• امروز : 9 فروردین 1403
logo

نقد و بررسی فیلم کت چرمی

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

10 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

17210 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

درام «کت چرمی» فیلمی اجتماعی‌ست که در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. در آن تلاش برای برملاشدن جرائم یقه سفیدها و افشای فسادهای مالی را شاهد هستیم و مواردی چون اعتیاد، اوردوز، قتل، تعرض، اعدام، خودکشی، فساد مالی و... در این فیلم به آن‌ها اشاره و یا نمایش داده شده. همچنین پرداختن به مسئله اعتیاد نوجوانان در کنار موضوع اصلی، از نکات قابل توجه فیلم است. به محض انتشار عمومی فیلم، ارزیابی مفصل آن در اختیار همراهان عزیز کدومو قرار خواهدگرفت.

ژانر : اجتماعی

سال 1401 اجتماعی جزئیات کامل اثر
35 مناسب خانواده 32 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 12 +
بر اساس 3 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

آنچه لازم است والدین بدانند: فیلم سینمایی «کت چرمی» که در جشنواره چهل‌ویکمِ فجر خوش درخشید، داستان یک افشاگری مالی‌ست که چالش‌هایی را به همراه دارد. عیسی فرهمند که به‌خاطر فوت دخترش بر اثر اعتیاد، خود را مسئول می‌داند، هنگامی که متوجه می‌شود رفیعی، در پوشش خیریه، از دخترهای نوجوانی که خانواده‌هایی از هم پاشیده دارند، سواستفاده می‌کند، تصمیم می‌گیرد تا پرده از فسادهای او بردارد.

ثریا، دختر نوجوان داستان ما، نماینده دختران، از خانواده‌های فروپاشیده است. او پدری نداشته و مادر معتادش باعث شده تا دست او به خون آلوده شود. ثریا معتاد است و انگیزه‌ای برای زندگی‌کردن ندارد.

سخت‌گیری‌های به‌جا و درست والدین، گاهی ممکن است نوجوانان را دلسرد کرده یا آن‌ها را به فکر فرار از خانه بیندازد، اما تماشای فیلم‌هایی با موضوعات بزه‌کاری نوجوانان، باعث می‌شود تا عاقبت تربیت نامناسب و بی‌توجهی والدین به تربیت فرزندان آشکار شود. همه والدین مسیر سعادت را برای فرزند خود انتخاب نمی‌کنند، بلکه با رفتارهای اشتباه و تصمیمات غلط، آینده فرزندانشان را در تاریکی فرو می‌برند. صحبت در این‌باره و مقایسه تربیت صحیح و ناصحیح، می‌تواند رهنمودی برای نوجوانان امروز که والدین فردا هستند، باشد.

علاوه بر موارد فوق، فیلم در بستر اورژانس اجتماعی و معرفی آن صورت می‌گیرد و بهتر است با آگاه‌کردن اطرافیان و دوستانمان نسبت به اورژانس اجتماعی، از وقوع خشونت‌های خانگی جلوگیری کنیم.

از آنجایی که اکثر ناهنجاری‌ها، از جانب نوجوان فیلم رخ می‌دهد، تماشای آن برای گروه سنی کمتر از 15 سال توصیه نمی‌شود.

خلاصه: درباره تاثیر خانواده بر تربیت و آینده فرزندان با یکدیگر صحبت کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

دلیل اصرار عیسی بر افشای فساد رفیعی چه بود؟ چرا زندگی ثریا به این مسیر کشیده شده بود؟ دلیل برقراری پیوند عاطفی بین ثریا و عیسی چه بود؟ ثریا بخاطر چه کمبودی روی به بزه‌کاری آورده بود؟ خانواده‌ها چه موقعی می‌توانند سعادت و شقاوت فرزندشان را مشخص کنند؟

خلاصه: تاثیر خانواده بر زندگی ثریا را بررسی کنید.

