آنچه لازم است والدین بدانند
آسترید لیندگرن نویسندهای سوئدی و برنده نوبل است که کتاب "رونیا، دختر رئیس راهزنان" را در دهه نود میلادی روانه بازار کرده است. صنعت انیمه ژاپن در همان سالها نمونهای انیمیشنی و سریالی را از این اثر با نام "ماجرای قلعه راهزنان" به دنیا عرضه کرد.
قهرمان اثر یک دختر نوجوان به نام رونیا است که تمام عمر در قلعهای سنگی زندگی کرده و بیرون قلعه را ندیده است. او تصوری از شغل پدرش و ساکنان قلعه ندارد. خانواده رونیا به او اهمیت میدهند و ما شاهد تصویری از یک خانواده گرم و مستحکم هستیم. مشاهده تصویری از روابط سالم والدین با رونیا میتواند به اصلاح ذهنیت نوجوانان درباره بیان خواستههایشان کمک کند. برای نمونه: ماتیس و لوئیس هنگام بروز مشکلات با هم گفتوگو میکنند و سعی میکنند همه چیز را بدون درگیری رفع کنند خصوصا اگر مربوط به رونیا باشد.
ماتیس بعد از نشان دادن صحنهای از راهزنی به رونیا باعث خشم و ناامیدی او میشود. رونیا به پدرش میگوید که دوست ندارد این شغل خانوادگی که از اجدادشان به ارث رسیده را برای اینده خود انتخاب کند. ایستادن رونیا جلوی سنتهای غلط خانواده در سن کم میتواند پیام خوبی برای مخاطبان نوجوان باشد. او به عنوان کم سنترین عضو گروه راهزنی تلاش میکند چرخه دزدی و راهزنی را متوقف کند و مسیر خاندان را تغییر دهد؛ این موضوع نشان دهنده این است که نوجوانان با ایستادن در مقابل روند اشتباه، میتوانند تغییر ایجاد کنند.
دوستی رونیا و بیرک باعث خاتمه دادن چرخه دشمنی بین خانوادههایشان میشود که نشان دهنده ارزش و قدرت دوستی است. همچنین رگههایی از عشق بین انها به وجود میاید که در سریال نمود فیزیکی و مستقیم پیدا نمیکند.
تلاش شده با نشان دادن مهربانی ماتیس و اسیب نزدن او به قربانیان راهزنی، از بار منفی شغل او کاسته شود؛ اما صحنههایی از گرسنگی مردم دهکده که مسببش راهزنها هستند میتواند باعث ایجاد حس دوگانگی در مخاطب شود. والدین میتوانند با تقبیح عمل راهزنان از علاقه افراطی نوجوانان خود به این شخصیتها که به شکلی دوستداشتنی تصویر شدهاند جلوگیری کنند.برخی موجودات فانتزی مثل شیاطین بالدار میتوانند باعث وحشت مخاطبان کم سن شوند و مشاهده انها به زیر 14 سال توصیه نمیشود.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد رونیا دختر رئیس راهزنان