• امروز : 10 فروردین 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن فیلشاه

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

12803 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 6 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«فیل­شاه»، انیمیشنی طنز و کودکانه روایتی از داستانِ قرآنیِ اصحاب فیل و لشکرکشی ابرهه به مکه جهت تخریب خانه کعبه است. این داستان با ورود به دنیای حیوانات، این روایت قرآنی را با تاکید بر روحیه حق­‌طلبی و پیروزی حق بر باطل به تصویر می­کشد.

ژانر : کمدی و فانتزی

سال 1396 77 دقیقه جزئیات کامل اثر
29 مناسب خانواده 17 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 8 +
بر اساس 8 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

انیمیشنِ ایرانیِ "فیل­شاه" به استناد داستانِ قرآنیِ اصحاب فیل و تخریب خانه کعبه که با شکست مواجه شد، روایتی کودکانه از این داستان دارد. این اثر فرصت مناسبی است تا والدین از بسترِ این اثر برای تعریف و تفسیرِ داستان اصحاب فیل برای فرزندانشان استفاده کنند. همچنین پیروزی حق علیه باطل گفت­‌وگوی مناسبی را در خصوصِ تقویت روحیه‌­ی حق‌­طلبی در فرزندان و تشویق آن­ها به پیروی از حق دربردارد. و لازم است والدین در این‌­باره با فرزندان خود به گفت‌­وگو بپردازند و فرزندانشان را درخصوص پیامدهای نامطلوبِ همراهی از باطل آگاه کنند. والدین عزیز می‌توانند سایر قصه‌های قرآنی را با الهام از این انیمیشن، با خوانشی کودکانه، برای دلبند خود روایت کنند.

مربیان عزیز نیز، می‌توانند با دیدن این انیمیشن به همراه شاگردان، در فهم قصه‌های قرآنی به کودکان کمک کنند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

آیا در مدرسه(زنگ قرآن) سوره فیل را خوانده‌ای؟چه چیزی از داستان اصحاب فیل می­دانی؟ این سوال بستر گفت‌­وگو و آگاهی بیشتر نسبت به داستانِ اصحاب فیل را فراهم می‌­کند. در نتیجه ممکن است ضرورت رجوع به قرآن و مطاله معانی آن با فرزندانتان را ایجاب کند.

می‌توانی خودت را جای مریم قرار دهی؟

اگر «خوب بودن» برایت سخت باشد چه می‌­کنی؟(در مورد تبعات ماندن در راه حق)

شادفیل بعد از شاه‌­فیل شدن، جایگاه بالایی پیدا کرده بود؛ به‌­نظر تو بهتر نبود جایگاهش را حفظ کند؟

اگر در همان مسیر قرار می­‌گرفت چه اتفاقاتی را برایش پیش­‌بینی می‌­کردی؟

داستان اثر

داستانِ فیل­شاه از جایی شروع می­‌شود که یک بچه­‌فیل تپل و بزرگ‌جثه‌­ای از خانواده شاهِ جنگل متولد می‌­شود. او برخلاف توقعات خانواده و جامعه‌­یِ حیوانات جنگل که تصور دارند به‌­جای پدرش پادشاهی کند، معمولا شخصیتی خراب‌کار و دست­‌وپا چلفتی دارد. او بعد از طی دوران کودکی‌­اش توسط لشکریان ابرهه از خانواده­‌اش جدا می­‌شود و به شهر صبا فرستاده می‌­شود تا به ساختِ بت‌خانه‌­ی ابرهه بپردازد. او بعد از طی اتفاقاتی که منجر به تخریبِ بت‌­خانه می‌­شود زندانی می‌­شود تا توسط شیر و ببرهای درنده پادشاه کشته شود اما با کمک‌­های مریم و شجاعت‌­های خودش بعد از نجات از دست آن­ها موفق می­‌شود که جایگاه ویژه‌­ای نزد شاه پیدا کند. در نتیجه شاه تصمیم می‌­گیرد از خرابکار بودنِ «شادفیل» در تحقق اهداف و نقشه­‌های جدیدش استفاده کند. او شادفیل را به عنوان شاه اصحابِ فیل‌­ها انتخاب می‌­کند و برای تخریب خانه کعبه به مکه لشکرکشی می‌­کند. شادفیل هم به‌­واسطه جایگاه ویژ­ه‌­ای که پیدا کرده بسیار خوشحال و خرسند راهی مکه می‌­شود. اما این رفتار او مریم را نگران و عصبی می­‌کند در نتیجه تمام تلاش خود را برای آگاهی دادن به وی در جهت انتخاب مسیر درست به­‌کار می‌­برد این تلاش‌­ها باعث می‌­شود شادفیل به اشتباهش پی ببرد و مسیری برخلاف مسیر مکه را انتخاب کند. این اتفاق منجر به شکست لشکریان شرور ابرهه شد و به مرگ آ­ها بعد از عذاب الهی انجامید.

