آنچه لازم است والدین بدانند
این محصول در واقع داستان جنگ، مهاجرت و آوارگی است و شخصیت اصلی آن یک دختر نوجوان 12 سالهی سوری است؛ در این میان به بخشهایی از زندگی مولانا جلالالدین بلخی نیز میپردازد. به همین خاطر از چند خط داستانی تشکیل شده و باید توجه کرد فهم کلی داستان برای برخی کودکان دشوار خواهد بود.
داستان زندگی مولانا چندان درست به نظر نمیرسد و قدری گمراهکننده است. داستان اینگونه نشان داده میشود که جلالالدین بلخی و پدرش در بیابان از دست مردم مغول آواره شدهاند و به ناچار راه حج را در پیش میگیرند. در یک صحنه جلالالدین قصد دارد با سنگ یکی از سربازان مغول را هدف بگیرد اما پدرش او را از این کار منصرف میکند. پدر اعتقاد دارد نفرت هرگز نمیتواند نفرت را شکست دهد و به حدیثی جعلی از پیامبر اشاره میکند با این مضمون که «جواب شیطان را با چیزی بهتر بده». والدین میتوانند در مورد این موضوع با فرزندان خود صحبت کنند. بهتر است کودکان اصل حدیث و مصداق آن را به درستی بشناسند. حدیث پیامبر «بدی را به بهترین وجه و بهترین شکل دفع کن» در تعاملات اجتماعی کاربرد دارد نه در مقابل دشمنی که به خاک یک سرزمین تعدی کرده است.
نکتهی دیگری در مورد این داستان وجود دارد؛ از صحبتهای مادر لامیا مشخص میشود که پدر در تظاهرات کشته شده، که به احتمال زیاد این اتفاق اوایل جنگ داخلی سوریه رخ داده است. اوایل داستان لامیا از دیدن دو سرباز در شهر وحشت میکند؛ این سربازها مطمئنا از اعضای داعش نیستند و با توجه به لباس فرمشان از نیروهای خود سوریهاند. از طرفی لامیا و مادرش به خاطر بمباران، مجبور به مهاجرت میشوند. نه تنها هیچ اشارهای به داعش نمیشود بلکه اینطور به مخاطب القا میشود که این حملهها و بمبگذاریها از طرف نیروهای خود سوریه است.
خلاصه:
داستان غمانگیز پناهندگی یک دختر سوری و از طرف دیگر داستان مولانا سیر روایت را قدری پیچیده کرده که فهم حوادث کلی را برای کودک میتواند دشوار کند. اطلاعاتی آمیخته به درست وغلط از زندگی مولانا نمایش داده شده و حدیثی تحریف شده از پیامبر نقل میشود. به علاوه به صورت غیرمستقیم، داستانی وارونه از جنگ سوریه روایت میشود.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد لامیا