آنچه لازم است والدین بدانند
"فیل کوچولو با خودش فکر کرد: چرا از میان همهی حیوانات جنگل، فقط فیلها به مدرسه میروند؟" این سوال ما هم هست.
در این کتاب، که طبق شناسنامهی آن برای گروه سنی "ب" (پشت جلد +5) و با موضوع مدرسهگریزی و حیوانات منتشر شده است، در نهایت پاسخی به سوال مخاطب داده نمیشود. در واقع اگر هدف کتاب را پذیرش خود و درک تفاوتها در نظر بگیریم، خیلی بهتر و موثرتر میتواند عمل کند؛ چنانچه نمونههای آن را بسیار دیدهایم. داستان کتاب علاوه بر این دو مورد، برای سرگرمی و آشنایی با برخی از حیوانات هم حتما جذاب خواهد بود؛ که البته این موضوع رده سنی کتاب را کمی پایین میآورد. اما در بحث مدرسهگریزی به نظر میآید که کمکی به حل این موضوع نمیکند. فیل نمیتواند مثل میمون از شاخهی درخت آویزان شود، پس بهتر است به مدرسه برود و میمون به جای مدرسه از این شاخه به آن شاخه بپرد و بازی کند. فیل نمیتواند مثل آهوها سریع و پرشتاب بدود و با آنها مسابقه بدهد پس بهتر است به مدرسه برود و آهوها به دویدن ادامه دهند... . اساسا نسبت دادن رفتار و ویژگیهای انسانی به حیوان جای بحث دارد اما نکته مهمتر داستان این است که رفتار انسانی یک حیوان را با رفتارهای حیوانی و طبیعی حیوانات دیگر مقایسه کرده است و این نکته بسیار عجیب و گیج کننده و اشتباه است.
جدای از این، کودک (بخصوص کودکی که با رفتن به مدرسه مشکل دارد) اگر قرار باشد با فیل همذاتپنداری کند تا در نهایت به این نتیجه برسد که مدرسه میتواند جای بهتری هم باشد؛ آنوقت قرار است خودش را با چه کسانی دور و برش مقایسه کند؟ انسانها یا حیوانات؟، بچههای دیگر؟ (که خب همه مثل او به مدرسه میروند)، شاید بچه های کوچکتر که هنوز به سن مدرسه نرسیدند، یا بزرگترها.
از خلاقیتهای جالب توجه "سهگانه یک جور دیگر" این است که تصاویر پابهپای متن در انتقال جریان اتفاقات نقش دارند به این معنی که بخش هایی از متن عامدانه ناتمام میماند تا کودک در تصویر به دنبال پایانش بگردد؛ این موضوع به تقویت مهارت مشاهده در کودک کمک میکند، در نتیجه خواندن این کتاب خالی از لطف نیست اما بنا بر آنچه گفته شد، تصمیم اینکه با چه هدفی برای کودک خوانده شود، با والد خواهد بود.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد روزی که فیل کوچولو به مدرسه نرفت