آنچه لازم است والدین بدانند
«گوی بخار» انیمهای است که دربارهی پیشرفت علم و صنعت ساخته شده و به نقش علم در زندگی مردم اشاره کرده است. یکی با رویکرد صلحطلبانه و علمِ در خدمت انسان و بشریت است؛ اما دیگری، رویکرد سودجویانه و در پی سلطه که به تولیدجنگافزار میپردازد. هردو رویکرد، استدلالهای اخلاقی خودشان را دارند که در داستان آن را توضیح میدهند. توصیه میشود والدین عزیز درباره ایندو رویکرد با فرزند خود صحبت کنند. ذهن نوجوانان در حال رشد در زمینهی استلالهای اخلاقی و منطقی است و ایجاد چالشهای استدلالی میتواند به رشد قوای ذهنی آنها کمک کند؛ اما لازم است به این نکته توجه شود که نقش والدین در جهتدهی به این رشد بسیار مهم است و باید به نوجوان در حل تعارضات اخلاقی و استدلالی کمک شود تا قوای استدلالی آنها به بهترینشکل ممکن رشد کند.
توصیه میشود والدین از فرزندشان بخواهند تا دربارهی تاریخ علم جستوجو کند و برایشان شرح دهد. «گوی بخار» روایتی از قرن نوزدهم، وضعیت جوامع بعد از انقلاب صنعتی در انگلستان و اشاعهی آن در غرب است. در این داستان، به خوبی اتفاقات و ویژگیهای آن زمان و دستهبندیهای افراد نمایش داده شده است و میتوان با دقت بیشتر در داستان، به آنها دست یافت؛ بهعنوان مثال، یکی از عوامل مهم صنعتیشدن و شکلگیری انقلاب صنعتی در انگلستان، بهرسمیتشناختن مالکیت است که اختراعات افراد، به نام آنها ثبت میشده است و حقوق مالکیت مادی و معنوی اختراعشان را داشتند. والدین میتوانند صحبتهایشان را بهسمتی جهت دهند که فرزندشان را به این مؤلفه برسانند و از او بخواهند با دانستن این مؤلفه، توضیح دهند شرایطی را که شرکت اوهارا برای دکتر لوید ایجاد کرده بود، چگونه ارزیابی میکنند.
نکتهی دیگر، سرمایهداری و دانشمندان دینی هستند. دکتر لوید استیم، دانشمندی دیندار است که مبتنی بر آموزههای دینیاش، علم را الهی و در خدمت بشر میداند و تلاشش برای ایجاد رفاه و راحتی برای مردم و رهاکردن آنان از فشار مشقتبار کار، خصوصاً در عصر جدید است. در مقابل، سرمایهدارانی هستند که صرفاً به کسب سود توجه میکنند و در اصطلح علمی، با عقل ابزاری با مسائل مواجه میشوند. والدین میتوانند دراینباره با فرزند خود صحبت کنند و او را به نقد هرکدام از این رویکردها تشویق کنند.
لازم است والدین بدانند این انیمه دارای صحنههایی خشونتآمیز از درگیری سرمایهداران جنگطلب است و انفجارهای بسیاری را نمایش میدهد. ماشینآلات صنعتی نیز در هیئتهای ترسناک و غولپیکر نشان داده میشود و صحنههایی از فرار و فریادزدن در آن پرتکرار است که ممکن است در مخاطب ایجاد ترس کند. با توجه به شناختی که والدین از فرزندشان دارند، میتوانند بهترین گفتوگو را با او شکل دهند و گرههای ذهنیاش را حل کنند.
خلاصه: با فرزند خود دربارهی موضوعاتی مثل تاریخ علم، وضعیت جوامع در عصر صنعتیشدن، رویکرد دانشمندان و افراد صاحبنفوذ در علم و سیاست صحبت کنید. نزاعهایی که در انیمیشن «گوی بخار» نمایش داده میشود، به شکل نزاعهای فکری و کلامی، درگیریهای فیزیکی همراه با زدوخورد افراد و استفاده از جنگافزارهاست که همراه با انفجار هستند.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : امیرحسین طه یزدی
۹ آبان ۱۴۰۳
اگر افراد و حتی کودکان در این فیلم تفکر کنند که چگونه استفاده نادرست از دانش میتواند جان هزاران نفر را بگیرد و همچنین بزرگسالان میتوانند جنایاتی که در انقلاب صنعتی و پدید آمدن موتور و ماشین بخار رخ داده را بصورت اغراق آمیزی مشاهده کنن، صرفا چون یک انیمه بیشتر نیست افراد کمتر به آن بها میدهند و میگویند عجب چرت و پرتهایی، حتی شما در آثار فاخری همچون گلستان و بوستان سعدی هم نگاه بیاندازید اغراق کردن چیزی طبیعی است. این انیمه اغراقی وحشتناک و ناراحتکننده از انقلاب صنعتی است.
بزرگسال
توسط : امیرعلی افشار
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
حوصله سربر و جای اینه انیمه خوبی باشه شبه انیمیشن های دیزنی بود
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد گوی بخار