آنچه لازم است والدین بدانند
کودکان همانند همهی ما، خودشان را با دیگران مقایسه میکنند. دیگرانی که خود را با آنها مقایسه میکنند، گاهی اعضای خانوادهشان و گاهی دوستان و همسالانشان هستند. مقایسه خود با دیگران لزوماً اتفاق بدی نیست و میتواند باعث رشد و شکوفایی انسانها شود؛ اما زمانی مخرب میشود که دائمی باشد و شرایطی را ایجاد کند که از نظر ذهنی، خود را دارای کمبودهایی ببینیم و نتوانیم مسائل را برای خود حل کنیم. وقتی نتوانیم مقایسه را به شیوهی صحیحِ آن داشته باشیم، دچار یأس و ناراحتی میشویم. این ناراحتیها ممکن است گاهی احساسات منفی بیشتری را در ما ایجاد کند؛ مثلاً ممکن است باعث شود به دیگران حسادت کنیم و این حسادت باعث نفرتمان از بقیه شود. این اتفاق درصورتی رخ میدهد که مقایسه از حد و اندازهاش بیشتر شده باشد و باعث رنجش ذهنی ما شود. والدین عزیز لازم است به این نکته توجه کنند که یکی از دلایل اصلی «حسادت»، میتواند مقایسهکردن فرزندان با دیگران باشد. ممکن است نیتمان، رشد فرزندمان باشد که او را با دیگران مقایسه میکنیم؛ اما به مرور این اتفاق میتواند تأثیر منفی بر ذهن و روان فرزند بگذارد و حس او نسبت به دیگران را به حسادت و نفرت تبدیل کند. بهتر است والدین عزیز به این نکته توجه کنند که مقایسه بیشتر از تأثیر مثبت، میتواند تأثیرات منفی داشته باشد. در این داستان نیز، دختری خودش را با خواهرش مقایسه میکند و میبیند خواهرش به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کرده، درحالیکه او نتوانسته است موفقیتی کسب کند.
نکتهی دیگری که در این انیمیشن نمایش داده میشود، زشتیِ احساس نفرت است. نفرتی که دخترک نسبت به خواهرش پیدا کرده است، تبدیل به هیولایی سیاه و بزرگ و خشمگین میشود که میتواند همهچیز را تخریب کند و تهدیدی برای همه باشد. او که زشتی نفرت را میبیند، تصمیم میگیرد محبت را جایگزین نفرت کند تا همهچیز به زیبایی و آرامش قبل بازگردد.
خلاصه: مقایسه با دیگران میتواند اثرات مخربی به همراه داشته باشد و اگر روزی بتوانیم چهرهی واقعی «نفرت» را ببینیم، از او خواهیم ترسید و متوجه میشویم که جایگزینی محبت و دوستی با نفرت و حسادت، بهترین راه ممکن است تا به آرامش برسیم.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد طلسمشده