• امروز : 31 فروردین 1403
logo

نقد و بررسی بازی باباشاه

author-img

توسط : عرفانه معدنی پور ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

1503 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

این بازی براساس کارت‌بازی یا همان ورق طراحی شده است که فاقد ارزش یاددهی خاصی است و فقط دقت و تمرکز می‌خواهد. «جمبل‌میرزا» وارد دربار سلطنتی همایونی شده و باید درخواست درباریان را با ردکردن مراحل اجابت کند. درباریان بعضاً درخواست‌های نامتعارفی دارند و بعضی از شخصیت‌های خانم این بازی هم پوشش و آرایش نامناسبی دارند. بازی از بخش‌های متنوعی تشکیل شده و بازیکن باید برای تأمین ذخایر سکه، پرداخت درون‌برنامه‌ای داشته باشد.

ژانر : تفننی

6 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
medal-image

جزو هشت بازی برتر موبایلی در کافه بازار در سال 98 - همراه با موسیقی ایرانی و شخصیت‌های ایرانی طنزگونه - ایرانیزه شده و بومی شده‌ی بازی محبوب و معروف Solitaire

جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این بازی سرگرم‌کننده، همراه با طراحی کارتونی بامزه‌ی شخصیت‌های درباری، بر مبنای بازی با کارت یا پاسور طراحی شده است که می‌تواند ساعت‌ها بازیکن را مجاب کند که با دقت و تمرکز بالا به بازی ادامه دهد. همان‌طورکه می‌دانید بازی با وسایل مورداستفاده برای قمار، حتی بدون شرط‌بندی هم از نظر برخی از علما و در بعضی فرهنگ‌ها دارای اشکال است.

در این بازی سعی شده تاحدّی این بازی بومی‌سازی شود تا بازیکن با فضای آن بیشتر ارتباط بگیرد. شخصیتی به نام جمبل میرزا وارد دربار سلطنتی شده است و باید درخواست‌های متعدد درباریان را با پیروزی در مراحل مختلف اجابت کند. گاهی این درخواست‌ها الفاظی دارند که خارج از عرف است. به‌عنوان‌مثال خیاط‌باشی از وی می‌خواهد که به او کمک کند تا روش دوختن شلوارهای فاق کوتاه و مانتوی جلوباز را بیاموزد.

همچنین شخصیت‌های خانم این بازی هم گرچه کارتونی هستند اما پوشش آن‌ها مناسب نیست و بعضاً طراحی و آرایش خاصی دارند به همین دلیل برای این بازی رده‌ی سنی بالای 15 سال را در نظر گرفتیم تا فرزندمان با آگاهی به تمام ویژگی‌های این بازی، آن را انتخاب کرده و بازی کند.

بازی به دلیل پرداختی‌هایی که از ذخایر سکه‌ی بازیکن دارد، ممکن است فرزندمان را مجاب کند تا پرداخت درون‌برنامه‌ای داشته باشد و از فروشگاه خرید کند یا فیلم تبلیغاتی ببیند؛ در شبکه‌های اجتماعی عضو شود یا دوستان خود را از طریق پیامک یا واتس‌اپ به بازی دعوت کند تا سکه‌ی بیشتری دریافت کند. بازی برای بازیکن، اعلان دعوت به بازی ارسال می‌کند و از وی می‌خواهد به بازی بیاید و جایزه‌ی سکه‌ی روزانه و مواجب رایگان دریافتی‌اش را گرفته و به ادامه‌ی بازی بپردازد. همچنین در قسمت تنظیمات، می‌توان صدا و موزیک بازی را هم قطع کرد.

خلاصه‌: بازی در چند بخش متنوع بر مبنای کارت‌بازی یا پاسور طراحی شده که دارای ناهنجاری‌های اجتماعی و دینی خاص خود است. بازیکن باید درخواست‌های بعضاً نامتعارف درباریان را اجابت کند و هرجا سکه کم آورد، پرداخت درون‌برنامه‌ای انجام دهد یا ویدئوی تبلیغاتی و... ببیند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

این بازی ارزش آموزشی ندارد و چون در ژانر تفننی است بیشتر جنبه‌ی سرگرمی دارد. اما برای قراردادن کارت‌ها روی هم و توالی صحیح آن‌ها نیازمند تفکر و دقت بالایی است که با چند تمرین و آموزشی که بازی در ابتدا به بازیکن ارائه می‌دهد، آموخته می‌شود.

