• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن بچه زرنگ

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

25083 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 9 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«بچه زرنگ» پویانمایی شاد و کودکانه است که در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به کوشش گروه هنر پویا اکران شده‌است. در این پویانمایی، زندگی محسن را می‌بینیم که تحت تاثیر ابر قهرمانان قرار گرفته و لقب بچه زرنگ را برای خود انتخاب کرده. او قصد دارد تا کار بزرگی برای جنگل و حیوانات آن، انجام دهد. الگوهای مثبتی در این اثر وجود دارند و پیام‌های مناسبی مثل، همکاری، کمک به حیوانات، تکیه بر توانایی‌ها و توکل بر خدا، را به نمایش می‌گذارند. البته باید توجه داشت که داستان در فضای جنگل و شکارچیان رخ می‌دهد. بنابراین باید منتظر صحنه‌های نسبتا خشن باشیم. پس حتما حتما کودکان زیر 10 سال با نظارت والدین این اثر را تماشا کنند.

ژانر : انیمیشن کودک ماجراجویی

سال 1401 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
133 مناسب خانواده 86 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 6 +
بر اساس 12 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

انیمیشن ایرانی «بچه زرنگ» به دلیل وجود صحنه‌هایی شاد، کودکانه و کارکترهای مثبتی که تشخیص آن برای کودک به سادگی امکان‌پذیر است، داستانی جذاب و پرکشش از دغدغه‌مندی کودکان و منفعل نشان ندادن آن‌ها، پرداختن به مسئله محیط‌زیست و حفاظت از حیوانات  و از همه مهم‌تر، پایان‌بندی مناسب و پیوند آن با داستان‌های دینی، محصول مناسبی برای تماشا در جمع خانواده و همین‌طور کودکان +9 سال است.

وجود شاخص‌های مثبت در یک محصول، نباید باعث شود تا والدین بدون در نظرگرفتن روحیات فرزندشان، آن را برای تماشا در جمع خانوادگی انتخاب کنند. مثلا در بچه زرنگ، برخی صحنه‌های خشونت‌آمیز می‌تواند برای کودکان با روحیه حساس نامناسب باشد و باعث ترس آن‌ها شود؛ مثل صحنه‌ای که در آن محسن بین آتش گیر کرده و با درماندگی کمک می‌خواهد.

 بچه زرنگ گرافیک و صداگذاری قابل قبولی دارد و به خوبی توانسته مخاطب را جذب خود کند، اما وجود حرکت سریع صحنه‌ها، استفاده از موسیقی دلهره‌آور و جلوه‌های بصری مثل سایه‌بازی و... باعث شده تا دلهره‌ای برسرتاسر انیمیشن سایه بیافکند و مناسب تماشای مخاطبین خردسال نباشد.

محسن پسری باهوش، فداکار، با استعداد و جسور است، اما در کنار همه این ویژگی‌های مثبت، خودسری و اجازه‌نگرفتن از والدین برای انجام کارها، مسئله‌ایست که باید بعد از تماشای فیلم درباره آن‌ صحبت شود. او به‌خاطر قهرمان‌بازی و اثبات خود به دیگران، مادر و پدرش را نگران می‌کند و بدون اجازه راهی مسیری پر خطر می‌شود، او ابایی از این موضوع ندارد و ناراحتی یا پشیمانی‌اش را در روند داستان نمی‌بینیم. همچنین، بدون در نظر گرفتن شرایط، از ابرقهرمانان تقلید می‌کند و جان خود را به خطر می‌اندازد و کارهایی را انجام می‌دهد که در دنیای واقعی، می‌تواند خطرآفرین باشد؛ او با خود چاقو، کبریت یا شوکر به همراه دارد و با چالاکی از درختان جنگل بالا و پایین می‌رود. این رفتارهای پرخطر، ممکن است فرزند شما را به این فکر بیاندازد که من هم مثل محسن، از پس همه این اتفاقات برمی‌آیم. نکته دیگری که در انیمیشن به چشم می‌خورد، نمایش دوستی مسالمت‌آمیز بین انسان‌ها و حیوانات وحشی مثل ببر و ... است که ممکن است این ذهنیت را در بچه‌ها ایجاد کند که همه حیوانات بی‌خطر هستند و می‌توان با آن‌ها ارتباط موثر داشت.

بهتر است پس از پایان انیمیشن، در قالب صحبت‌هایی کوتاه و غیرمستقیم، درباره اهمیت کسب اجازه از والدین، اشتباه‌بودن تقلید صرف، ایجاد حد و حدود استفاده از ابزارهای خطرناک و نحوه برخورد مناسب با حیوانات وحشی و اهلی، با فرزندتان صحبت کنید، تا تاثیرات منفی رفتار نادرست محسن را خنثی کنید.

