به این نتیجه میرسد که خود "فرایند ساختن، فوق العاده است". واقع بینی و دوری از کمال گرایی از نکات اصلی پایان داستان است که دختر به پذیرش نواقص کار خود میرسد. در جایی از کتاب نشان داده میشود که بعضی از وسایلی که دختر ساخته است و آنها را قبول ندارد، آن قدر از دید دیگران قابل قبول هستند که عابرین بعضی از این وسایل را برای رفع نیاز خود برمیدارند. در ابتدای کتاب نیز دختر را با عنوان دختر معمولی آورده است تا به کودک نشان دهد دخترک نیز مانند او یک کودک عادی است.
این کتاب برای کودکانی با ویژگی های زیر مناسب است:
۱. کودکانی که به کاردستی علاقه زیادی دارند.
۲. کودکانی که در انجام کارها زود ناامید و کلافه میشوند و برای رسیدن به نتیجه مطلوب صبور نیستند.
۳. کودکانی که خصوصیات کمال گرایانه دارند و اگر کاردستی، نقاشی یا کاری را نتوانند بدون نقص انجام دهند گریه میکنند یا قشقرق به پا میکنند.
در این داستان دوست دخترک گربهی خانگی اوست. درصورتی که داشتن حیوان خانگی در خرده فرهنگ والدین نامطلوب باشد، خواندن این کتاب میتواند برای کودکانشان ملاحظاتی داشته باشد. علاوهبراین موضوع، بیرون رفتن یک کودک بهتنهایی با گربه شاید کمی حساسیت برانگیز باشد.
از نکات جالب کتاب این است که در بخشی از داستان وقتی دختر وسایلی را درست میکند اطرافیان از کار او تعریف میکنند ولی چون این وسایل با آنچه دختر در ذهن دارد یکی نیست عصبانی میشود. این موضوع در روانشناسی کودک نیز مطرح است که وقتی کودک نقاشی کشیده یا کاردستی درست کرده است، بلافاصله نگویید عالی است، آفرین. اول بگذارید او، خود بگوید نظرش درباره نتیجه کار چیست چراکه بازخورد مثبتی که منطبق با واقعیت و نظر کودک نباشد میتواند احساسات منفی در کودک بهوجود آورد.این کتاب نامزد جوایز زیر بوده است: نامزد جایزه صنوبر آبی در سال 2015. نامزد جایزه بید درخشان در سال 2015. نامزد جایزه ادبیات کودکان کریستی هریس در سال 2015. نامزد جایزه شارلوت هاک در سال 2015.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد ساختن، فوق العاده است