• امروز : 1 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن نان‌آور (The Bread winner)

author-img

توسط : غزل لالوند ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4073 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«پروانه» دختری است که پدرش در زندان طالبان گرفتار می‌شود و او برای کمک به خانواده، لباس پسرانه می‌پوشد و وارد دنیای جدیدی می‌شود. او برای کمک به پدرش بارها اقدام می‌کند اما هربار با خشونت طالبان روبه‌رو می‌شود سرانجام با کمک یک مرد طالبانی به نام رزاق پدرش را نجات می‌دهد و دوباره همه‌ی افراد خانواده به یکدیگر می‌پیوندند. فیلم نمایشگر تبعیض جنسیتی فراوان علیه زنان از سوی طالبان است. زنان و دخترانی که از تمامی حقوق انسانی، مدنی و اجتماعی محروم‌اند و برای امرارِمعاش مجبور به تغییر هویّت خویش هستند. فیلم براساس رمانی به همین نام از دبرا آلیس ساخته شده و نامزد جایزه‌ی اسکار و گلدن‌گلوب و 42 جایزه‌ی بین‌المللی دیگر و برنده‌ی 5 جایزه شده است.

ژانر : درام

سال 2017 94 دقیقه جزئیات کامل اثر
3 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 9 +
بر اساس 1 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم درباره‌ی «پروانه»، دختری افغانستانیست که بعد از دستگیری پدرش توسط طالبان، برای کمک به خانواده مجبور می‌شود با ظاهر پسرانه وارد جامعه و کار شود و درعینِ‌حال برای آزادی پدرش به هر دری بزند.

والدین بدانند فیلم نمایانگر خشونت رفتاری و تبعیض جنسیتی فراوان طالبان علیه زنان افغانستان است. زنان و دختران کوچکی که برای امرارِمعاش خانواده مجبور به تغییر هویّت هستند و کارهای سخت می‌کنند و  هیچ‌گونه حقوق انسانی و مدنی و اجتماعی ندارند و مردانی را نشان می‌دهد که به نام دستورات دین اسلام  از هرگونه آزار و ارعابی علیه زنان دریغ نمی‌نمایند.

فیلم نشان‌دهنده‌ی پسران نوجوانی است که در قالب طالبان اسلحه به دست گرفته‌اند و با رفتارهایی پر از عقده و تحقیر و خشم و با قدرتی که دین و قوانین به‌ظاهر اسلامی به آنان داده با مردم عادی و زنان بدترین رفتارها را می‌کنند و آدم می‌کشند و به جنگ های خونین می‌روند.

توصیه می‌شود با فرزندان خود  در رابطه با علّت گرفتاری مردم افغانستان به این سرنوشت و راه نجات آنان بحث کنید  و او را به درک بیشتر شرایط اجتماعی مردم افغانستان کمک کنید.  درباره‌ی دستورات دین اسلام و خوانش‌های صحیح و غلط از دین گفت‌وگو کنید و به آنان متذکر شوید که دین اسلام چنین رفتارهایی را نمی‌پسندد و طالبان به‌منظور تخریب چهره‌ی اسلام به وجود آمده است و نباید ما را دچار اشتباه کند و آنان را در درک بهتر اسلام و سوءاستفاده‌ی طالبان از دین آگاه کنند.

خلاصه: فیلم بیانگر خشونت‌ها و قوانین سختگیرانه‌ی طالبان علیه زنان و مردم افغانستان است. صحنه‌های ترس و خشونت‌ها از نوع رفتاری و کلامی و ترس‌ها  گاهی فانتزی‌ می‌باشند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

لازم است والدین درباره‌ی تاریخ کشور افغانستان و عواقب و آثار زیان‌بار جنگ‌های بی‌شمار و ظلم و ستمی که بر مردم افغانستان روا داشته شده، با فرزند خود گفت‌وگو کنند.

لازم است به فرزند خود درباره‌ی چگونگی تشکیل گروهک طالبان درکنار دو گروهک داعش و القاعده در سال‌های پس از جنگ شوروی و افغانستان و عقاید و رفتار ضدزن آنان توضیح دهید.