داستان بچه زرنگ، درباره نجات ببر مازندران و مسئله انقراض حیوانات است و ممکن است دغدغه ذهنی برای کودکان ایجاد کند و آن‌ها کمک به حیوانات را وظیفه خود بدانند. با ارائه راهکارهایی منطقی و مناسب سن فرزندان، مثل جمع‌آوری زباله از جنگل، خاموش‌کردن آتش و حفظ محیط زیست حیوانات، کودکان را در این راه یاری دهید و خیال آن‌ها را از وجود جنگل‌بانان و نهادهای مراقبتی از جنگل و حیوانات آن، آسوده کنید.

در انتها لازم به ذکر است که بچه زرنگ، پیوند جالبی با داستان امام رضا (علیه السلام) و چرایی لقب ضامن آهو بودن ایشان دارد. ضمن شرح مفصل داستان و صحبت درباره آن، سعی کنید با استفاده از داستان‌های دینی و قرآنی، در آشنایی هرچه بیشتر فرزندتان با قصه‌های مذهبی، بکوشید.

خلاصه: درباره محسن و ویژگی‌های مثبت و منفی شخصیت او با یکدیگر صحبت کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

درباره ابرقهرمان مورد علاقه کودک خود صحبت کنید. از او بپرسید که آیا حاضر است مثل او باشد؟ چقدر او را الگویی برای خود می‌بیند؟

از علاقه فرزندتان به حیوانات سوال کنید. از او بپرسید که حیوان موردعلاقه‌اش کدام حیوان است؟ اگر روزی جان او در خطر باشد، حاضر است به او کمک کند؟

درباره اهمیت محیط زیست و وظایف ما در برابر آن با یکدیگر صحبت کنید. رفتار محسن و خوبی‌ها و بدی‌های شخصیت او را ارزیابی کنید. محسن چه کارهای اشتباهی انجام داده بود که نیاز به اصلاح آن وجود داشت؟

از فرزندتان بپرسید که چه برداشتی از این انیمیشن داشت؟ هدف محسن چه بود؟ محسن از چه راه‌های دیگری می‌توانست به حیوانات کمک کند؟

خلاصه: درباره حیوانات، محیط زیست و وظایف ما نسبت به آن‌ها با یکدیگر صحبت کنید.

داستان اثر

محسن پسربچه‌ای کنجکاو است که تحت تاثیر ابرقهرمانان و کارهای آن‌ها، می‌خواهد ابرقهرمان بشود. او در یک گردش خانوادگی، به طور اتفاقی با ببری آشنا می‌شود. آن‌ها زبا هم را متوجه می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود که محسن، از مشکل ببری که فرار از دست شکارچیان است با خبر شود. او ببری را در صندوق عقب ماشین پناه می‌دهد و با خود با خانه می‌برد. ببری که برای زندگی در شهر و بین آدم‌ها آفریده نشده، مشکلات زیادی به وجود می‌آورد و محسن مجبور می‌شود او را در پوشش اردوی مدرسه، به زادگاهش برگرداند. محسن که متوجه در خطربودن ببری می‌شود و فرصت را برای ابرقهرمان‌شدن مهیا می‌بیند، نمی‌تواند او را تنها بگذارد و داستان از همین‌جا آغاز می‌شود. محسن در جنگل به روش‌های مختلف با شکارچیان درگیر شده و برنامه‌های آن‌ها را برهم می‌زند. اما چنگیز انقراض، شکارچی مشهور، که قصد عقب نشینی ندارد، با گروگان‌گرفتن محسن، سعی می‌کند تا حیوانات و قلب جنگل را زندانی کند. قلب جنگل آهوی زیبایی‌ست که امام رضا(علیه السلام) ضامن او شده بوده و حالا توانایی‌های ویژه‌ای دارد. او به‌خاطر نجات جان محسن، خودش به تله چنگیز می‌رود و محسن توسط مش غلام‌رضای جنگل‌بان، از مهلکه نجات می‌یابد. آن‌ها به سراغ چنگیز رفته و بعد از کش و قوس‌های فراوان، حیوانات را آزاد می‌کنند. چنگیز که تحت تاثیر شجاعت محسن و درست‌کاری مش‌ غلام‌رضا قرار گرفته، متحول می‌شود و زندگی جدیدی آغاز می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان: بهنود نکویی، محمدجواد جنتی، هادی محمدیان

تهیه کننده: حامد جعفری

بازیگران: هومن حاجی‌عبداللهی- جواد پزشکیان- هدایت هاشمی- میرطاهر مظلومی- ژرژ پطرسی- مینا قیاس‌پور- مریم رادپور

شخصیت‌ها:

محسن: پسربچه‌ای که تحت تاثیرات ابرقهرمانان و دنیای آن‌ها، دوست دارد قهرمان باشد و به دیگران کمک کند، او باعث نجات ببری از دست شکارچیان می‌شود.

ببری: ببر در حال انقراضی که طعمه شکارچیان شده‌است. او به کمک محسن و قلب جنگل، نجات پیدا می‌کند.

مش غلامرضا: محیط‌بانی که محسن را در جنگل می‌یابد و در کلبه‌اش پناه می‌دهد، او مرد پیری‌ست و با محسن خوش‌رفتاری می‌کند.