داستان اثر

عیسی فرهمند، که به دلیل تک‌روی‌ها، از اورژانس اجتماعی تعلیق شده و در بهزیستی مشغول به‌‌کاراست. او هنگام سرکشی از یک خیریه، متوجه موضوعی مشکوک شده و تصمیم می‌گیرد از پرونده فساد مالی شخصی به نام رفیعی، پرده بردارد. او با کمک دخترخاله‌اش، پونه سرافراز، بچه‌های خیریه را معاینه کرده و متوجه می‌شود که روی بدن برخی از آن‌ها زخمی مبتنی بر قاچاق اعضا یا مواد مخدر وجود دارد. عیسی برای بررسی بهتر موضوع، به سراغ مادر یکی از بچه‌ها به نام زری رفته و از او اطلاعات می‌خواهد. زری که زیر تیغ است، با او همکاری نمی‌کند. عیسی از ثریا، دختر زری، کمک می‌خواهد و او شرط آزادی مادرش را در قبال کمک به او در میان می‌کشد. عیسی در پی رضایت‌گرفتن از اولیای دم است که ثریا نگهبانی را زخمی کرده و از کمپ می‌گریزد. حالا که رفیعی متوجه پیگیری‌های عیسی شده، فرصت او برای رضایت‌گرفتن محدود می‌شود. اولیای دم، به اعدام مصر هستند و زری اعدام می‌شود. ثریا که با مرگ مادرش بسیار ناامید شده، دست به خودکشی می‌زند و عیسی تصمیم می‌گیرد بدون نقشه قبلی، رفیعی را زیر گرفته و بکشد. در پایان فیلم متوجه می‌شویم که خودکشی ثریا ناکام بوده و زری نیز بخاطر رضایت یکی از اولیای دم، اعدامش به تعویق افتاده ‌است. رفیعی نیز با کمک عیسی و سایر مسئولین ذی‌ربط، به دام قانون می‌افتد.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: حسین میرزا محمدی

نویسنده/ مترجم: مسعود هاشمی نژاد

نام تهیه کننده: کامران حجازی

نام بازیگران: جواد عزتی- گلاره عباسی- صابر ابر- سارا حاتمی- ستاره پسیانی- عباس جمشیدی- پانته‌آ پناهی‌ها

نام شخصیت ها: عیسی فرهمند: کارمند معلق اورژانس اجتماعی که در بهزیستی مشغول به فعالیت است. او به طور اتفاقی با فردی به نام رفیعی و جرائم مالی و فسادهایش آشنا می‌شود و تصمیم می‌گیرد تا دست او را رو کند.

پونه سرافراز: دخترخاله عیسی که در پزشکی قانونی فعالیت می‌کند. او به عیسی کمک می‌کند و با معاینه کودکان خیریه تحت پوشش رفیعی، درمی‌یابد که او در جهت فعالیت‌هایی مثل قاچاق، پول‌شویی و... خیریه را راه‌اندازی کرده‌است.

ثریا: دختری معتاد که در خیریه رفیعی زندگی می‌کند. او در خانواده‌ای از هم پاشیده و با مادر معتاد بزرگ شده و بزه‌کاری‌های خانواده، بر روی تربیت او اثر گذاشته و آینده‌اش را تحت تاثیر قرار داده است. مادر ثریا، زری، به جرم قتل عمد در زندان است و در واقع جرم دخترش را گردن گرفته‌است.

پاشا: پسر مصیب، مردی که زری به علت قتل او در زندان است. او می‌خواهد ابهت و قدرت از دست رفته پدر خلافکارش را به محل برگرداند و به همین خاطر راضی نمی‌شود که به قاتل او رضایت بدهد.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: بنیاد سینمایی فارابی

جوایز و افتخارات: فیلم «کت چرمی» در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت جایزه‌های بهترین طراحی صحنه، تدوین، فیلم‌برداری، فیلمنامه، نقش اول مرد، کارگردانی و فیلم اول شد و سرانجام توانست جایزه بهترین نقش مکمل زن را از آن خود کند.

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : امیر صالحیان دهکردی

۲ اسفند ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

چجوری وکیل رفیعی وکیل خانواده مقتول هم بود

بزرگسال

توسط : صدرا احکامی

۲۱ دی ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

یک اثر در حد متوسط بود و ناهنجاریش نسبت به سطح شعور و فرهنگ مردم که الان خیلی بالاتر از قبل شده چندان مشکلی نیست و راحت میشه در کنار خانواده دید (البته اگر زیاد تحت تاثیر فیلم قرار میگرید و حرص میخورید شاید بهتر باشه نبینید)

بزرگسال

توسط : حسین جعفری رنجبر

۱۹ خرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

یه فیلم سینمایی دراماتیک سینمای با بازی پر نوسان جواد عزتی، فیلم تا حدودی نزدیک به فیلم های مرد بازنده،زخم کاری و تا حدودی به ژانر دلهرآور پلیسی نوآر و خلاقیت و حدودی ها وسط های فیلم بازیگردان نتوسنت به خوبی بازیگری خوبی از جواد عزتی بگیره تا حدی نزدیک به بازی گذشته هست سارا خلج که پیشن بازی قابل هضم تری داشت زخم کاری به عنوان نخستین کار خودش

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد کت چرمی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!