• امروز : 4 آذر 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن لامیا (Lamya's Poem)

author-img

توسط : ریحانه علیپور ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

8359 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 12 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

این انیمیشن در یک روایت فانتزی به داستان دختری سوری به نام لامیا و شاعر نامی فارسی‌زبان مولانا جلال‌الدین بلخی می‌پردازد. لامیا در جنگ سوریه و حین مهاجرت از حلب، در رویاهای خود مولانای نوجوان را می‌بیند که از دست مردم مغول، آواره بیابان شده است. این رنج مشترک، ارتباط بین این دو را عمیق می‌کند و به هم پیوند می‌دهد. اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده در داستان از نکات منفی این اثر است.

 

ژانر : ماجراجویی

سال 2021 89 دقیقه جزئیات کامل اثر
3 مناسب خانواده 5 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این محصول در واقع داستان جنگ، مهاجرت و آوارگی است و شخصیت اصلی آن یک دختر نوجوان 12 ساله‌ی سوری است؛ در این میان به بخش‌هایی از زندگی مولانا جلال‌الدین بلخی نیز می‌پردازد. به همین خاطر از چند خط داستانی تشکیل شده و باید توجه کرد فهم کلی داستان برای برخی کودکان دشوار خواهد بود.

داستان زندگی مولانا چندان درست به نظر نمیرسد و قدری گمراه‌کننده است. داستان اینگونه نشان داده می‌شود که جلال‌الدین بلخی و پدرش در بیابان از دست مردم مغول آواره شده‌اند و به ناچار راه حج را در پیش می‌گیرند. در یک صحنه جلال‌الدین قصد دارد با سنگ یکی از سربازان مغول را هدف بگیرد اما پدرش او را از این کار منصرف می‌کند. پدر اعتقاد دارد نفرت هرگز نمی‌تواند نفرت را شکست دهد و به حدیثی جعلی از پیامبر اشاره می‌کند با این مضمون که «جواب شیطان را با چیزی بهتر بده». والدین می‌توانند در مورد این موضوع با فرزندان خود صحبت کنند. بهتر است کودکان اصل حدیث و مصداق آن را به درستی بشناسند. حدیث پیامبر «بدی را به بهترین وجه و بهترین شکل دفع کن» در تعاملات اجتماعی کاربرد دارد نه در مقابل دشمنی که به خاک یک سرزمین تعدی کرده است.

نکته‌ی دیگری در مورد این داستان وجود دارد؛ از صحبت‌های مادر لامیا مشخص می‌شود که پدر در تظاهرات کشته شده، که به احتمال زیاد این اتفاق اوایل جنگ داخلی سوریه رخ داده است. اوایل داستان لامیا از دیدن دو سرباز در شهر وحشت می‌کند؛ این سربازها مطمئنا از اعضای داعش نیستند و با توجه به لباس فرمشان از نیروهای خود سوریه‌اند. از طرفی لامیا و مادرش به خاطر بمباران، مجبور به مهاجرت میشوند. نه تنها هیچ اشاره‌ای به داعش نمی‌شود بلکه اینطور به مخاطب القا می‌شود که این حمله‌ها و بمب‌گذاری‌ها از طرف نیروهای خود سوریه‌ است.

خلاصه:

داستان غم‌انگیز پناهندگی یک دختر سوری و از طرف دیگر داستان مولانا سیر روایت را قدری پیچیده کرده که فهم حوادث کلی را برای کودک می‌تواند دشوار کند. اطلاعاتی آمیخته به درست وغلط از زندگی مولانا نمایش داده شده و حدیثی تحریف شده از پیامبر نقل می‌شود. به علاوه به صورت غیرمستقیم، داستانی وارونه از جنگ سوریه روایت می‌شود.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

در این داستان به یکی از اشعار مولانا (نی‌نامه از مثنوی معنوی) تاکید زیادی شده است. در واقع سازنده تلاش کرده مضمون این شعر را با پناهندگی و آواره شدن شخصیت اصلی از وطنش ارتباط دهد. با توجه به اینکه اشعار مولانا بیشتر حالت عرفانی دارند والدین می‌توانند در مورد محتوای شعر نی‌نامه با نوجوانان گفت‌وگو کنند.

مصداق این حدیث پیامبر که «بدی را با نیکی جواب بده» چه کسانی هستند؟ آیا تا به حال چنین تجربه‌ای داشته؟ آیا این سخن را می‌توان به دشمنان متجاوز ارتباط داد؟

در صورت تمایل و علاقه فرزندتان می‌توانید در مورد جنگ سوریه و اتفاقات پیرامون آن نیز با آن‌ها صحبت کنید.

خلاصه:

می‌توان در مورد مولانا و اشعارش، جنگ سوریه و حدیث تحریف شده از پیامبر که در داستان ذکر شده با فرزندان صحبت کرد.

داستان اثر

یک دختر نوجوان سوری به نام «لامیا» به همراه مادرش در حلب زندگی می‌کند. آقای همدانی معلم ادبیات لامیا، یک جلد از کتاب مولانا جلال‌الدین بلخی را به او هدیه می‌دهد. بعد از بمباران حلب، لامیا و مادرش و بسیاری از مردم شهر مجبور به ترک خانه و زادگاهشان می‌شوند. خواندن شعرهای مولانا، لامیا را در خواب و بیداری به یک دنیای فانتزی به گذشته‌های دور می‌برد، به سال‌هایی که جلال‌الدین نیز همانند لامیا پسری نوجوان بود. مولانای نوجوان نیز همانند لامیا به خاطر حمله‌ی مغول در بیابان آواره شده‌ و در پی انتقام از سربازان مغول است. اما پدرش به او یاد می‌دهد به جای انتقام وکینه به دل گرفتن، دست به قلم شود و شعرهای امیدبخشی بنویسد تا شاید آیندگان از شعرهای او بهره‌مند شوند. در طرف دیگر داستان، لامیا را نشان می‌دهد که با شعرهای مولانا آرامش پیدا می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: Alexander Kronemer/ الکساندر کرونمر

نویسنده/ مترجم: Alexander Kronemer/ الکساندر کرونمر

نام تهیه کننده:

Sam Kadi/ Glenn James Brown/ Alexander Kronemer

سم کدی/ گلن جیمز براون/ الکساندر کرونمر

نام بازیگران:

Mena Massoud/ Faran Tahir/ Millie Davis/ Raoul Bhaneja/ Nissae Isen/ Aya Bryn Zakarya

منا مسعود/ فاران طاهر/ میلی دیویس/ رائول بانیجا/ نیسه ایسان/ آیا برین زکریا

نام شخصیت ها:

لامیا: یک دختر 12 ساله سوری که به دلیل شرایط جنگی به همراه مادرش زادگاهش را ترک می‌کند.

جلال الدین: مولانا جلال‌الدین محمد بلخی ملقب به مولوی شاعر، عارف و الهی دان ایرانی است که در قرن هفتم هجری می‌زیست.

بسام: پسربچه‌ای سوری که مانند لامیا با خانواده‌اش حلب را ترک می‌کند. اوایل داستان، بسام کیف لامیا را می‌دزدد.

آقای همدانی: او معلم ادبیات است و کتاب شعر مولانا را به لامیا هدیه می‌دهد.

کشور سازنده: آمریکا/ کانادا

کمپانی سازنده: Lamya's Poem/ PIP Animation Services Inc.

مخاطب اثر: نوجوان

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد لامیا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!