• امروز : 10 فروردین 1403
logo

نقد و بررسی فیلم جمشیدیه

author-img

توسط : فاطمه سادات میرشریفی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

1774 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

«جمشیدیه» یک درام اجتماعی است که از یک حادثه شروع می‌شود. نزاع و درگیری پرتکرارِ جامعه بر سر مسائل رانندگی، خشم و بدزبانی افراد، مسئله اصلی این داستان است. خشونتی که در روزمره برایمان عادی شده، این بار مسئله‌آفرین می‌شود و استدلال اخلاقی و وجدان مخاطب را به چالش می‌کشد. این فیلم ساخته‌ی یلدا جبلی است که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرده است.

 

ژانر : درام اجتماعی

سال 1397 91 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

«جمشیدیه» نقدی اجتماعی است که رفتار روزمره شهروندان را زیر ذره‌بین قرار داده و موضوع نزاع‌های خیابانی و توهین‌های شهروندان به یکدیگر که حالا گویی امری عادی شده را پررنگ می‌کند. امیر و ترانه طی یک اتفاق با یکی از راننده‌ها در جمشیدیه برخورد می‌کنند و توهین راننده، ماجرایی را شروع می‌کند که هیچ‌کدامشان حتی تصورش را هم نمی‌کردند. دو روز بعد ترانه و امیر متوجه می‌شوند آقای چارک‌چی در همان روز از دنیا رفته است و این شروع عذاب‌وجدان ترانه است. او می‌ترسد که مبادا به‌خاطر ضرباتی که او به گردن آقای چارک‌چی زده بوده، این اتفاق افتاده باشد؛ برای همین خود را به مراجع قانونی می‌رساند و تسلیم می‌شود. بعد از تحقیقات پزشکی قانونی و رسیدگی به پرونده، مشخص می‌شود ضرباتی که ترانه به گردن آقای چارک‌چی زده بود، این اتفاق برای او افتاده بوده و باعث شده او از دنیا برود.

آنچه لازم است والدین عزیز به آن توجه کنند این است که نوجوانان برای اینکه بتوانند از منظر اخلاقی و منطقی رشد داشته باشند، نیاز دارند تا با آن‌ها گفتگو کنید. اهمیت گفتگو در سنین نوجوانی بسیار زیاد است و می‌تواند فرزندتان را به رشد قابل اعتنایی برساند و او را در انتخاب‌هایش کمک کند. این فیلم در کنار نقدهایی که به جامعه دارد، پیامد رفتارهایی که ممکن است به‌ظاهر خیلی ساده و عادی باشند را نشان می‌دهد و ممکن است بازدارندگی‌ خوبی برای مخاطب داشته باشد. بهتر است به‌جای اینکه به این نکته تاکید کنید که «آیا ترانه اشتباه کرد که به کلانتری رفت یا نه؟» تمرکز گفتگو را بر روی پیامدهای جبران‌ناپذیر رفتارهای ناگهانی که ناشی از کنترل نداشتن بر روی رفتارها و احساساتمان است بگذارید. ترانه در دفاعیه آخرش در دادگاه، واقعیت‌هایی را می‌گوید که می‌توانید درباره آن با فرزندتان صحبت کنید. در جایی می‌گوید که ترس‌ها و خشم‌ها، رفتارهایی را ایجاد می‌کند که می‌تواند فجایع بزرگی را به‌بار آورد و سرنوشت انسان‌ها را تغییر دهد.

نکته مهم دیگر این است که فرزند شما در سنین نوجوانی، در دوران رشد تفکر منطقی، استدلالی و اخلاقی است. هر چه بیشتر با او درباره موضوعات مختلف صحبت کنید، در روند رشدی او تاثیر بهتری خواهید داشت و کمک می‌کنید تا تفکر اخلاقی و منطقی او به شکل بهتری پرورش یابد. نیازی نیست چند دقیقه بعد از تمام شدن فیلم، گفتگو را با او شروع کنید و بعد از دقایقی به گفتگو پایان دهید. می‌توانید گاهی سوالات کلی و عمومی را موضوع بحث قرار دهید و با ارجاع دادن به مسائلی که در فیلم آن را دیده‌اید، روند بحث را برای فرزندتان قابل‌فهم‌تر کنید. از او درباره‌ی شخصیت‌ها، پیام‌های مثبت فیلم، کیفیت روابط افراد با یکدیگر و ... بپرسید و سعی کنید با گفتگو، ارتباطتان با با فرزندتان محکم و باکیفیت کنید.

