• امروز : 1 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم پسرانگی (Boyhood)

author-img

توسط : سمیه برزگر ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

5061 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 10 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

پسرانگی فیلمی است که 6 تا 18 سالگی زندگی یک پسر بچه ی آمریکایی را روایت می کند. میسون که پدر و مادرش جدا شده اند و با خواهر و مادرش زندگی می کند، طی این 12 سال با چالش های کودکی، جوانی و آستانه ی بزرگسالی دست و پنجه نرم می کند، چالش هایی نظیر درگیری های خانوادگی مادر با همسرانش، تعامل با اعضای خانواده، جابه جایی های متعدد، مسئولیت پذیری، جنس مخالف، شکست عشقی، مستقل شدن و راه و هدف زندگی. با وجود اینکه فرهنگ آمریکایی روایتگر داستان است، این فیلم می تواند همدلی پسران نوجوان را برانگیزد.

ژانر : درام

سال 2014 143 دقیقه جزئیات کامل اثر
5 مناسب خانواده 1 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

پسرانگی یک فیلم ساده و جذاب است که فیلم برداری آن 12 سال طول کشیده و جوایز زیادی برده است. می توانید با همسر و فرزندان نوجوان خود به تماشای آن بپردازید و سپس ساعت ها درباره ی آن گفتگو کنید. می توانید درباره ی کنش ها و واکنش ها و اتفاقی که در هر موقعیت افتاد یا می توانست بیافتد گفتگو کنید. می توانید خود را به جای هر کدام از نقش ها بگذارید و بگویید اگر من بودم چنین می کردم و دلیل بیاورید. می توانید فرهنگ ها را با هم مقایسه کنید. اینکه فرهنگ ها با وجود تفاوت های زیاد، اشتراکات زیادی هم دارند که از انسان بودن ما سرچشمه می‌گیرد، می‌تواند موضوع جالبی برای گفتگو باشد. می‌توانید موارد تعارض نوجوانان با بزرگترها را بررسی کنید، اینکه هر گرفتاری هرچقدر هم بغرنج باشد می گذرد و با هر سختی آسانی هست، اینکه شکست ها پایان راه نیست بلکه دریچه‌ی دیگری رو به آینده می‌گشاید، اینکه این دوران چه زود می‌گذرد و چه باید کرد که به بهترین شکل از آن استفاده کنیم و آینده را پیدا کنیم.

در این فیلم سیر تحولات هر کدام از شخصیت ها نیز می تواند برای گفتگو جالب باشد. برای مثال پدر میسون مردی است که آزاد و رها از مسئولیت های خانواده است، بصورت تفریحی به موسیقی می‌پردازد، سیگاری و تا حدی نامرتب است، کمی بددهن است و چون با بچه ها زندگی نمی کند پس با آن ها درگیر هم نمی شود و برای همین از نظر بچه ها نایس و کول و باحال است! اما همین پدر طی 12 سال عوض می شود، سیگار را ترک می کند، شغل خوبی پیدا می کند، دوباره ازدواج  میکند و بچه دار می شود و مسئولیت پذیر می‌شود.

همچنین ایدئولوژی و فلسفه ی زندگی موضوع مهم و جالبی است که در فیلم به آن پرداخته می شود. صحبت های فلسفی میسون درباره ی زندگی واقعی و زندگی مجازی، و احساس بیهودگی و بی ارزشی عمر، که مادر میسون دچارش می شود از این موارد است.

لازم است والدین بدانند که فیلم یک درام آمریکایی است با همه ی الزامات فرهنگی آمریکا؛ به طور مثال:

دوست جنس مخالف داشتن یک هنجار است*،

پدر، تقریبا بی پرده، فرزندان را در مورد مسائل جنسی راهنمایی می کند و به دخترش هشدار می دهد که مراقب باشد در جوانی و ناخواسته باردار نشود*،

پدر، میسون را درباره ی نحوه ی برخورد با دوست دخترش راهنمایی می کند و به او می گوید این عشق های دبیرستانی چندان مهم نیستند،

بچه ها در عین اینکه تحت مراقبت والدین هستند، آزادی هایی هم دارند که ممکن است برای بعضی خانواده های ایرانی خط قرمز باشد،

بچه ها باید با ورود به هجده سالگی مستقل شده باشند و خانه را ترک کنند،

فرزندان بعد از هجده سالگی دیگر لازم نیست از والدین اطاعت کنند به خصوص اگر دیگر از طرف آن ها پشتیبانی مالی نشوند،

و موارد دیگر.