والدین عزیز، پیشنهاد ما به شما این است که بازی را چندبار خودتان قبل از شروع بازی فرزندتان، بازی کنید تا فضای بازی دستتان بیاید. می‌توانید هنگام بازی فرزند دلبندتان در کنارش باشید و روند بازی را ببینید و حتی هنگامی که شخصیت‌های دربار هم خواسته‌هایشان را به جمبل میرزا عرضه می‌دارند، از وی برداشتش را از صحبت‌های آن‌ها بپرسید و اگر فرزندتان در بعضی قسمت‌ها درمورد درخواست‌های نامتعارف درباریان ابهام داشت یا با آن‌ها موافق بود برایش توضیح دهید و نامتعارف‌بودنش را گوشزد کنید.

در فرهنگ جامعه‌ی ما و به‌طورکلّی در دین اسلام، بازی پاسور، کم‌وبیش موردپذیرش نیست. شما والدین عزیز، می‌توانید با ادله‌ای که برای بازی‌نکردن پاسور و همچنین ماهیت قمارکردن و ضررهایی که برای فرد و جامعه دارد، با فرزندتان صحبت کنید. برای او از افرادی که در قمارکردن با شکست‌های عجیبی مواجه شده‌اند مثال بیاورید و آن را به‌طورکامل برایش توضیح دهید تا متوجه اکراه شما نسبت به این نوع بازی شود.

همزمان می‌توانید او را به بازی‌های فکری ایرانی و غیرایرانی با ماهیت کارت که فراوان و با تنوع بالا و حتی با چالش‌ها و هیجان بیشتر می‌باشند آشنا کنید و همزمان با او بازی کنید تا وی تشویق شود. در اسرع وقت، دور هم می‌توانید کارت‌ها را طراحی کنید و بازی کنید و لذّت ببرید. می‌توان از توالی اعداد کارت‌ها و اشکال بی‌بی، شاه و سرباز ایده گرفت و بازی جدیدی در خانه طراحی کرد.

خلاصه‌: قبل از شروع بازی، چندبار خودتان بازی کنید تا فضای بازی دستتان بیاید. هنگام بازی هم می‌توانید کنار فرزندتان باشید و از وی بخواهید برداشتش را از سخنان درباریان بازگو کند و ابهامات را برایش برطرف کنید و نامتعارف‌بودن درخواست‌ها را گوشزد کنید.

ماجرای بازی

این بازی بر ماهیت کارت‌بازی طراحی شده است و کارت‌ها گرچه اعدادشان به فارسی نوشته شده اما درواقع همان پاسور یا ورق است که با قوانین کمی متفاوت‌تری به میدان آمده است. در شروع بازی شخصی به نام جمبل میرزا وجود دارد که وارد دربار سلطنتی شده است و حالا باید با کارت‌بازی و ردکردن هر مرحله به شخصیت‌های داخل دربار که هرکدام درخواست‌های متفاوتی دارند و از جمبل میرزا کمک می‌خواهند، کمک کند تا مشکلاتشان برطرف شود.

هر مرحله ورودی خاص خودش را دارد که باید برای آن سکه پرداخت کرد. در هر روز بازی یک بار به بازیکن جایزه‌ی روزانه می‌دهد که شامل مقادیری سکه است. همچنین هر یک ساعت یک‌بار هم مواجبی به‌عنوان دستمزد توسط اشخاصی که جمبل میرزا مشکلشان را حل کرده است به ذخایر سکه‌ی بازیکن اضافه می‌شود.