خلاصه: در مورد مسائلی که در فیلم نمایش داده می‌شود با فرزندتان گفتگو کنید و از او بخواهید استدلال‌هایش را برایتان شرح دهد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزندتان بخواهید نظرش را درباره‌ی سیر داستان بگوید و ارزیابی‌اش از عملکرد هر کدام از شخصیت‌ها را با شما درمیان بگذارد.

با او درباره‌ی پیامدهای غیرمنتظره کارها صحبت کنید.

درباره‌ی احساس خشم، ترس، غم و شادی با فرزندتان صحبت کنید و از او بپرسید اگر شدت هر کدام از این احساسات بیشتر شود، چه پیامدهایی دارد؟ اگر نتوانستیم روی این احساسات کنترل داشته باشیم، باید چه کار کنیم و چگونه می‌توانیم خشم و ترس‌هایمان را کنترل کنیم؟ از نظر او کسی که برای حل مشکلاتش و توانایی کنترل احساساتش نزد روانشناس و متخصص می‌رود، چگونه آدمی است؟

چه اتفاقاتی می‌تواند در روزمره هرکسی اتفاق بیفتد که پیامد آسیب‌زایی داشته باشد؟

اگر ترانه نزد پلیس نمی‌رفت و تنهایی سعی می‌کرد با عذاب‌وجدانش سر کند، آیا گناهکار نبود؟

خلاصه: درباره‌ی احساسات و توانایی کنترل احساساتی مثل خشم، غم، ترس و شادی با فرزندتان گفتگو کنید.

داستان اثر

ترانه و امیر در شب تولد امیر، با راننده تاکسی‌ای برخورد می‌کنند که به آن‌ها توهین می‌کند. توهین کردنِ آقای چارک‌چی به ترانه و امیر، شروع اتفاقی است که انتهایش برای هیچ‌یک از آن‌ها قابل حدس نیست. آقای چارک‌چی همان روز بر اثر سکته از دنیا می‌رود. دو روز بعد که ترانه متوجه می‌شود، وجدانش او را مورد سوال قرار می‌دهد که مبادا به‌خاطر ضرباتی که او به گردنِ آقای چارک‌چی زده، از دنیا رفته است. برای اینکه همه‌چیز برای خودش مشخص شود، به کلانتری می‌رود و این احتمال را مطرح می‌کند و این اتفاق تازه شروع راهی طولانی است.

جزئیات اثر

کارگردان: یلدا جبلی

نویسنده: فردین خلعتبری، یلدا جبلی

نام تهیه کننده: محمد صادق آذین

نام بازیگران: سارا بهرامی، حامد کمیلی، پانته‌آ پناهی‌ها، سعید چنگیزیان، ستاره پسیانی، ندا جبرائیلی

نام شخصیت ها: ترانه: همسر امیر که با شنیدن خبر فوت راننده بعد از درگیری روز پنجشنبه، احساس عذاب وجدان پیدا می‌کند و برای اعتراف به کلانتری می‌رود./ امیر: همسر ترانه که در روز تولدش با یک راننده تاکسی درگیر می‌شوند و ضربه‌هایی که ترانه به گردن مرد می‌زند، منجر به مرگ راننده می‌شود./ بابک: دوست امیر و ترانه که وکیل است و در پرونده‌ی ترانه تمام تلاشش را می‌کند تا ترانه آزاد شود./ ستار: پسرِ آقای چارک‌چی که همان راننده‌ی فوت شده است و همانند پدرش خیلی راحت به دیگران ناسزا می‌گوید و با آن‌ها درگیر می‌شود.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد جمشیدیه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!