درباره‌ی سختی‌ها و طرز زندگی زنان و دخترانی که در واقعیت مجبور به تغییر هویّت خود هستند و مانند پروانه زندگی می‌کنند، فرزندانتان را به چالش بکشید و از آن‌ها بپرسید که راهکارشان چه می‌تواند باشد.

 خوب است درباره‌ی رفتار خشن ادریس و ادریس‌ها  نسبت به مردم  افغانستان و دلایل آن با فرزندانشان بحث و گفت‌وگو کنید. ذهن انان را به چالش بکشید و راهکار آنان برای رهایی از چنین شرایطی را بشنوید.

خلاصه: با فرزندانتان درباره‌ی قوانین سخت و ظالمانه‌ی طالبان که به‌اشتباه و در قالب اسلام بر مردم اعمال می‌شود صحبت کنید. از آنان بپرسید اگر به‌جای پروانه بودند چه می کردند؟

داستان اثر

داستان درباره ی دختری به نام پروانه است که پدرش توسط طالبان بازداشت می‌شود و به زندان می رود پروانه و مادرش به دنبال پدر می‌روند اما افراد طالبان مادرخانواده را به شدت کتک می زنندو آنان را می رانند.آن ها زمانی که تمام راه‌ها را برای دیدن نورالله و آزاد کردنش بسته می‌بینند، می‌فهمند که باید زندگی‌شان را بدون او بگذرانند اما چون هیچ زنی درافغانستان حق ندارد تنهایی در شهر تردد کند و یا هیچ مغازه‌ای به زن تنها جنس نمی فروشد، پروانه با کوتاه کردن موهای خود، خودش را شبیه پسرها می‌کند نام آتش را برمی گزیند و وارد دنیای جدیدی شده و به نوعی نان آور خانه می‌شود. پروانه چندین بار سعی در دیدار پدر دارد اما هربار ناکام می ماند تا اینکه رزاق به وی کمک می کند تا پدرش را آزاد نماید اما درهمان روز جنگ اغاز می شود و  خانواده ی پروانه با اجبار فامیل شهر را ترک می کنند. در راه و مادر و خواهر پروانه از مرد فامیل به زور جدا می شوند و به دنبال پروانه راهی جاده می شوند پروانه بلاخره پدرش را می یابد و  راهی جاده می شود و بلاخره خانواده و پروانه باردیگر کنار یکدیگر جمع می شوند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: Nora Twomy                             

نویسنده/ مترجم: Deborah Ellis/ Anita Doron

نام تهیه کننده: Anthony Leo,Tomm Moore, Andrew Rosen, Paul Young, Anjelina Jolie

نام بازیگران: Soma Chhaya

Lara Sadiq

Saara Chaudry

Ali Badshah

Kawa Ada

Noorin Gulamgau

Kanza Feris

Zar Amir Ebrahimi

Noorin Gulamgaus

نام شخصیت ها: نورالله: پدرخانواده که معلول است و پدروهمسری مهربان و معلمی باسواد است و توسط طالبان دستگیرمی شود. رزاق: مرد بیسواد طالبانی که درنهایت به نورالله کمک می کند، پروانه: دختر کوچک خانواده که بعداز دستگیری پدر، با تیپ پسرانه نان اورخانواده می شود و به دنبال ازادی پدر،  به هزار سختی تن می دهد. سلیمان: پسر خانواده که براثر انفجار مین، شهید شده است. ادریس : پسرنوجوان طالبانی که قبلا شاگرد نورالله بوده و باعث دستگیری نورالله می شود.

کشور سازنده: ایرلند،کانادا، لوکزامبورگ

کمپانی سازنده:Cartoon Saloon*Aircraft Pictures*Irish Film Board*Gaia Entertainment*Telefilm Canada

جوایز و افتخارات: فیلم براساس رمانی به همین نام از دبرا آلیس ساخته شده و نامزد جایزه اسکار و گلدن گلوب و42 جایزه ی بین المللی دیگرو برنده ی 5جایزه دیگر شده است.

مخاطب اثر: نوجوان

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : Park Victoria

۲۴ فروردین ۱۴۰۲

مناسب سن 9 +

بد نبود از نظر من کمی برای بچه ها بد است

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد نان‌آور

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!