آنچه لازم است والدین بدانند
نان آور محصول سال ۲۰۱۷ و یک انیمیشن سینمایی درام با موضوع ظلم به زنان در افغانستان تحت حکومت طالبان است. داستان این انیمیشن از رمانی به همین اسم نوشتهی نویسندهی کانادایی دبوراالیس در سال ۲۰۰۱ اقتباس شده است. داستان انیمیشن و کتاب در جزئیات روایت، با هم متفاوتند. نانآور روایت پروانا دختر ۱۱ سالهای است که برای سیر نگه داشتن خانواده و نجات پدر از زندان طالبان تلاش میکند. او برای خلاصی از محدودیتهای طالبان که اجازه نمیدهد زنها بدون حضور مردان بیرون بیایند، با کوتاه کردن موها و پوشیدن لباسهای برادر فوت شدهاش خودش را به شکل پسر در میآورد.
نان آور داستانی است که در دو فضای واقعی و اسطورهای روایت میشود. جهان واقعی انیمیشن، نقل امید و شهامت و رؤیاپردازی زنانه در دل تاریخ سیاسی جنگزدهی افغانستان است. این انیمیشن به خوبی توانسته رشد زنان در شرایط نامطلوب زنستیز، درایت و شهامت زنانه در مقابله با دشمن و تأثیرپذیری از همدیگر و اثرگذاری بر جامعه حتی مردان را نشان دهد. در این اثر، مردان با خوی وحشی به تصویر درآمدهاند که نگاهی فروکاهیده و جنسی به زن دارند. از بین کاراکترهای مرد این داستان، نورالله برخلاف جو مردسالار حاکم بر افغانستان، شخصیت مؤثری در زندگی پروانا است.
او با عطوفت و تشویق به علمآموزی، نقش مهمی در ساخته شدن شخصیت پروانا دارد. میتوانید با ارجاع به رفتار شخصیتهای زن داستان، با فرزندتان در بارهی نقش امید و تلاش برای ایجاد تغییر در شرایط نامطلوب در زندگی فردی و جمعی، شهامت و ایستادگی در برابر ظالم صحبت کنید. از دیگر نکات قابل توجه این داستان این است که زمانیکه حق زندگی آزاد و طبیعی یک انسان از او گرفته شود عواقبی همچون میل به فرار از خانه، قربانی کردن خود در قالب ازدواج تحمیلی و بالاتر از اینها، تغییر هویت در پی دارد. با اشاره به تاریخ افغانستان و شکلگیری طالبان و القاعده، و به دلیل بازتاب اسلام تحریفی طالبانی در این انیمیشن، بهتر است با فرزندتان در بارهی نگاه حقیقی اسلام به زن صحبت کنید.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : Park Victoria
۲۴ فروردین ۱۴۰۲
بد نبود از نظر من کمی برای بچه ها بد است
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد نانآور