چنگیز: شکارچی و دلال حیوانات که بدون توجه به محیط‌زیست و حیوانات آن، به فکر منافع خود است و می‌خواهد ببری را شکار کند.

قلب جنگل: آهویی که سال‌ها پیش، امام رضا(علیه السلام) ضامن او شده، عمری جاودانه و قدرتی جادوئی یافته و می‌تواند زخم‌ها را درمان کند و به جنگل و حیواناتش کمک برساند.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان- گروه هنر پویا

جوایز و افتخارات: این انیمیشن، برای نخستین بار در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در بخش‌های طراحی صحنه، تدوین، موسیقی متن، صداگذاری و صدابرداری، فیلم‌نامه و کارگردانی، نامزد دریافت جایزه شد و سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن را برای سازندگان خود به ارمغان آورد.

مخاطب اثر: کودک و نوجوان

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : هاجر مردانی

۱۷ خرداد ۱۴۰۳

مناسب سن 12 +

چه طور ببریه

بزرگسال

توسط : زهرا عزیمی

۱۸ اسفند ۱۴۰۲

مناسب سن 7 +

خیلی خوب و خنده دار بود به کشورم افتخار میکنم.هیچ خشونتی هم نداشت بر عکس پیام مثبتش زیاد بود.

بزرگسال

توسط : عارفه مبینی

۱۹ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

فیلمی بت پیام مثبت وتاثیر گذار

بزرگسال

توسط : عارفه مبینی

۱۹ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

فیلمی بت پیام مثبت وتاثیر گذار

بزرگسال

توسط : مهدی شمس الدین

۱۲ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

انمیشن سازی در ایران داره مسیر خوبی و طی می کنه ولی برای شخصیت پردازی و قصه فیلم باید وقت بیشتری گذاشته بشه

بزرگسال

توسط : محمد عاشوری

۲۸ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 8 +

از لحاظ کیفیت ساخت و پویانمایی و جلوه های صوتی و بصری بسیار قابل قبول به نظر میرسه. از لحاظ شخصیت پردازی کارکترهای قصه تغریبا ضعیف. از لحاظ کیفیت و قدرت دوبلاژ چیزی خاصی ندیدم و شاید به نوعی ضعیف ارزیابی میکنم.ای کاش ازلحاظ محتوا و قدرت قصه قدری قوی‌تر ظاهر میشد.

بزرگسال

توسط : حسین جعفری رنجبر

۲۰ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

بچه زرنگ موضوع تنوع زیستی و نجات ببر ایرانی. داستان پردازی متوسط بود و فیلم‌نامه نویس نیاز به فکر و تحقیق بیشتری داشته تا انیمیشن محیط زیستی برای کودک و نوجوان تا دغدغه محیط زیست یاد بگیرند و نسل آلفا و اواخر نسل زد یاری رسان محیط زیست ایران و دنیا باشه انیمیشن سازی احتیاج به دقت بیشتری داره و در آینده با انیمیشن ساز قدر تر بیان و انیمیشن ها محیط زیستی از جمله؛ آلودگی های محیط زیستی، تغییرات اقلیمی و اکوسیستمی، غیره باشه و یاد بگیرن چطور محیط زیست نجات بدند

بزرگسال

توسط : امیر دین محمدی

۱۷ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

نتیجه گیری خوب آخر فیلم

بزرگسال

توسط : مهدیه مشعوف

۱۴ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 6 +

بجای استفاده از ابر قهرمان های هالیوود باید قهرمان ایرانی استفاده میشد برای الگو و اینکه خودسری بچه هارو بیشتر میکرد

بزرگسال

توسط : زهرا قطبی طاهری

۳ مرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 6 +

عالی بود، از نظر تکنیک که در کل ایران رتبه اول رو کسب میکنه. داستان زیبایی هم داشت، نسبت به انیمیشن هایی که امسال اکران شد و بدآموزی داشت برای بچه ها، انیمیشن بچه زرنگ واقعا محتوای سالم و آموزنده ای داره. همچنین اولین انیمیشن ایرانی هست که سیمرغ جشنواره فجر رو برده!!

بزرگسال

توسط : زهرا قطبی طاهری

۳ مرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 6 +

عالی بود، از نظر تکنیک که در کل ایران رتبه اول رو کسب میکنه. داستان زیبایی هم داشت، نسبت به انیمیشن هایی که امسال اکران شد و بدآموزی داشت برای بچه ها این انیمیشن واقعا محتوای سالم و آموزنده ای داره.

بزرگسال

توسط : محمد صادق حیدرزاده

۱۸ بهمن ۱۴۰۱

مناسب سن 5 +

خیلی انیمیشن خوبی بود واقعاً کیف کردم، موسیقی مناسب شاد ، فرهنگ و المانهای شهری از تهران و ایران و اون قسمت از داستان که وصل میشد به داستان ضامن آهو ی امام رضا ع، لحجه شیرین مازندرانی برای پلنگ مازندران و لحجه مشهدی و کلی نکته های قشنگ و خنده دار و بانمک

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد بچه زرنگ

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!