• امروز : 24 آذر 1403
logo

نقد و بررسی انیمیشن علاءالدین (Aladdin)

author-img

توسط : نرگس شفیعی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

5720 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 8 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«علاءالدین» پسر فقیری است که عاشق پرنسس جاسمین شده است. او ابتدا با کمک چراغ جادو تظاهر می‌کند که یک شاهزاده است، اما به‌زودی متوجه می‌شود که گفتن حقیقت اهمیت بیشتری دارد. نهایتاً علاءالدین با صداقت و خوش‌قلبی خود می‌تواند با پرنسس ازدواج کند. این انیمیشن عاشقانه اهمیت صداقت و خوش‌قلبی را نشان می‌دهد. علاءالدین، شخصیت محبوب داستان، مرتکب اشتباهاتی می‌شود، اما آن‌ها را جبران می‌کند. حضور وزیر پلید صحنه‌های ترسناکی به وجود آورده و غول چراغ جادو از عناصر تخیّلی داستان است.

ژانر : کمدی ماجراجویی

سال 1992 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
9 مناسب خانواده 10 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

انیمیشن علاءالدین داستان پسر فقیری است که از شدّت فقر مجبور به دزدی شده اما قلب مهربانی دارد. او یک چراغ جادویی دارد که می‌خواهد به‌وسیله‌ی آن، تبدیل به یک پرنس شود تا بتواند با پرنسس جاسمین ازدواج کند. درنهایت، علاءالدین با صداقت خود، شایستگی‌اش را برای ازدواج با پرنسس ثابت می‌کند.

داشتن یک قلب پاک و گفتن حقیقت از پیام‌های اصلی این انیمیشن است. پیام‌های مثبت دیگری مانند اهمیت داشتن آزادی، وفای به عهد و قدرت عشق هم در ضمن این داستان مطرح می‌شود. ممکن است کودکان برای دریافت برخی پیام‌ها به راهنمایی شما والدین عزیز نیاز داشته باشند؛ بنابراین، با پرسش‌های ساده درباره‌ی علّت تصمیمات و اتفاقات می‌توانید برای فهم داستان به کودکان خود کمک کنید.

والدین عزیز، دقت کنند که ماجرای اصلی این انیمیشن عشق علاءالدین و جاسمین به یکدیگر است و صحنه‌های متعددی از روابط احساسی آن‌ها، درآغوش‌گرفتن و ابراز احساسات دیده می‌شود.

احتمالاً علاءالدین شخصیت محبوبی برای کودکان باشد. بنابراین، صحبت درباره‌ی اقدامات نادرست او و رفتارهایی که باعث پشیمانی‌اش می‌شود اهمیت دارد؛ مانند دزدی و دروغ به سلطان و جاسمین.

خوب است با پرسش از علّت موفقیت علاءالدین، به کودکان یادآوری کنیم که او درنهایت بدون نیاز به قدرت چراغ جادویی توانست به نتیجه برسد. اجازه ندهیم کودکان رسیدن به موفقیت را به داشتن قدرت‌های خیالی و جادویی گره بزنند. ممکن است وجود غول چراغ جادو به تخیّل کودکان دامن بزند. درباره‌ی خیالی‌بودن این موجود کودکان را آگاه کنید.

وجود شخصیت جادوگر، تبدیل‌شدن او به موجودات ترسناک و آزاردادن شخصیت‌های محبوب داستان ممکن است باعث ترس کودکان شود. دراین‌صورت با کودکان خود همدلی کنید و برای کمک به آن‌ها به گفتن «این داستان واقعیت ندارد.» اکتفا نکنید. می‌توانید به کودکان راهکار عملی برای غلبه بر ترسشان ارائه دهید و حتی کودکان را در آغوش بگیرید. آن‌ها را تشویق کنید تا انیمیشن را تا پایان تماشا کنند و عاقبتِ جادوگر ترسناک را ببینند.

 علاقه علاءالدین به زندگی در قصر، صحنه‌هایی از خوشحالی او درحالی که تبدیل به پرنس شده و ثروت و خدمتکاران زیادش ممکن است نوعی تجمل‌گرایی باشد. اهمیت صداقت و دوستی دربرابر ثروت و مقام را به کودکان یادآوری کنید و به عاقبت طمع‌کاری وزیرِ جادوگر اشاره کنید.

