• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن کاوشگری مبهم (A Scanner Darkly)

author-img

توسط : نفیسه عبداللهی ارزیاب کدومو

4 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

1954 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

در زمانی‌که مصرف مواد اعتیادآوری به نام مخدر دی تمام جهان را فرامی­گیرد، پلیس مخفی به نام رابرت آکتور نیز که به‌دنبال فروشندگان آن مواد است، درگیر مخدر دی می­شود و هویت واقعی­اش را فراموش می­کند. تأثیر و عوارض مصرف مواد اعتیادآور از پیام­های انیمیشن است. این انیمیشن به‌نوعی داستان علمیـ تخیلی دارد و تماشای آن به هیچ‌وجه برای کودکان و نوجوانان زیر شانزده‌سال توصیه نمی‌شود.

سال 88 دقیقه 2006 جزئیات کامل اثر
1 مناسب خانواده 4 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

لازم است والدین بدانند تماشای این انیمیشن به هیچ‌وجه برای نوجوانان زیر هفده‌سال توصیه نمی‌شود. در نسخه‌ی مورد اعتماد کدومو، میزان نا‌هنجاری اجتماعی و دینیِ این محصول پایین‌تر است و برخی صحنه‌های حساس‌تر حذف شده است. انیمیشن «کاوشگری مبهم» درباره‌ی‌ آینده­ای نزدیک است که مصرف مواد اعتیادآوری به نام مخدر دی در جهان فراگیر می­شود و عوارض مصرف آن توهم، اختلالات ذهنی و درنهایت خودکشی است. شخصیت‌های انیمیشن مکرر مشروبات الکلی می‌نوشند و سیگار می‌کشند، در نسخه‌ی اصلی صحنه‌ای از بدن برهنه‌ی یک زن حین انجام فعالیت جنسی نمایش داده می‌شود.

شما می­توانید بعد از تماشای انیمیشن و صحبت درباره‌ی‌ تأثیر مصرف مواد اعتیادآور با فرزند نوجوانتان، اتفاقاتی را که ممکن است در واقعیت رخ بدهد، برای او روشن کنید. همچنین درباره‌ی واقعیت‌های مواد مخدر و تأثیرات آن با فرزند خود گفت‌وگو کنید و از او بخواهید درباره‌ی پیش‌بینی ارائه‌شده در انیمیشن فکر کند و نظرات خود را بگوید.

خلاصه: درباره‌ی تأثیر مصرف مواد اعتیادآور با فرزندتان گفت‌وگو کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

با وجود اینکه رابرت آکتور یک پلیس مخفی بود، چرا از مخدر دی مصرف کرد؟

عوارض مصرف مخدر دی چست؟ چرا آکتور هویت واقعی خود را فراموش کرده بود؟

می‌توانید با فرزندان نوجوان خود درباره‌ی‌ معتادان گفت‌وگو کنید و برای مثال از این موضوع صحبت کنید که معتادان مجرم هستند یا بیمار؟

چه حسی می‌تواند افراد را به مصرف مواد مخدر ترغیب کند؟

خلاصه: با وجود اینکه رابرت آکتور یک پلیس مخفی بود، چرا از مخدر دی مصرف کرد؟

داستان اثر

«کاوشگری مبهم» داستانی درباره‌ی‌ آینده است که مواد اعتیادآوری به نام «مخدر دی» در جهان پخش می­شود و پلیس مخفی به نام «رابرت آکتور» به‌صورت مخفیانه به‌دنبال فروشندگان آن مواد است. او برای بررسی پرونده با شخصی به نام «جیمز بریس» هم‌خانه می­شود و به مرور خود رابرت هم درگیر مخدر دی می‌شود و از آن استفاده می­کند. رابرت بعد از استفاده‌ از مخدر دی، دچار اختلالات ذهنی می­شود و هویت واقعی خود را فراموش می­کند و دیگر نمی­تواند فروشنده‌ی مواد را پیدا کند. جمیز بریس یکی از افرادی است که پلیس به او شک کرده است و با فرستادن رابرت به آن خانه، باعث می­شوند تا جیمز بریس برای عضویت در گروه پلیس‌های مخفی، به رابرت آکتور مشکوک ­شود، از او مدرک جمع ­کند و به اداره‌ی پلیس ببرد. جمیز بعد از ورود به اداره توسط پلیس دستگیر می­شود و رابرت آکتور هم برای درمان و ترک مخدر دی به کلینیک فرستاده می‌شود و بعد از بهبودی با نام «بروس» وارد پرونده‌ی دیگری می­شود.

جزئیات اثر

کارگردان / مؤلف: Richard Linklater / ریچارد لینکلیتر

نویسنده / مترجم: Richard Linklater / ریچارد لینکلیتر

نام تهیه‌کننده: Palmer West, Jonah Smith, Tommy Pallotta / پالمر وست، ژوهان اسمیث، تامی پالوتا

نام بازیگران:

نام شخصیت‌ها:

رابرت آکتور: پلیس مخفی که برای بررسی و پیداکردن فروشندگان مخدر دی، وارد پرونده‌ی پیچیده­ای می­شود و مجبور به استفاده از آن مواد می­شود،

جمیز بریس: یکی از افرادی که پلیس به او شک می­کند و با فرستادن رابرت به آن خانه او باعث می­شوند تا جیمز بریس برای عضویت در گروه پلیس­های مخفی، به رابرت آکتور مشکوک شود و از او مدرک جمع کند.

کشور سازنده: آمریکا

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد کاوشگری مبهم

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!