جزئیات اثر

کارگردان: هادی محمدیان

نویسنده: محمدباقر مفیدی­کیا/ هادی محمدیان/ محمدعلی رمضان­پور

نام تهیه کننده: ­ حامد جعفری

نام شخصیت ها:

ابرهه: شاهِ شهر صبا که قصد حمله به مکه و تخریب خانه کعبه را داشت.

شادفیل: بچه­‌فیلِ شجاع و پویایی که پدرش از پادشاهانِ اصحابِ فیل در جنگل است. او عمدتا خرابکاری می‌کند و همین مسئله او را ناراحت می­کند اما قلب بزرگ و مهربانش در مقایسه با حیوانات دیگر جنگل قابل قیاس نیست.

مریم: دخترک کوچکی که به حیوانات بسیار علاقه دارد و برای پیروزی حق علیه باطل علی­‌رغم خطرات بسیاری که تهدیدش می‌­کند از هیچ تلاشی دریغ نمی‌­کند.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: بنیاد سینمایی فارابی، موسسه تصویر شهر

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : سارا شکروند مقدم

۲۷ بهمن ۱۴۰۲

مناسب سن 7 +

به شدت آموزنده است و به زبانی ساده هم به کودکان میگوید آخر بدی بدی است و آنها را با دین و مذهب آشنا کند

بزرگسال

توسط : سارا شکروند مقدم

۲۷ بهمن ۱۴۰۲

مناسب سن 7 +

به شدت آموزنده است و به زبانی ساده هم به کودکان میگوید آخر بدی بدی است و آنها را با دین و مذهب آشنا کند

بزرگسال

توسط : ابوالفضل زاهدیان

۵ اسفند ۱۴۰۱

مناسب سن 18 +

یاایتنعز

بزرگسال

توسط : سام دولتی

۲۹ بهمن ۱۴۰۱

مناسب سن 7 +

آموزنده و خوب

بزرگسال

توسط : هلیا محمدی

۱۲ آبان ۱۴۰۱

مناسب سن 6 +

ازش خوشم نیومد

بزرگسال

توسط : محمد ایمان شانه

۱۴ مهر ۱۴۰۱

مناسب سن 5 +

عالی

بزرگسال

توسط : نجمه گندمی

۲۸ تیر ۱۴۰۱

مناسب سن 6 +

خوب بود*

بزرگسال

توسط : مریم محامدپور

۲۶ آبان ۱۴۰۰

مناسب سن 5 +

با سلام، من این اثر را دو بار در سینما و به همراه دخترانم و بعد از آن هم چندین بار در تلویزیون دیده ا م و هر بار هم برای شخص خودم جذاب بوده است. به نظر من طراحی کارکتر ها برای بچه های سنین 5 ساله به بالا به خوبی انجام شده و بچه با آنها ارتباط می گیرند و تا آخر داستان همراه می شوند. این نشان می دهد که شخصیت ها با بچه ها ارتباط برقرار می کنند و برای بچه ها مهم است که عاقبت کار هر کدام از شخصیت ها چه می شود. از طرف دیگر وجود مایه های طنز کلامی و در بخش هایی از داستان، از دیگر جذابیت های این اثر است.

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد فیلشاه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!