خلاصه: برای دریافت پیام‌های داستان به کودکان کمک کنید و رفتارهای نادرست شخصیت محبوب را برای آن‌ها تبیین کنید. به وجود برخی صحنه‌های ترسناک و صحنه‌های عاشقانه دقت کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

علاءالدین چه ویژگی‌های مثبتی داشت؟ چه چیزی باعث موفقیت علاءالدین شد؟

علاءالدین زمانی‌که چراغ جادو را در دست داشت به موفقیت رسید یا زمانی‌که چراغ در دستانش نبود؟

آیا غول چراغ جادو در دنیای واقعی وجود دارد؟ منتظرماندن برای اینکه غول جادویی آرزوهایمان را برآورده کند درست است؟

چرا علاءالدین به سلطان و جاسمین دروغ گفت؟ زمانی‌که حقیقت را به آن‌ها گفت اوضاع بهتر بود یا زمانی‌که دروغ می‌گفت؟

اگر علاءالدین تظاهر به شاهزاده‌بودن را ادامه می‌داد چه اتفاقی می‌افتاد؟

چرا علاءالدین سومین آرزویش آزادشدن جینی بود؟ این پرسش می‌تواند ارزش وفای به عهد و ازخودگذشتگی را برای کودکان آشکار کند.

فکر می‌کنی وزیر سلطان چه ویژگی‌های بدی داشت؟ باوجود قدرت زیاد، آیا او دوست‌داشتنی بود؟ عاقبت طمع‌کاری او چه شد؟

چرا علاءالدین دزدی می‌کرد؟ آیا دزدی‌کردن راه‌حل مناسبی برای فقراست؟ اگر یک نفر به‌خاطر فقر از علاءالدین دزدی می‌کرد او ناراحت نمی‌شد؟

اگر علاء الدین از ابتدا حقیقت را به جاسمین می‌گفت مشکلات بعدی پیش می‌آمد؟

جاسمین به‌جای فرارکردن از قصر چه راه‌حل دیگری داشت؟ در پاسخ به این پرسش، به نحوه‌ی تعامل درست با والدین اشاره کنید و به کودکان توضیح دهید صحبت درباره‌ی مشکلات بهتر از فرارکردن از آن‌هاست.

خلاصه: چه ویژگی‌هایی در علاءالدین باعث موفقیت او شد؟ او چه رفتارهای نادرستی داشت؟

داستان اثر

«علاءالدین» پسر خوش قلب اما فقیری است که عاشق پرنسس جاسمین شده. او یک چراغ جادو بدست می‌آورد که بوسیله آن می‌تواند سه تا از آرزوهایش را برآورده کند. علاءالدین آرزو می‌کند یک پرنس باشد تا بتواند با جاسمین ازدواج کند؛ اما پیش از ازدواج با جاسمین، از این که یک هویت جعلی دارد و به جاسمین درباره پرنس بودن دروغ گفته پشیمان می‌شود. در همین زمان وزیر سلطان برای تبدیل شدن به قدرتمندترین فرد کشور، چراغ جادویی علاءالدین را می‌دزدد و سلطان و جاسمین را اسیر خودش می‌کند. علاءالدین بدون داشتن چراغ جادویی موفق می‌شود وزیر پلید را شکست بدهد و با نجات سلطان و جاسمین، شایستگی‌هایش را به سلطان ثابت کند. بعد از این ماجرا او بدون نیاز به دروغ گفتن و جادوی چراغ، به دلیل شایستگی‌ها و خوش قلبی‌اش، می‌تواند با جاسمین ازدواج کند.

جزئیات اثر

کارگردان: ران کلمنتس، جان ماسکر- Ron Clements, John Musker

نویسنده: ران کلمنتس، جان ماسکر- Ron Clements, John Musker

نام تهیه کننده: ران کلمنتس - Ron Clements

نام بازیگران: اسکات وینگر، لیندا لارکین، رابین ویلیامز - Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin

نام شخصیت ها:

علاءالدین: پسر فقیر و دزد شهر که عاشق پرنسس شده اما چون پرنس نیست، نمی‌تواند با او ازدواج کند. علاءالدین با پیدا کردن چراغ جادو، آرزو می‌کند یک پرنس شود.

جینی: غول چراغ جادو که می‌تواند سه‌تا از آرزوهای صاحب چراغ را برآورده کند.

پرنسس جاسمین: پرنسسی که از محدودیت‌های قصر خسته شده و عاشق دیدن دنیای بیرون از قصر است. او عاشق علاءالدین می‌شود؛ اما چون علاءالدین یک پرنس نیست، نمی‌تواند با او ازدواج کند.

جعفر: وزیر بدجنس سلطان که با دزدیدن چراغ جادو می‌خواهد سلطنت را بدست بیاورد.

کشور سازنده: آمریکا

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد علاءالدین

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!