بازی برای دریافت سکه‌ی رایگان نیز به بازیکن پیشنهاد دیدن فیلم تبلیغاتی یا عضوشدن در شبکه‌های اجتماعی، همچنین لینک دعوت دوستان از طریق پیامک و واتس‌اپ و ثبت نظر را برای دریافت سکه‌ی بیشتر می‌دهد. هربار که بازیکن بازی را باز می‌کند با پیشنهاد خرید بسته‌های ویژه روبه‌رو می‌شود که شامل خرید سکه و امکانات دیگری است که همراه با تخفیف به بازیکن ارائه می‌شود. هر مرحله هم شامل یک سری کارت است که بازی در اول کار به آموزش و تمرین مناسبی برای فهم آن می‌دهد.

بازیکن باید کارت‌هایی با اعداد کمتر و بیشتر را روی هم قرار دهد و آن‌قدر این کار را تکرار کند که تمامی کارت‌های روی صفحه جمع شود و بتواند به اصطلاح، آن مرحله را رد کند و بازی را ببرد. در حین بازی، در هر مرحله، اگر بازیکن چهار یا هر تعداد دیگری کارت که کادر بالای صفحه به نام «توالی» تعیین می‌کند بدون توقف و ورق‌زدن کارت جدید جمع کند، جایزه‌ی توالی را که مقادیری سکه است می‌گیرد. در مراحل دیگری ممکن است جایزه‌ی توالی یک کارت اضافه یا یک کارت باباشاه باشد.

کارت باباشاه چیست؟ کارتی طلایی‌رنگ است که به اصطلاح، همه‌کاره است. یعنی شما اگر آن کارت را بخرید یا به شما هدیه داده شود با آن می‌توانید یک کارت را (هر کارت با هر عددی که باشد) بردارید. قسمت دیگری که بازی آن را داراست بخش پنج کارت اضافه است که اگر کارت کم آورد، می‌تواند با پرداخت سکه کارت بخرد یا اینکه ویدئوی تبلیغاتی ببیند. بازیکن می‌تواند با پرداخت سکه، یک کارت را به عقب برگرداند و کارت دیگری را جایگزینش بگذارد که این پرداختی‌ها ممکن است سنگین باشد و روند بازی را کند کرده و بازیکن مجبور به پرداخت شود.

غیر از مراحل اصلی که روی نقشه قرار دارد، بازی رویداد ویژه هم دارد که بازیکن می‌تواند با بازی در مراحل اصلی تعدادی تاس برای خود ذخیره کند و با رفتن به رویداد ویژه، منچ بازی کند و در هر خانه جایزه‌ای را ببرد که شامل ورودی‌های رایگان، پس گرفتن کارت و کارت باباشاه می‌باشد. در بخشی دیگر چالش‌های همایونی قرار دارد که بازیکن با مقادیر سکه‌ای که به دست آورده وارد مراحل این چالش می‌شود و با انجام موفقیت‌آمیز هر مأموریت جایزه می‌گیرد و می‌تواند با اتمام آن روی یک زمین عمارت‌هایی برای باباشاه بسازد و جایزه دریافت کند. بازی برای بازیکن نوتیفیکیشن ارسال می‌کند و از وی می‌خواهد به داخل بازی بیاید. بازی شاخص‌های ناهنجاری اجتماعی از لحاظ پوشش نامناسب و الفاظ نامناسب دارد که برای هر سنی مناسب نیست، اما سرگرم‌کننده است.

جزئیات اثر

ژانر بازی: تفننی

سیستم عامل(ها): اندروید

نام ناشر: Medric game studio - مدریک گیم استودیو

نام توسعه دهنده: Medric game studio - مدریک گیم استودیو

تاریخ آخرین به‌روزرسانی: 21/08/1399

نیاز به اینترنت: بدون نیاز به اینترنت می‌شود بازی کرد اما با اتصال به اینترنت امکانات بیشتری فعال می‌شود.

امکانات آنلاین: خرید – تماشای تبلیغ – دعوت به عضویت در شبکه‌های اجتماعی – رویداد – چالش – لینک دعوت دوستان به بازی از طریق پیامک و واتس‌اپ.

امکان بازی به صورت چندنفره محلی: ندارد.

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد باباشاه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!