*این موارد در ترجمه و زیر نویس با کلمات: نامزد، ازدواج و خواستگاری جایگزین شده است اما به احتمال زیاد نوجوانان متوجه آن می شوند.

با توجه به سانسورهایی که انجام شده است، رده ی سنی 12+ در نظر گرفته شده. اما زمان و موضوع فیلم به خصوص بعد از دوران کودکی میسون، از حوصله ی کودک 12 ساله خارج است و عملاً برای 15+ می تواند مفید باشد و جذابیت داشته باشد.

پیشنهاد می کنم اگر حجب و حیا در خانواده مانع آن می شود که والدین و فرزندان با هم به تماشای فیلم بپردازند، بصورت جداگانه فیلم را تماشا کنید و سپس درباره ی آن گفتگو کنید.

خلاصه:

همه ی اتفاقات و موقعیت های فیلم، ویژگی ها و تغییر و تحول ها در شخصیت های داستان، تفاوت های فرهنگی، فلسفه ی زندگی و دیدگاهی که فیلم درباره ی آینده‌ی چالش ها مطرح می کند، موضوعات جذابی برای گفتگو هستند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

(در هر اتفاق و چالش) اگر به جای میسون بودی چه می کردی؟

چه تفاوت های فرهنگی بین ما و فرهنگ آمریکایی مشاهده کردی که نمی پسندی؟ چرا؟

به نظر تو این درست که بچه ها بعد از مستقل شدن دیگر از والدین اطاعت نکنند؟ چرا؟

می توانی فلسفه ی زندگی در آمریکا و هدف از زندگی را با خودمان مقایسه کنی؟

نظر تو درباره ی زندگی در فضای مجازی چیست؟ ایا با میسون موافقی؟ چرا؟

 

خلاصه:

از اتفاقات فیلم استفاده کنید و درباره ی مسائل بحث برانگیزی که ممکن است فرزند شما به راحتی درباره ی آن ها گفتگو نکند، سوال کنید، نظر او را بپرسید و دیدگاه های مختلف را بررسی کنید.

داستان اثر

میسون 6 ساله است و پدر و مادرش جدا شده اند. او با مادر و خواهرش به شهر دیگری می روند تا مادر شغل بهتری داشته باشد. میسون بزرگ می شود، آخر هفته ها را با پدر می گذراند، با همسر و خانواده ی جدید مادرش کنار می آید، جدایی تنش زای دیگری را تجربه می کند، باز هم بزرگ می شود، با مسائل نوجوانی روبرو می شود، با  جنس مخالف آشنا می شود، از راهنمایی های پدر که او هم در حال رشد است کمک می گیرد، درگیر مسئولیت می شود، از دبیرستان فارق التحصیل می شود، باز هم بزرگ می شود، مستقل شدن را تمرین می کند، به دنبال هدف و شغل آینده اش می گردد، به دانشگاه می رود و تا 18 سالگی رشد می کند. این فیلم داستان 12 سال از زندگی میسون است که به زیبایی چالش ها و موقعیت های زندگی یک پسر در دوران کودکی و نوجوانی و نحوه‌ی برخورد با آن‌ها را نمایش می‌دهد.

جزئیات اثر

کارگردان: Richard Linklater

نویسنده: Richard Linklater

نام تهیه کننده: Richard Linklater

نام بازیگران:

Patricia Arquette

Ellar Coltrane

Lorelei Linklater

Ethan Hawke

نام شخصیت ها:

میسون: پسری که در فیلم شاهد 12 سال از زندگی او از 6 تا 18 سالگی هستیم.

سامانتا: خواهر بزرگتر میسون

اولیویا: مادر میسون که دو فرزندش را به تنهایی و با مواجهه با چالش ها بزرگ می کند.

میسون اس آر: پدر میسون که میسون و خواهرش آخر هفته ها را با او می گذرانند.

کشور سازنده: آمریکا

کمپانی سازنده: IFC Productions

سه جایزه ی Golden Globe برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین نقش مکمل زن، 2015،

سه جایزه ی BAFTA برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین نقش مکمل زن، 2015،

و 21 جایزه ی مختلف دیگر.

مخاطب اثر: نوجوان/ جوان/ بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد پسرانگی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!