آنچه لازم است والدین بدانند
بیا خیال ببافیم بیشتر یک کتاب انگیزشی است و چندان قالب داستانی ندارد. پسرکی خیالپرداز از قدرت نامحدود ذهن و رؤیاهای جورواجور خود و تأثیر شادیبخش خیالپردازی در زندگی سخن میگوید و مخاطب را تشویق میکند تا با استفاده از قدرت ذهن پا را از مرزهای دنیا فراتر بگذارد.
کتاب در نهایت به کودک سفارش میکند خودش باشد، خود واقعی: " اگر مجبورم کنی همه این چیزها (رؤیاها) را میاندازم دور اما آنوقت دیگر نمیتوانم همان آدمی باشم که واقعا هستم." "بهترین راه برای خیالبافی شادمانه کدام است؟ فقط کافیست خودت باشی. پس این کتاب تقدیم شده به تو، بله به خود تو" "خود خود خودت باش/ بازهم خود خود خودت باش/ " و...
سرکوب نکردن قوه تخیل کودک و همراهی با خیالپردازیهای او نکتهی مهمی است که والدین باید مدنظر داشته باشند، چراکه هم باعث احساس امنیت و نزدیکی بیشتر کودک با والدین میشود و هم پدر و مادر حواسشان خواهد بود تا خیالپردازیهای فرزندشان در مسیر درستی پیش رود.
همچنین توجه به فردیت و تقویت ارزشدهی به خود از آموزشهای مهمی است که باید به کودک داده شود. اما با توجه به روند رو به رشد کتابهای کودک با این موضوع، خوب است حواسمان باشد که در انتقال این مفهوم به کودک افراط نشود چرا که به هرحال انسان در میان جمع زندگی میکند و همان قدر که ارزشدهی به خود مهم است، اهمیت به دیگری هم مهم است و بهتر است از همان کودکی تعادل میان این دو در انسان نهادینه شود. ضمن اینکه کودک باید یاد بگیرد که گاهی ویژگیهای منفیای در ما هست که لازم است آنها را تغییر دهیم و نمیتوان گفت من همین هستم که هستم.
نکته دیگر اینکه کتاب، خیالبافی را از دلایل حال خوب میداند که لازم است کودک بداند همیشه اینطور نیست و گاهی ممکن است نتیجه عکس بدهد. خیالبافی زمانی موثر است که انسان را به دنیای واقعی بازگرداند و انگیزهای شود تا او هر چه بیشتر برای رسیدن به رویاهایش تلاش کند. شاید مفهوم این جمله ی کتاب هم همین باشد: "خیالبافها خوب بلدند دوباره روی پاهایشان بایستند و پیش بروند!"
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد بیا خیال ببافیم