آنچه لازم است والدین بدانند
انیمهی «پاپریکا» محصول سال ۲۰۰۶ کشور ژاپن، اثری معناگرا در ژانر فانتزی و روانشناختی به کارگردانی و نویسندگی «ساتوشی کُن» است. این اثر برگرفته از رمانی بههمین نام بهقلم «یاسوتاکا سوتسویی» به سال ۱۹۹۳ است.
پاپریکا مورد توجه و نقدهای مثبتی در سرتاسر جهان قرار گرفت، بهحدی که فیلم معروف کریستوفر نولان به نام Inceptionیا تلقین، وامدار این انیمه است. این انیمه با روایت سخت خود نمایشی از پیچیدگیهای ضمیر ناهشیار انسان دربارهی رویا و واقعیت است. ساتوشی کُن مرز بین خواب و بیداری را در سرتاسر فیلم جابهجا میکند. او در اصالت بیداری و نگاه معمول انسان به رویا و بیداری اساساً شک میکند، حال آنکه انسانها عالم بیداری را امر واقعی میدانند و خواب از نظرشان وهم و خیال است. ساتوشی کن در انیمهی پاپریکا این مفهوم را وارونه میکند. (یعنی خیلی از جاها شاید خواب از نگاه کارگردان واقعیتر از بیداری باشد) از منظر او خواب بیانگر آرزوهای تحققنیافته و خواستههای سرکوبشدهی رویابین است. رویا چیزی متضاد با بیداری نیست، بلکه مثل بیداری عالمی مخصوص به خود است و زبان و تصاویر خاص خود را دارد و تفاوت این دو ساحت فقط در تصاویر متفاوتشان از یکدیگر میباشد. رویاهای ما برگرفته از ترسها و آرزوها، امیدها و احساسات پیدا و پنهان ماست. مطالعهی آنها درواقع شناخت بیشتر و عمیقتری از خودِ بزرگتر و چندوجهی ماست که تصویر بزرگتر و تمامتری از حقیقت خودمان را به دستمان میدهد.
رده سنی این اثر بر اساس شدت پیچیدگی داستانش تعیین شده و حاوی پیامهای مثبت زیادی برای مخاطب است. درگیری ذهنی جهت فهمیدن این انیمه باعث ورزیدگی ذهن مخاطب میشود و افقهای جدیدی از مسائل فکری عمیق را برایش میگشاید. اگر این اثر را به همراه نوجوانتان تماشا کردید، به شما والدین عزیز توصیه میکنیم که دربارهی پیامهای این اثر با فرزندتان صحبت کنید و نظرات او را بشنوید و تلاش کنید تا برایش معانی مثبتی مانند پذیرش تمامیت وجود خود، دلسوزی برای دوستان و جامعه، تلاش برای شناخت شخصیت و لزوم پرداختن به درونیات را پررنگتر نمایید.
خلاصه: این انیمه با روایت سخت خود نمایشی از پیچیدگیهای ضمیر ناهشیار انسان در موتیف رویا و واقعیت را نشان میدهد و میتواند تمرینی برای فکرکردن و ورزیدگی ذهن مخاطب باشد. پس از تماشای این اثر میتوانید با نوجوان خود دربارهی مفاهیمی مثل پذیرش تمامیت وجود خود، تلاش برای شناخت شخصیت خود و لزوم پرداختن به درونیات خود صحبت کنید.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد پاپریکا