آنچه لازم است والدین بدانند
«باربی» یکی از معروفترین عروسکهای مدل، در دنیای اسباببازیهاست که اولینبار در سال 1959 تولید شد. برخلاف بقیهی عروسکها که چهرهای کودکانه دارند، باربی، چهره و اندام یک بزرگسال را دارد. ساخت انیمیشنهای باربی، در راستای تبلیغات این عروسک و لوازم و تجهیزات کودکان و نوجوانان است. در این انیمیشن، شاهد تبلیغات برندهایی همچون «Sephora» که شرکت بزرگ لوازم آرایش است و نیز «Fred Segal» که یک فروشگاه مد است خواهیم بود.
ترویج «مصرفگرایی» در این محصول بهصورت چشمگیری به نمایش گذاشته میشود. اولین تصویری که از شهر اوشیانا به مخاطب نشان داده میشود، فروشگاههای پرزرقوبرق با کالاهای رنگارنگ است و همینطور دخترانی که با ذوق و شوق درمورد خریدهای خود صحبت میکنند. حتی دوستان مرلیاه نیز فقط درحال خرید و خوشگذرانی هستند.
موضوع دیگر ظاهر شخصیتهاست. دختران همگی چهرههای زیبا و بسیار ایدئال داشته و در تمام لحظات، با لباس نیمهبرهنه حضور دارند. ظاهر شخصیتها بهگونهای است که انگار اندام و ظاهر آنها، یک نمونهی استناندارد برای همهی دختران است. مخاطبان ممکن است با تماشای این انیمیشن، نگاه منفی نسبت به ظاهر خود داشته باشند و احساس ناامیدی کنند.
باید توجه داشت این انیمیشن ظرفیت تقلیدپذیری بالایی از طرف کودکان و نوجوانان دختر دارد؛ الگوگیری از کاراکتر باربی، صرفاً در ظاهر او خلاصه نمیشود بلکه این کاراکتر، یک «سبک زندگی» جدید که برخواسته از فرهنگ «مدگرایی» و «تجملات» است، به مخاطب عرضه میدارد. بهتر است با فرزندتان با رویکردی منتقدانه، درمورد مصرفگرایی و سرمایهداری صحبت کنید، یکی از ابزارهای تروج مصرفگرایی «تبلیغات» است. بهعنوانمثال در همین انیمیشن ما شاهد تبلیغ دو نمونه از تولیدکنندههای حوزهی پوشاک و آرایش هستیم. صحبت در مورد این مباحث، باعث رشد تفکر نقادانه در نوجوانان شده و دید آنها را نسبت به موضوعات مختلف پیرامون زندگی، بازتر و واقعبینانهتر میکند.
خلاصه: این انیمیشن، توجه مخاطب را بیشتر به سمت ظاهر افراد سوق میدهد و ازطرفدیگر، تجملات و مصرفگرایی، بهعنوان یک فرهنگ زیبا و معقول قلمداد شده است.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : نهال احمدی
۲۶ مهر ۱۴۰۳
Oiut
بزرگسال
توسط : مظاهر محمودی
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
سلام یکی از ملاحضات ما برای فیلم برای فرزندان، هماهنگی با فرهنگ ما و یا حداقل عدم ناهماهنگی با فرهنگ ماست. برای فرهنگ آنها پوشش باربی ناهنجاری نیست ولی برای ما هست. پس گزینه های شما یکی دو تا گزینه کم دارد، هماهنگی فرهنگی.(الزاماً هماهنگی فرهنگی قرار نیست دینی باشد)
بزرگسال
توسط : مهدی صدقی
۲۱ فروردین ۱۴۰۲
انیمیشن خوبیه داستان جالبی داره ولی پوشش ظاهری کاراکترهای دختر در این انیمیشن متناسب با الگوهای اسلامی و اخلاقی که در کشورمان میبینم مخصوصا مناسب یک خانواده ایرانی اسلامی برای کودکان این قشر زیاد جالب نمیباشد، هر چند اگه سختگیری در سانسور این اثر خیلی زیاد هم شود مطمئنا بیشتر کودکان و نوجوانان تشویق به این میشوند که نسخه های اورجینال بدون سانسور که جدیدا دوبله فارسی هم هستند را تهیه کنند.
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد باربی در داستان پری دریایی